HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Pişman olmak yetmez, bir bedeli olmalı

MHP Lideri Bahçeli, ''Çözüm sürecinden pişman olmak yetmez bunun bir bedeli olmalıdır. Herkes safını açık bir şekilde belirlemek zorundadır.'' dedi.

Bahçeli: Pişman olmak yetmez, bir bedeli olmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Terör her yerde terördür. Terörist eylemler utanç vericidir. Hiçbir gerekçe sivil ve masum insanların hunharca öldürülmesini haklı kılamayacaktır. Siyasi mücadele ve araçları şiddet ve şiddet vasıtalarından farklı mahiyet taşımaktadır. Terör rezil yöntem terörist ise insanlık düşmanı canilerin kolektif adıdır. Teröristler şehirlere hendek kazaran mevzilenmiştir. PKK'lılar şehirlere doluşurken müdahale eden olmadı. Gelen her şehidin vebali geçmişteki ağır ihmalin neticesidir. PKK çözüm sürecini bomba, hendek sürecine tahkim etti.

Çözüm sürecinden pişman olmak yetmez bunun bir bedeli olmalıdır. Buzluğa kaldırmak yetmez bir daha ağza alınmaması lazımdır. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar demek kimseyi kurtarmaz. Herkes safını açık bir şekilde belirlemek zorundadır. Artık nabza göre şerbet verecek her söylem işbirlikçiliktir.

Milliyetçi ülkücü gençlik başkalarının tuzağına düşmeyecek kadar şuurludur. Bizim sokaklarda işimiz yoktur kaybedecek zamanımız da yoktur. MHP ne yapacaksa iktidarda yapacak neyi hedefliyorsa meşru yollardan ulaşacaktır.

''HANS İÇİN AĞLAYANLAR, JOE İÇİN ÜZÜLENLER...''

Türkiye teröre en çok bedel ödeyen ülkedir. Bunun kabulü insanlık namusu adına şarttır. Türkiye terörizm ile boğuşmaktadır. Buna içten içe sevinen ülkeler de belirli aralıklarla terör saldırıları ile irkilmektedir. Bunun son örneği Brüksel'deki bombalı saldırılardan sonra yaşanmıştır. Canlı bombalar Avrupa'nın kalbini patlatmıştır. Terörden bağımsız hiçbir ülke kalmamıştır. Öldürmeyi, katliam yapmayı meslek edinmiş canavarlar insan müsveddeleri arka arkaya cinayet işlemiştir. Brüksel'deki bombalara tepki gösterip Ankara'ya, İstanbul'a suskun kalmak, Suruç, Bağdat ve daha nice şehirlerdeki katliamlara sessiz kalmak affedilemez.

Hans için ağlayanlar, Joe için üzülenler sıra Ahmet'e, Mehmet'e gelince tam bir çelişki yumağına düşmektedir.

Kardeş ülke Pakistan'ın Lahor şehrinde 70'e yakın insan hayatını kaybetmiştir. Pakistan'ı konuşan var mıdır? Bu insanlık vicdanı nerededir? Terörizme karşı müşterek bir irade gösterilemeyecekse ne zaman gösterilecektir?

KARAMAN'DAKİ İSTİSMAR İDDİALARI

Karaman'daki vahşiliği kınamak yetmeyecektir. Yapılanlar kimsenin yanına bırakılmamalıdır.

RIZA SARRAF'IN ABD'DE TUTUKLANMASI

Türkiye'nin uzunca bir süredir adalet terazisi kırıktır. Herkesin dilinde İranlı şarlatanın ne olacağı ABD'ye hangi pazarlıkların sonucunda gittiği vardır. Havuz medyası ise ABD'li savcının paralel olduğuna peşinen hükmetmiştir. Bu savcının paralel olup olmadığını bilemeyiz merak da etmiyoruz çünkü ülkemiz yeterince paralel yorgunudur. Fakat yeni bir algı operasyonu devreye alınmıştır. İranlı kaçakçının çevirdiği dolapları biz zaten biliyoruz. İranlı kara paracının sonuna kadar yargılanması sağlanmalıdır. Hükümet bilgi taleplerine soğuk durmamalı. Türk milleti bu kanun kaçağı hakkında ne karara varılacağını sabırla beklemektedir. Madem İranlı kaçak tutuklandı gizli saklı bırakılan ne varsa hesabı görülmelidir. Gün gelecek devran dönecek 17-25 Aralık'ın hesabı sorulacaktır.

YENİ ANAYASA TARTIŞMASI

AKP'nin tek yanlı dayatmacı millet ve devlet çıkarlarını ikinci plana atan anayasa yapımına iyimser bakmamız mümkün değildir. AKP'nin başkanlık pençesine alınmış anayasa hazırlık teşebbüsü doğru tercih değildir. Anayasa kapsayıcı olmadıktan siyasi ve sosyal tarafların iştirakiyle üzerinde geniş bir ittifak sağlanmadıktan sonra hiçbir yaraya merhem olamayacaktır.''

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler