HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: "Rüşvet ve yolsuzluk kanser gibidir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşveti kansere benzetti.

Bahçeli "Rüşvet ve yolsuzluk toplumun kanseridir. Bunun tedavi edilmesi, ortadan kaldırılması lazım yoksa kalıcı olursa toplumun her tarafına sirayet eder. Böyle bir durumda toplum çürür devlet çöker” dedi.

"51” ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir temasları kapsamında Kiraz Kapalı Pazaryeri'nde vatandaşlara hitap etti. Bahçeli, partisinin bir hesap adamları partisi olduğunu belirterek hükümetin iktidarlık sürecinin 51'le sonlanacağını söyledi. Söz konusu oranın bir kısım medyada, "51'le gelen nasıl 51'le gider?" şeklinde yer bulmasını eleştiren Bahçeli; şöyle konuştu: "Var olan iktidar 51'le gelmişse 51'le de gidebilir. Bazıları, ‘51'le gelen nasıl 51'le gider?' diyor. Gazetelerin bir yerlerinde yazılıyor. Bunlar herhalde ilkokul okumamışlar. 51'le gelmişse 49 dışarıda kalır. Tayyip Erdoğan'ın hesabına dönmeyelim. Başbakan Trabzon'da miting yapıyor ve konuşmasında, ‘buranın fethedilişinin tarihi 1461. Trabzon'un plakası da 61. Hükümet 61'inci hükümet. O halde oylarda 61 olacaktır' diyor. Peki Adana'da miting yapmış olsaydın ne diyecektin, Adana'nın da plakası sıfır birdir."

MHP'nin hesap adamlarının olduğu bir parti olduğunu anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, yolsuzluk ve rüşvet için değil milli menfaatler için yapar. Önümüzdeki dönem önemlidir. Bu üç aşamada tüm siyasi partilerin hepsi dikkatli olmalıdır.”

Yerel seçimlere 27 gün kaldığını hatırlatan MHP Genel Başkanı Bahçeli Türkiye'nin gün geçtikçe sorunlarla boğuşan bir ülke olduğunu belirtti. Hükümetin yasama, yürütme ve yargıda yer aldığını ancak çiftçinin, emeklinin ve işsizin yanında olmadığını dile getiren Bahçeli, 17 Aralık operasyonu sonrasında hükümete yöneltilen rüşvet ve yolsuzluk iddialarını ‘kanser' tanımlaması ile değerlendirdi. Bu gidişatın iyi olmadığını anlatan

Bahçeli, şöyle konuştu: "Bunu hep beraber düşünmeliyiz. Eğer iç çatışmaya girilir toplum ayaklanır ve kardeşler arasında bir kavga sürdürülürse siyasi partilerin hiçbirinin anlamı kalmaz. Siyasi partiler millete hizmet için vardır. Milleti birbirine düşürmek için olamazlar. Birinci tehdit bölücülük. İkinci tehdit toplumsal hastalıklar olarak bilinen rüşvet ve yolsuzluktur. Toplumun kanseridir. Bunun tedavi edilmesi lazım ortadan kaldırılması lazım yoksa kalıcı olursa toplumun her tarafına sirayet eder. Böyle bir durumda toplum çürür devlet çöker. Allah muhafaza böyle bir temenni olmaz. Denemeden evvel Tunus, Mısır, Libya, Suriye, Ukrayna'ya bakın. Daha önce Endonezya'ya bakın. Devlet başkanının durumuna bakın. Kimisi hayatını kaybeder ülkeden kaçar. Bunlar her ülkede yaşanır. Bunları bildikten sonra neden toplumumuza yaşatalım. Bunun demokrasi yolu seçimdir. Öyleyse 30 Mart'ta milletçe bu gidişattan memnun değilsek bu iktidarı uyarmak lazım. Uyarabilmek için de uyandırmak lazım. 30 Mart seçimleri önem arz ediyor.”

MHP'Lİ ADAYA EGE'NİN EFESİ BENZETMESİ

Türkiye'de kadına şiddetin yaygınlaştığını, kadın haklarından söz edilmediğini öne süren Bahçeli, partisinin Kiraz'dan kadın belediye başkan adayı gösterdiklerini aktardı. Bahçeli, partisinin Kiraz Belediye Başkan adayı Saliha Şengül'ü Ege'nin Efesi olarak tanımladı. Bahçeli'ye konuşmasının ardından Türkmen poşusu hediye edildi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler