HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli, TÜSİAD heyetini kabul etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD heyetini kabul etti.

MHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Ziyaretin sona ermesinin ardından, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, siyasi parti liderleriyle TÜSİAD yönetim kurulu olarak planlanan şekilde bir araya geldiklerini ifade etti.

Bu kapsamdaki ikinci toplantılarını MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaptıklarını belirten Symes, şöyle devam etti:

"Öncelikle kendilerine seçim dönemi için düzgün geçen bu ortamdan dolayı diğer partide de olduğu gibi teşekkürlerimizi bildirdik. Türkiye'nin bu seçim sonuçlarından sandığa yansıyan yüzde 95'lik son derece güçlü temsil gücünün hızla bir hükümete dönüştürülmesi konusundaki iş dünyasının acil taleplerini bildirdik. Burada belirtmek isterim; biz TÜSİAD olarak kesinlikle bir hükümet yapısı üzerinde bir görüş bildirmiyoruz. Ziyaretimizin kesinlikle amacı böyle bir şey değildir. Ama iş dünyasının son derece acil olarak üzerinde durduğu reformları üç ana temel başlık altında burada da belirttik. Bunlar, ülkemizin demokratik standartlarıyla ve kamu yönetimiyle ilgili arzu ettiğimiz iş dünyası olarak reformlar."

Son derece verimli bir toplantı oldu

Bir diğer ana başlığın Türkiye'nin kalkınmasıyla ilgili reformlar, acil kalkınma üzerine olan gündem maddeleri olduğunu aktaran Symes, "Üçüncüsünün de sürdürülebilir büyüme üzerine ve ekonomik durumla ilgili acil olarak yapılması gereken ve yatırım ortamı özellikle hızla tekrar reformlara dönecek, Türkiye'nin yatırım ortamının daha zenginleşeceği bir ülke için beklentilerimiz nelerdir? Bunları büyük bir samimiyetle kendileriyle tartıştık" dedi. Bahçeli'nin de büyük bir samimiyetle partilerinin bu konulardaki görüşlerini kendileriyle paylaştığını vurgulayan Symes, son derece verimli bir toplantı olduğunu, karşılıklı iyi dilekleri bildirdiklerini kaydetti.

Cansen Başaran Symes, hızla bir hükümetin hayata geçmesi ve kurulacak her hükümetle TÜSİAD'ın 2015-2016 için hazırladığı kapsamlı çalışma programını hayata geçirmek istediklerini açıkladı.

HDP ile toplantı yarın

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes, HDP ile yarın bir toplantı yapacaklarını da belirterek, HDP'den haber geldiğini, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacakları görüşmenin ardından saat 15.00'de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile de buluşma şanslarının olacağını anlattı. Symes, "Böylece verimli bir Ankara toplantısını yarın bitirmiş olacağız. Kendileri bizi aradılar. 'Randevu talebimizi bekliyoruz, kendileri bölgede olduğu için' demiştim. Böyle bir fırsat olduğu için de çok mutluyuz. Böylece Ankara'dan parlamentoda temsil eden 4 parti lideriyle de görüşmüş olarak donanımlı olarak İstanbul'a geri döneceğiz" dedi.

TÜSİAD Başkanı Symes, bir gazetecinin "Çözüm Süreci gündeme geldi mi" sorusu üzerine, "Sadece Sayın Bahçeli ile değil, Çözüm Süreci Türkiye için son derece önemli bir açılımdır. Her partiyle aynı kavramlar üzerinde konuşuyoruz" yanıtını verdi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin başka soruları üzerine Symes, soruları prensip olarak yarın alacağını ve açıklama yapacaklarını bildirdi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler