HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın, yeni ismi açıklamıştı! Partinin adı değişti mi?

MHP’den ayrılıp Meral Akşener’le birlikte siyasi oluşum içine giren Koray Aydın’ın yeni partinin ismini “Merkez Demokrat Parti” (MDP) olarak açıklamasının perde arkasında, özellikle milliyetçi tabandan gelecek tepkinin ölçülmesinin amaçlandığı öğrenildi. Yeni parti hazırlıkları hızlanırken, Kurban Bayramı’nın ardından Kurucular Kurulu’nun toplanacağı, ekim ortasında çalışmaların duyurulacağı öğrenildi.

Aydın, yeni ismi açıklamıştı! Partinin adı değişti mi?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle iktidara gelmeyi hedefleyen parti, bir süre sonra yeni Anayasa düzenlemelerini hayata geçirerek yeniden parlamenter sisteme dönmeyi tasarlıyor. Bunun için de yeniden bir referandumla halka gidilmesi hesaplanıyor. Aydın’ın yeni parti için MDP ismi üzerinde çalışma yapıldığını açıklaması yankı yarattı. Özel bir ajansa isim ve amblem çalışması yaptıran ekibin, dört isim üzerinde durduğu, bunlardan birinin de MDP olduğu bildirildi. MDP isminin nabız yoklamak için bilinçli olarak açıklandığı öğrenildi.

Martta gövde gösterisi

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, kaynaklar, “Kim ne diyor, ona bakmak, tepkileri ölçmek için bu çıkış yapıldı. Gelecek tepkilere göre bir kanaate varılacak. Özellikle milliyetçi kanattan gelecek tepkilere önem veriyoruz” değerlendirmesini yaptı. Partinin kadın ve gençlere yöneleceği ifade edilirken, özellikle kurulacak yeni partinin gençlik kollarının Mart 2018’de gövde gösterisi yapacağı kaydedildi. İl ve ilçe gençlik kongrelerinin ardından gençlik kollarına genel başkan seçilmesi hedefleniyor. MHP’nin büyük kurultayını yapacağı sürece denk gelen bu gençlik kurultayında 20 bin kişinin toplanacağı ve gençlik kolları genel başkanının demokratik bir usulle seçileceği vurgulandı.

Yeni parti için anket üstüne anket yapıldığı ve bir seçim olması halinde alınacak oy yüzdesinin ölçülmeye çalışıdığı da dile getirildi. Bugüne kadar sekiz anket yaptırıldığı ve Ak Parti, CHP ve MHP tabanından ciddi oranlarda oy alınacağı sonucuna ulaşıldığı bildirildi. Parti adları arasında “Milli İrade Partisi” adı da konuşuluyor. Parti tüzüğünde ise, olağanüstü kurultaya gitme kolaylaştırılıyor. Genel başkanın sadece iki dönem seçilmesi öngörülüyor. Muhaliflerin, olaylı kongre sürecinde MHP tüzüğü gereği önlerini tıkayan bu düzenlemeleri, yeni kurulacak parti tüzüğüne taşımaları dikkati çekiyor.

Yarısı siyasetçi

Yeni partide Kurucular Kurulu’nda yer alacak isimler de ince elenip sık dokunuyor. Özellikle FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan isimler tercih edilirken, yarıya yakının eski yeni siyasetçilerden, kalan bölümünün de akademisyen, doktor, asker ve iş adamı gibi kesimlerden oluşacağı kaydedildi.


En Çok Aranan Haberler