HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Attığın taş ürküttüğü kurbağaya değsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli: Attığın taş ürküttüğü kurbağaya değsin

ANKARA (ANKA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümet ile HDP arasında yeniden ivme kazanan "çözüm sürecini" değerlendirirken, "Hükümet'in 'çözüm' İmralı canisinin 'yol haritası' adını verdiği çözülme süreci AKP-PKK arasındaki kısa paslaşmalara ve tüm rezilliklere rağmen sürmektedir. Hükümet memurları ve güvenlik güçlerinin müşahitliğinde PKK'lılara özel misafir muamelesi yapılmakta, araç yakan, maske takan, saldıran, yol kesen, haraç alan, tehdit eden hainlere kahredici bir suskunluk gösterilmektedir" dedi.

Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Sözlerine, Cumartesi günü Çorum'un Bayat ilçesi Çukuröz Köyü'nde yaşanan yangın vakası ile ilgili üzüntülerini dile getirerek başladı. Bahçeli, "Bir evde çıkan yangının rüzgârın da etkisiyle yayılması sonucunda Çukurözlü vatandaşlarımız büyük bir tehlikeye maruz kalmışlardır.120 haneli köyde 30 ev yanarak kül olmuştur.Tek tesellimiz, tek sevincimiz can kaybının olmamasıdır. AKP Hükümeti'nden, evsiz-barksız kalan vatandaşlarımıza şefkat eli uzatmasını bekliyorum" dedi.

-MADEN KAZALARI-

Devlet Bahçeli maden kazalarına dikkat çekerek, Hükümetin, madenlerdeki ilkel çalışma şartlarına ısrarla göz yumduğu suçlamasını getirdi. Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

"Ölümlü kazalara adeta davetiye çıkarılmıştır. İktidara nüfuz etmiş çıkar ittifakı madenlere sadece para kaynağı olarak bakmış; işçi güvenliğini, işçi sağlığını, insan haysiyetine yaraşır çalışma ortamlarını hep göz ardı etmiştir. Ekmeğini kazanmak için yerin yüzlerce metre altına inen işçilerimize zulüm ve kabus gibi şartlar reva görülmüştür. Bugünkü çağda ülkemizdeki çalışma ortamlarına hiçbir vatandaşımız layık değildir.Kaza ve kayıplar artık tahammül eşiklerini çoktan aşmıştır. Ermenek'te 4 kardeşimizin cansız bedenine ulaşılmış olup, 14'ü hala toprak altındadır. AKP Hükümeti, 12 yıllık süre zarfında, iş güvenliği ve çalışma hayatıyla ilgili yasal ve idari düzenlemeler yapmıştır."

MHP Lideri Bahçeli Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Hükümet üyelerinin; ekonominin istikrarından bahsettiklerini anımsatarak, "Türkiye ekonomisinin neresi istikrarlıdır?" diye sordu.

MHP Genel Başkanı ekonomiye yönelik eleştiri ve kaygılarını ise şöyle dile getirdi:

"Parmakla gösterilen, gıptayla bakılan, borç veren, büyüyen, kalkınan ve istikrar adası olarak yutturulan ülke nerededir? Başbakan ve Hükümeti'nin istikrar takıntısı, güçlü Türkiye ezberi milletimizin gerçekleriyle örtüşmemektedir. Doğrudur istikrar belirli çevrelerde vardır ve bu hepimizin gözü önündedir. Hırsızlar istikrarlıdır, soyguncular istikrarlıdır, yan kesiciler istikrarlıdır, hainler istikrarlıdır, rüşvetçiler istikrar içinde havuzları doldurmaktadır. Millet malını yiyen ahlaksızlar istikrar ve güven içindedir. Neylersiniz ki, vatandaşlarımız ekonomik sefaletin göbeğindedir. Tarım çökmüş, sanayinin çarkları durmuş, üretim kilitlenmiştir. Davutoğlu ise aldatma düzeninde Kaf Dağı'ndan kar bağışlamanın hesabındadır. Dün açıklanan resmi işsizlik oranının çift haneye tutunarak yüzde 10,1'e çıkması, gerçekte ise yüzde 20'ye yaklaşması eğer paralel komploya bağlanmazsa görmezden gelinecektir."

-KÜBA'YA CAMİ YAPILMASI-

Beahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Küba'ya cami yapılsın" şeklindeki sözlerini eleştirerek, "Küba'ya tıpkı Çamlıca'dakine benzer şekilde bir cami yapılmasını temenni ediyorum. Atatürk büstüne kucak açan Küba'nın camiye itiraz etmeyeceğini samimiyetle ümit ediyorum. Erdoğan hayır yapmak istiyorsa, sevap kazanmak arayışında ise bankadaki milyar dolarlarından bir bölümünü kurulacak, Küba Cami Yaptırma Derneği'ne bağışlamalı, hiç olmazsa dua almalıdır" diye konuştu.

-ÇÖZÜM SÜRECİ-

Devlet Bahçeli'nin gündeminde yeniden ivme kazanan "çözüm süreci" de vardı.

"Hükümet'in 'çözüm' İmralı canisinin 'yol haritası' adını verdiği çözülme süreci AKP-PKK arasındaki kısa paslaşmalara ve tüm rezilliklere rağmen sürmektedir" diyen Bahçeli, "Öteden beri iddia ettiğimiz gibi AKP ve PKK işbirliği, Başbakan ve İmralı dayanışması bütün yönleriyle gün ışığına çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Hükümetin PKK'lılara "özel misafir muamelesi" yaptığı suçlamasını getiren Devlet Bahçeli şöyle dedi:

"Hükümet memurları ve güvenlik güçlerinin müşahitliğinde PKK'lılara özel misafir muamelesi yapılmakta, araç yakan, maske takan, saldıran, yol kesen, haraç alan, tehdit eden hainlere kahredici bir suskunluk gösterilmektedir. Başbakan kamu düzeni demekte, teröristler Diyarbakır'da iki belediye otobüsünü içindeki yolcularıyla yakmaya kalkışmaktadır. Başbakan kamu düzeni demekte; teröristler Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin'de özerlik hendekleri kazmaktadır. Hükümet canilere teşrifatçı, şehit ailelerine ceberuttur. Hükümet katillere kucaklayıcı, gazilere zorbadır. Bu olaylar karşısında artık saklanacak ve örtülecek hiçbir şey kalmamıştır. Her şey ortada ve aziz milletimizin gözü önündedir.Şehadet ile ihanet, ay yıldızlı bayrak ile paçavra, gazi ile terörist, alçaklık ile kahramanlık, pişmanlık ile küstahlık AKP'nin lügatinde yer değiştirmiştir."

-SİLAHLARIN BIRAKILMASI-

Bahçeli, PKK'nın silah bırakması ile ilgili de şunları söyledi:

"Son gelişmeler karşısında, silahı kimin bırakacağını anlayanınız var mıdır? PKK'da bir suçluluk duygusu ve milletten utanma ve mahcubiyet var mıdır? Terörle pazarlıklar, AKP'nin eseri ve çözülme sürecinin tipik sonucudur. Hazmettirilmek istenen seri alçaklıkların birincisi budur. Bu, PKK'nın teslim alınmasını değil, AKP'nin ülkemiz sınırlarında teslim alındığını gösteren tarihi bir rezalet, ihanet ve melanet tablosudur. PKK Türkiye'ye değil, AKP PKK'ya teslim olmuştur. Seri alçakların ikincisi de bu şekildedir."

-BEDELLİ ASKERLİK KONUSUNDA MHP MESAFELİ DURMAYACAK

Bedelli askerlik ile ilgili görüşlerini de dile getiren Bahçeli, bu konuda TSK'nın mutlak görüşlerinin alınması gerektiğine dikkat çekti. Bahçeli şöyle dedi: "Askerlik çağını geçmiş vatandaşlarımızın isteğini kayıtsız kalmak çok makul olmayacaktır. MHP'nin bedelli askerlik konusu TBMM'ye gelmesi halinde mesafeli durmayacağını bildirmek istiyorum. Bedelli askerli ile ilgili sözler ülke gündemine yerleşmiştir. Konu çok nazik ve hassastır. Hatırlarsanız Meclis Genel Kurul'unda askerlik kanununda değişiklik kabul edilmişti. Konuyla ilgili çizgimiz dümdüzdür. Öncelikle parası olanın bedelli askerlikten yararlanacağı algısının önüne geçmek gerekir. Belirli aralıklarla bedelli konusunun seslendirilmesi asker alma sistemindeki tıkanıklıkları göstermektedir.Bedelli askerlik konusu ele alınırken TSK'nın görüşleri belirleyici olmalıdır. Askerlik süresi ülkemizin savunma ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmelidir MHP'nin bedelli askerlik konusu TBMM'ye gelmesi halinde mesafeli durmayacağını bildirmek istiyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler