HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa Parlamentosu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Sylvie Guillaume, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere ev sahipliğini takdir ettiklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret

Başkan Yardımcısı Sylvie Guillaume başkanlığında Gaziantep'e gelen Avrupa Parlamentosu üyeleri, Suriyeli mültecilerin durumu hakkında bilgi almak için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Kentteki Suriyeli mültecilerin durumu hakkında Fatma Şahin’den bilgi alan Sylvie Guillaume, Türkiye’nin Suriyelilere ev sahipliği ve entegrasyonunu takdir ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Avrupa’nın Suriyeli mülteciler konusunda radikal kararlar alması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge taleplerinde haklı olduğunun son günlerde net şekilde ortaya çıktığını dile getiren Fatma Şahin, şunları dedi:

"Suriyeli mülteciler Avrupa’yı etkilediği zaman 'ne yapabiliriz?' diye bakmaya başlıyorsunuz. Ne olur bizi çok daha iyi gönül diliyle duyun. Zalim Esad’a bunun neden böyle olduğunu, büyük güçlerin neden bunun hala zalimliğine devam ettiğini, müsaade ettiğini parlamentoda gündem oluşturun ve kararlar alın. Sınırın bu tarafında mültecilere her türlü desteği biz veriyoruz, ama burada güvenli bölge oluşturulsun, uçuşa yasak bölge ilan edilsin, burada insanlar kendi topraklarında kalsın dediğimiz zaman başka hesaplar yapılmaya başlanılıyor. Dolayısıyla bizim bir kapasitemiz kalmadı. Biz kapasitemizi doldurduk. Kilis kendi nüfusundan fazla mülteciyi barındırıyor. Şehrin nüfusu 80 bin mülteci nüfusu 120 bin olmuş durumda. Dünyada böyle örnek yok. İnsanların kendi topraklarında kalacağı bir tampon bölge oluşturulması gerekiyor. Fedakarlığın da bir sınırı var, bir tahammül gücü var. Dolayısıyla bunu da çok fazla zorlamamak gerekiyor."

Şahin, konuşmasının ardından heyette bulunan üyelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler