HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babuşçu: İstanbul Topbaş'la devam ediyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul'da seçimin galibinin AK Parti ve Kadir Topbaş olduğunu söyledi.

Babuşçu, açıklama yapmak için kürsüye çıktı ama konuşmadı. O sırada televizyonlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamasını canlı yayınlıyordu. Babuşçu, konuşmasına Gökçek'in açıklamasından sonra başladı.

Babuşçu, şunları söyledi:

İSTANBUL, AK PARTİ İLE DEVAM EDİYOR

Önce şunu ifade edeyim. Biz bundan önce de 2009’da yerel seçimlerde çok farklı manipülasyonlarla karşı karşıya kalmıştık. Bu seçimi yerel seçimin ötesine taşımak isteyenler, yerel seçimin sonucu ötesinde sonuçlar elde etmek isteyenler, bu seçim sonuçlarıyla beraber İstanbul’da bir kere daha kaybettiler. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakanımızın, teşkilat mensupları olarak şu anda İstanbul’da seçim kurullarının çalıştığı bütün okullarda sayımın devam ettiği, okulda katta sandıkta sorumlu olan arkadaşlarımız üstlendikleri sorumluluğun farkında olarak bize sürekli sonuçları aktarıyorlar ve o sonuçlardan elde ettiğimiz şu andaki verilere göre bir kere daha ifade ediyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadir Topbaş ile ve AK Parti’yle devam ediyor.

SON GÜLENİN İYİ GÜLECEĞİ ANLAYIŞLA...

Biz coşkumuzu heyecanımızı teşkilat disiplini içerisinde ama aynı zamanda son gülenin iyi güleceği anlayışı içerisinde sükunetle sonuçları takip ederiz. Coşkumuzu teşkilatlarımızdan bize akan sonuçlar neticeyi kesin tayin ettiğinde yine sükunetle bayram coşkusunu yaşarız.

SEÇİMİN İKİ KAYBEDENİ VAR

Bu seçimin İstanbul açısından iki kaybedeni vardır. Bir AK Parti karşısında oluşturulan cephe içerisinde yer alanların tamamı, iki CHP’nin adayı olarak ortaya çıkan ama bize göre o cephenin adayı olan Mustafa Sarıgül.

SARIGÜL'E DE YENİLGİYİ TATTIRARAK...

Ama bir şey söyleyeyim. 2009’da da manipülasyonlar karşısında, AK Parti karşısında yenilgiyi tadan, kendisi açısından başarı olarak gören Kılıçdaroğlu genel merkeze yürüdü. Şimdi Sarıgül’e de yenilgiyi tattırarak onu CHP genel merkezine gönderiyor.

BİR KAÇ UYDURUKTAN KANAL

Biz kampanya dönemi boyunca tahriklerle karşı karşıya kalmamıza rağmen, gönül yürüyüşümüzü hiç zedelemedik. Bu akşam da sizlerden isteğim, yine coşkumuzu milletimize hediye olarak sükunetimizi aklı selimimizi muhafaza ederek coşkumuzu milletimizle paylaşacağız. Bu sonuçlar üzerine farklı tahrik peşinde olanlara asla fırsat vermemeliyiz. Şu anda bile bu cephenin manipülasyonu içerisinde birkaç uyduruktan kanal hala bu sonuçları manipüle etmeye çalışıyor. Onun için biz sonuçların tamamı elimize geçtiğinde coşkumuzu bir kere daha paylaşacağız. Ama ben İstanbul için, 47-50 bandında sonucu tayin etmiş olacağız ve o zaman daha büyük coşkuyu bu salonda paylaşacağız.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler