HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylin Nazlıaka da o tartışmaya katıldı

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Aylin Nazlıaka da o tartışmaya katıldı

Aylin Nazlıaka, "Sayın Genel Başkan'ın sözleri maksadını aşmış olabilir. Ancak bu söz öbeğini, kendi anlamından çıkartıp cinsiyetçi anlamda yorumlayan zihniyetin son 14 yılda oluştuğu gerçeğini göz ardı edemeyiz" dedi.

Nazlıaka yazılı açıklama yaparak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Nazlıaka, her zaman kadınların yanında olduğunu vurgulayarak, "Sayın Genel Başkan'ın sözleri maksadını aşmış olabilir. Ancak bu söz öbeğini, kendi anlamından çıkartıp cinsiyetçi anlamda yorumlayan zihniyetin son 14 yılda oluştuğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Bu süreçte ülkeyi yönetenler tarafından her hareket, her söz, her davranış, hatta kahkaha atmak bile kadın üzerinden tanımlandı. Kadın bedeni siyasete alet edildi" dedi.

"Hükümet mensuplarının kadın haklarına aykırı sözlerine o gün susanlar bugün feminizmin kanatları altına girmeye çalışıyor” diyen Nazlıaka, "Ancak feminizm ilkeli duruş gerektirir. AKP'li kadınları bundan sonra tutarlı ve samimi olarak siyaset yapmaya davet ediyorum. Zamanında kendi partilileri için göstermeleri gereken tepkiyi geç de olsa şimdi vermelerini umuyorum" ifadelerini kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler