HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Aynı evde kalmak uygun olur mu hiç?'

Esenboğa Havaalanı'nda açıklama yapan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına yönelik yapılacak denetimlerle ilgili söylemlerini sürdürdü.

'Aynı evde kalmak uygun olur mu hiç?'

Resmi temaslarda bulunmak için Finlandiya'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KARAKTER OLARAK FARKLIYIM

Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak, inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek, omurgasız bir şekilde bir şeyi sürdürmenin hesabı, gayreti içerisinde olmadım, olmam. Bu ülkede Başbakanlık görevini, bu millet bize verdi, iktidarı da bize verdi. Biz, muhafazakar, demokrat bir partiyiz. Partimiz olarak da neler yaptığımızı ve neler yapmamız gerektiğini de biliriz.

İTHAMLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Müteaddit defalar kimsenin yaşam tarzına karışmadığımızı, karışmayacağımızı hep söylememize rağmen birçok yerde ‘yaşam tarzımız şöyle değiştirildi, böyle değiştiriliyor’ gibi ithamlarla karşı karşıyayız. 4.5 yıl İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım, aynı ithamlarla hep karşı karşıya oldum. Bu belediye başkanlığında biz sonunda o söylenenlerden dolayı değil, bir şiirden dolayı içeri atıldık. Niye? ‘Suyu bulandırdın’ dediler, bunu yaptılar.

ZULÜM MUHAFAZAKÂRLARA

11 yıllık şu yönetimde AK Parti iktidarı kimin yaşam tarzına müdahale etti? Böyle bir durum mu söz konusu oldu? Kimse bunu söyleyebilir mi? Eğer bu ülkede birileri zulme uğradıysa o, muhafazakâr kesimdir ve acımasızca bu yapılmıştır. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette yapılmıştır. Hep bunları yaşaya yaşaya bugünlere geldik. Şimdi bu devran değiştiği için birileri bir şeyler kapmaya ve bunun gayreti içerisine girmeye çalışıyorlar.

YURTTA KARIŞIK KALAMAZLAR

Biz muhafazakâr bir demokrat parti olarak, bu ülkede anne-babaların, herkesin çocukları bize emanettir. Biz, kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Biz burada kesinlikle müdahil olduk ve şu anda yurtlarımızda bu şekilde kızlarımızın erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmalarını hızla devam ettiriyoruz. Şu ana kadar yüzde 75 oranında da bunu gerçekleştirdik.

KOMŞULAR İHBAR EDİYOR

Ha bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyaca cevap veremediğimiz için bazı yerlerde de evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Buralarda güvenlik güçlerimize, emniyetimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var. Bu istihbari bilgilerden hareketle de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Bazı köşe yazarları inadına bu tür şeyleri yazıp çizecekler diye, kusura bakmasınlar biz bu ihbarları bir kenara atamayız ve valiliklerimiz de emniyet teşkilatımız da bu tür ihbarları değerlendirir ve bunların üzerine gider. Peki bunlar nerelerden geliyor? Aynı apartmanın içerisinde bakıyorsunuz daire komşuları bu tür şeylerin ihbarını yapıyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık, her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor ‘Devlet nerede?’ diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır ve atılacaktır. Bunlara da bir muhafazakar demokrat iktidar olarak bizler müdahil olmak durumundayız.

DEĞERLERİM İZİN VERMEZ

Bu, yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın. Yorumlayanlar varsa, buyursunlar yorumlasınlar. Şahsen bulunduğum makam, değerler, asla buna müsaade etmez. Çünkü ben bir başbakan olarak bu Anadolu’nun topraklarını bilen, bu ülkede annelerin, babaların kahir ekseriyetinin bu işlere asla müsaade etmeyeceğini bilen bir insanım. Çünkü damdan düşen bir insanım. Nerede, nasıl nidaların, seslerin yükseldiğini bilen bir insanım. Bunun şikayetini de sürekli dinleyen bir insan olarak bu işte biz kararlı adım atmaya mecburuz.

BAŞI AÇIK HANGİ HAKKINI KAYBETTİ

Şimdi bize, ‘Başları açık olanların haklarını da savunacak mısınız’ diye soruyorlar. Çok ayıptır. Bu soruyu kime soruyorsunuz? 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan hangi hakkını kaybetti? Biz bugüne kadar böyle bir ayrımın tarafı olmadık, böyle bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Kimseye imtiyaz sağlamıyoruz. Biz başı örtülü olanı da başı açık olanı da aynı hukuka sahip insan olarak görürüz ve kendilerine hizmet etmeyi de görev telakki ederiz.

YASAL DÜZENLEME YAPARIZ

Erdoğan, dün grup toplantısının ardından öğrenci evleriyle ilgili yine tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Erdoğan, Finlandiya, İsveç ve Polonya’yı kapsayacak gezisi öncesinde Esenboğa Havaalanı’nda, sadece yurtlarda değil kişilerin özel evlerinde de kız erkek karışık kalmalarının uygun olmayacağını savundu ve gerekirse yasal düzenleme yapacaklarını söyledi. Erdoğan, “Kız-erkek artık karışık yurt dönemini kapattık. Kızlarla erkeklerin aynı kampüsü paylaştıkları, aynı yerlerde kalmalarına fırsat verecek yurtlar olmayacak. Aynı daireyi kız-erkek paylaşımı noktasındaki şikâyetleri sizlerin takdirine bırakıyorum. Muhafazakâr demokrat bir iktidar olarak da ne gibi düzenleme yapılabilir, sosyolojik psikolojik çalışmalar yapıp bu şikâyetleri değerlendireceğiz” dedi.

UYGUN BULUYORSANIZ HAYIRLI OLSUN

Erdoğan, “Kişilerin özel evleri bunlar. Bunlara ilişkin de mi müdahale olacak” sorusuna şu yanıtı verdi: “Kişilerin özel evlerinde bir kız-bir erkeğin kalması ne denli uygun olabilir? Siz hoşgörüyle karşılayabilir misiniz? Yarın anne olduğunuzda veya anne iseniz kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi uygun buluyorsanız hayırlı olsun. Yasal düzenleme gerekiyorsa bunu yaparız, valiliklerin inisiyatifi varsa kullanması gerekir, bedeli yarın farklı şekilde bizim karşımıza gelebilir.”
Erdoğan, “Yerel seçimler öncesi kabinede revizyon olacak mı?” sorusuna, “Adaylıklar belirlenince bakanlardan aday olması gerekenler olursa neticeleri göreceğiz, ona göre adım atacağiz. Olması gerektiği takdirde bakan arkadaşlar da verilen görev neyse gitmek durumundadır” yanıtını verdi.

FENERBAHÇE'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMİ

FB'deki seçimle ilgili "hayırlı olsun" diyen Erdoğan, "Kulüplerle ilgili herhangi bir söylemde bulunmam doğru değil, bana düşen 'hayırlı olsun' demektir. Vaatlerin temeli olup olmadığını FB camiası 1.5 yıl içersinde görecektir" diye kendisini ifade etti.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler