HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Cami yakan şerefsizlere ilk kez rastlanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli: Cami yakan şerefsizlere ilk kez rastlanıyor

Bahçelinin gündeminde Ortadoğu'daki gelişmeler ve Rusya ile yaşanan gerilim vardı.

"Hiçbir komşu ülkeyle aramız yoktur. Ters düşmediğimiz hiçbir devlet kalmadı" diyen Bahçeli, "Rusya uçak düşürülmesini fırsata çevirme ve aşırılıkları tırmandırma peşinde. Gemisini, füzesini, bombasını alan bölgemize koşmuştur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Öğretmenlerden cep telefonu mesajıyla bulundukları yeri terk etmeleri istenmiştir. Bu devlet nerededir? Bu hükümet ne iş yapmaktadır. Öğretmenini koruyamayan, asayişi sağlayamayan iktidara daha ne kadar sabır gösterilecek.

Devletin acziyetini hiç bu kadar gördünüz mü? Savaş sırasında bile dokunulamayacak yer olan okullar, camiler PKK'lı caniler tarafından yakılmaktadır. Bu topraklarda cami yakan şerefsizlere ik kez rastlanmaktadır.

"KAZILAN ÇUKURLAR İHANETİN ÇUKURLARI"

Doğu ve Güneydoğu'da açılan çukurlar, ihanetin, nifakın, kanın ve ölümün çukurlarıdır. Bu çukurların içine hainlerin niyetleri gömülmezse sonumuz hüsrandır. Sayın Erdoğan sana soruyorum, kaçak sarayda muhtarlarla toplanıp ona buna sataşmayı biliyorsun da elden kayıp giden vatan coğrafyasını nasıl görmüyorsun?

"SEN BAŞBAKANSIN, YETKİ SENDE"

Sayın Davutoğlu seni nasıl izah etmeli. Taşıdığın başbakanlık ünvanına yakışmıyor. Unutmuşsan hatırlatayım sen bu ülkenin başbakanısın, yetki sendedir. Hala Erdoğan'ın gözünün içine bakmaktan, Dışişleri Bakanı gibi davranmaktan gocunmuyor musun? Saray almış ipleri, Davutoğlu konu mankeni...

Erdoğan ve Davutoğlu ihaneti milli birlik ve kardeşlik projesi olarak yutturmaya çalışıyor. AKP, PKK terör örgütüne boyun eğmiştir. İhanet alenileşmiş, teslimiyet yayılmış ve iktidarı ele geçirmiştir.

BAŞKANLIK ELEŞTİRİSİ

Hain ittifakın bir tarafında HDP bir tarafında AKP vardır. Öz yönetim adı altında Türkiye'ye fiili başkaldırı vardır. Erdoğan başkanlık olduktan sonra her türlü rezaleti benimsemeye razıdır. Erdoğan'ın başkanlık takıntısı, bencilliği ve koltuk sevdasını her şeyin önüne geçirmekten başka bir anlama gelmemektedir.

TBMM'de Kürdistan lafları olağanlaşmıştır. Bu ülkenin ismi Türkiye Cumhuriyeti ve üzerinde yaşayan beşeri zenginlik Türk milletidir. Kurgu sinsi ve kurnazdır. PKK milleti yıldıracak, AKP durum kötü federasyon ve başkanlık sistemi darbesini indirecektir. MHP Türkiye'nin bölünmesine tepkisiz kalmayacak. Önünde sonunda ihanetin beli kırılacak.

"HÜKÜMET DEVAMLI MAYINA BASIYOR"

Hiçbir komşu ülkeyle aramız yoktur. Ters düşmediğimiz hiçbir devlet kalmadı. AKP hükümeti yanlışlarına yenilerini eklemekte ve devamlı mayına basmaktadır. Rusya ile süren kriz kritik bir aşamada. Putin tehditlerin hacmini genişletmektedir. Putin yönetiminin küstah politikaları bölgesel işbirliği dinamiklerine zarar vermiştir.

Rusya, Türkiye'ye karşı güç ve ittifak arayışındadır. Rusya uçak düşürülmesini fırsata çevirme ve aşırılıkları tırmandırma peşinde. Gemisini, füzesini, bombasını alan bölgemize koşmuştur.

Putin nükleer savaşı bile telaffuz etmiştir. Erdoğan'ın 'gerilimden yana değiliz, Putin beni iyi tanıyor, duygusal davranıyor gibi söylenmeleri' eften püften sızlanmalardır. Erdoğan hala gerilime fırsat vermeyelim havasında. Bu sancılı seyrin nerede duracağı ise belirsizdir.

"DÜNDEN BUGÜNE NE DEĞİŞTİ?"

Başika bölgesinde Türkiye'nin askeri sevkiyatını kontrolsüz tepki ile karşılamıştır. Davutoğlu'nun kimsenin toprağında gözümüz yok demesine rağmen, Türk askeri işgalci olarak görülmektedir. Irak'ın Basra bölgesinde caddeye asılan pankartla Türk şirketleri tehdit edilmiştir.

Türk askerini davet eden Başika'da yer gösteren bu ülkedir, dünden bugüne ne değişti. Türk askerinin oraya eğitim amaçlı gitmesi son derece normaldir. "

AZİZ SANCAR'A BÜYÜK ÖVGÜ: VATAN KAHRAMANI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın vatan kahramanı olduğunu söyledi.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan ve Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'dan övgüyle bahseden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aziz Sancar'dan "İnanmış bir yürek, yetişmiş bir milletperver, kökünü ve geçmişini unutmamış bir vatan kahramanı” ifadeleriyle bahsetti.

İnsanlığın yararına ter akıtan, azimle mücadele eden ve bunun da mükafatını alan bilim, fikir ve düşünce insanlarının halen mevcut olduğunu belirten ve bunlardan birisinin de Prof. Dr. Aziz Sancar olduğunu belirten Bahçeli, "Sayın Sancar bize çölde tertemiz bir vaha ikram etmiştir” dedi.

Aziz Sancar'dan övgü ile bahseden Bahçeli, "Karanlık gecemizi ilmi ve ismi ile aydınlatmıştır. Umutsuzluğumuzun koyu sisini bilgisiyle dağıtmıştır. Sonuçsuz tartışmalarla kıvranan Türkiye'ye öz güven aşılamıştır” diye konuştu.

Sancar'ın inanmış bir yürek, yetişmiş bir millet perver, kökünü ve geçmişini unutmamış bir vatan kahramanı olduğunu kaydeden Bahçeli, "O kahraman ki, dünyaya mal olmuş, insanlığa örnek teşkil etmiştir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Sancar'ın Türklüğüyle iftihar eden, değerleri ile bütünleşen bir şahsiyetin neler yapabileceğini, nelerin üstesinden geleceğini herkese ispat ettiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

”Değerli bilim insanımızı milletimiz ve partimiz adına tebrik ediyor, milletimizin sinesinden daha pek çok Aziz Sancar'ların çıkmasını içtenlikle temenni ediyorum.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler