HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Kocaoğlu'dan Binali Yıldırım'a gönderme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23. çok amaçlı salonu, Uzundere Toplu Konutları'nın olduğu bölgede açtı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın ‘Kocaoğlu, 30 Mart'ta eve gidecek' sözlerine karşılık "Biz sizi 30 Mart'tan sonra da İzmir'de görebilecek miyiz?” diye sordu.

Binali Yıldırım'ın "Kocaoğlu, 30 Mart'ta eve gidecek” sözlerine yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ben 46 yıldır Bornova'da yaşıyorum ve 30 Mart akşamı zaferle evime gideceğim. Peki Sayın aday, siz hangi şehirdeki evinize gideceksiniz? Biz sizi 30 Mart'tan sonra da İzmir'de görebilecek miyiz?” diye sordu. Kocaoğlu, "Sizin söyleminize göre İzmir eğer köy olduysa, 11 yıldır neredeydiniz” dedi.

"BU MU KÖY YAPMAK?”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın "İzmir'i köy yaptılar” iddiası karşısında şöyle konuştu: "İzmir köy mü? Amerika'nın en önemli düşünce kuruluşlarından birisi dünyada ekonomisini en hızlı geliştiren kent sıralamasında, 200 büyük kent arasında İzmir'i 4. seçti. Bu mu köy? Dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu düzenli olarak yükseltti ve İzmir'in kredi notu Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nin kredi notundan 6 kat daha yüksek. Bu mu köylülük? Uzay teknolojilerinde kullanılan karbon kompozit malzemeyle yapılan dünyadaki en büyük yolcu gemilerini İzmir'e kazandıran belediye mi İzmir'i köy yaptı? Türkiye'deki ileri biyolojik arıtma tesislerinin yüzde 25'i İzmir'de. Çevreyi koruyoruz. Bu mu köy yapmak?Türkiye'nin en büyük çamur çürütme ve kurutma tesisini Sasalı'da açıyoruz, bu mu köy? Metroda işitme engelliler için özel sistem kurduk. Bu sistem dünyada sadece Londra'da, Hong Kong'ta, Paris'te ve Sdyney'de vardı. Bir tane de Türkiye'de İzmir'de oldu. Bu mu köy yapmak? "

"KÖY TABİRİ BİZİ RAHATSIZ ETMEZ”

"Bizi köy tabiri asla rahatsız etmez. Biz köy kökenliyiz” diyen Kocaoğlu, "Ancak, kastedilen başka bir şeyse ki öyle,biz de tepkimizi sonuna kadar koymak zorundayız. Hükümet İzmir'e 11 yılda 21 milyar lira yatırım yaptığını söylüyor. Ama bizdeki resmi rakamlarda 5 milyar 300 milyon lira. Bu kadar büyük yatırımlar yaptığına göre, bu kadar çalıştığına göre, 11 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'ni idare ettiğine göre, biz kabul etmesek de sizin söyleminize göre İzmir eğer köy olduysa, siz 11 yıldır nerdeydiniz” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Eğer kentin tüm yeşil alanlarını, kamuya ait değerli arazileri, su havzalarını ve meraları imara açarak betonlaşmaya dayalı bir şehirleşme hayali kuruyorlarsa, biz köy olarak kalmaya razıyız” diye konuştu.

"BEN DEĞİL BİZ”

Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın "Çok Kolay By Binali Yıldırım” şeklindeki seçim sloganını da eleştirdi. Yıldırım'ın "ben” dediğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Ben değil, biz diyoruz. Biz, 4 milyon İzmirliyiz. Biziz, biz yapıyoruz, İzmir yapıyor. Bugün ben varım, yarın başka biri, ama çoğuluz, hep beraberiz. Çünkü biz İzmirliyiz” dedi. 10 senedir farklı yerlerde kürsüye çıkıp konuşma yaptığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım tarafından söylenen ‘Sürekli hayali düşler kuruyor, düşmanlar üretiyor' sözlerine yönelik şöyle konuştu: "Konuşmalarımı sizin lideriniz gibi karşıma düşman koymadan yapmıyorum. Kimseyi ayırmıyoruz, kimseyi düşman ilan etmiyoruz. Nereden gelirse gelsin, etnik kökeni inancı, mezhebi, dini ne olursa olsun bütün vatandaşlarımıza hep aynı nazardan baktık, adil hizmet götürdük. Yöneticilik ve yönetmek budur. Toplumu sevmek budur, ayrımcılık yapmadan seveceksin ki, İzmir İzmir olsun. İzmirli, ‘İzmirliyiz yaparız' diyebilsin.”

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler