HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli:'Bağımsız Kürdistan'ı inşa ediyorlar'

MHP lideri Devlet Bahçeli, terörle mücadele sürecinde yaşanan son gelişmeleri ve İmralı görüşmelerini değerlendirdi.

SÖĞÜT(ANKA) - Bahçeli, "Türkiye ne olduğu belli olmayan, neleri ihtiva ettiğini kimsenin itiraf edemediği ve muhteviyatını açıklayamadığı çözüm tüneline sokuldu. Barıştan bahsediyorlar, barış süreci hezeyanlarıyla vakit geçiriyorlar; ama bunun için ne gerektiğini, PKK'nın hangi tavizlerle emellerinden cayacağını ortaya koyamıyorlar. Bağımsız Kürdistan'ı inşa ediyorlar, ama bunu çözüm kılıfına saklıyorlar. PKK'yı affetmeye hazırlanıyorlar, şahadetler üzerinden el sıkışarak İmralı canisinin serbest bırakılması için türlü kurnazlıklara başvuruyorlar, ne var ki bunları çözüm etiketiyle kapatmaktan da geri durmuyorlar" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik Söğüt'te düzenlenen Belediye Başkanı aday takdim toplantısında yaptığı konuşmada, MHP'nin Mahalli İdareler Seçimleri için yapacağı çalışmaları başlatmak ve ilk adımı atmak amacıyla toplandıklarını ifade etti. 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere bugünden itibaren 431 gün kaldığını hatırlatan Bahçeli, önlerindeki süreyi ve bundan sonraki süreci çok iyi değerlendireceklerini, boşluğa, gevşemeye ve yavaşlığa izin vermeyeceklerini ifade etti.

MHP için 24 Ocak tarihinin çok anlamlı olduğunu, 12 Eylül ihtilali sonrası kurulan Milliyetçi Çalışma Partisi'nin isminin 24 Ocak 1993'de yapılan bir olağanüstü kongreyle Milliyetçi Hareket Partisi'ne çevrildiğini anlatan Bahçeli, kongrenin yıl dönümünde yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını anlattı.

Söğüt'ün "Türk milletinin kalbinin attığı yer" olduğunu bildiren Bahçeli, "Burası ümitlerin yeşerdiği, dargınlıkların bitirildiği, içe dönük hesapların kapatıldığı ve yüksek ideallerin yoğrulduğu yurt köşesidir. Aynı zamanda Türk milletinin haysiyetinin, hatıralarının ve heyecanlarının kaynadığı faziletle donanmış mahaldir. Söğüt ve çevresi dua, gaza ve cihat duygusuyla örülmüş ve perçinlenmiştir. Alplerin cesareti, fakihlerin rehberliği ve Allah dostlarının himmeti bizi buradan insanlığın doruklarına uçurmuştur" ifadelerini kullandı. Söğüt'ün Türk tarihindeki önemini ifade eden Bahçeli, "Söğüt iddialarımızın çimentosu, tezlerimizin mürekkebidir. Sevdalarımızın korunağı, kahramanlıklarımızın kazanıdır" dedi. Türk milletinin Söğüt efsanesiyle birlikte yaşama inancını tescillediğini ifade eden Bahçeli, milletin bundan sonra da aynısını gerçekleştireceğini belirtti ve MHP'nin Söğüt'ün ana fikrine tam bir uyum ve riayet gösterdiğinden burayı stratejik bir merkez olarak gördüğünü ifade etti.

-"GEÇMİŞİMİZE SIRT DÖNMEYİ SİYASET SANAN GAFİLLER"-

Türk tarihindeki Turgut Alp, Aygut Alp, Konur Alp, Hasan Alp, Akça Koca, Samsa Çavuş, Köse Mihal, Gündüz Alp gibi isimlerin mukaddesatlarına ruh kattığını ve manevi emanetleriyle katmaya da devam edeceklerini kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira bunun teminat ve garantisi Türkiye sevdalısı temiz vicdanlar, milliyetçi vatansever kalplerdir. Elbette ecdadımız çözüm diye Bizans tekfurlarına boyun eğmemiştir. Barış adı altında Bizans'a teslim olmamış, Haçlılara eğilmemiş, fitneye diz çökmemiştir. İşte biz bu mirasa sahibiz, işte böylesi bir muazzam tarihten süzülerek buradayız. Neye sahip olduğumuzu iyi biliyoruz. Nasıl bir geçmişin üzerine oturduğumuzun farkındayız. Dostumuzu, düşmanımızı bilecek; doğruyu, yanlışı tefrik edecek kadar milli hafızamızdan çok şükür kopmadık, ayrılmadık. Şeytani hesaplarla, rahmani duruş arasında bocalayan, geçmişimize sırt dönmeyi siyaset sanan gafiller gibi olmadık, olmayı da sırf koltuk, statü veya maddi çıkar adına aklımızdan geçirmedik. Bizim manevi direklerimiz çürümedi, feyiz kaynaklarımız kurumadı. Bizim milli ilkelerimiz çökmedi, milli hedeflerimiz körelmedi."

-"BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'I ÇÖZÜM KILIFINA SAKLIYORLAR"-

Söğütlülere, "AKP buradan kalkan ecdat tokadını yemelidir. İhanet, buradan Anadolu'nun her köşesine yayılacak iradeyle titremeli ve sinmelidir" diye seslenen Bahçeli, müzakerecilerin Söğüt'ten fışkıran ve Hakkâri'ye kadar sirayet eden azametle tanışması gerektiğini, bunları gerçekleştirmeye yeminli olduklarını ve halkın desteğini istediklerini belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, önümüzdeki yerel seçimleri, Türkiye'nin içine düşürüldüğü kötü gidişattan çıkması için tarihi bir kavşak olarak gördüklerini söyleyen Bahçeli, terörle mücadele sürecinde yaşanan son gelişmeler hakkında ise şu eleştirilerde bulundu:

"İmralı canisiyle görüşmek moda oldu. PKK'yla teslim müzakereleri yapmak sıradanlaştı. Eli kanlı canilerin, hiçbir şey yaşanmamış gibi makbul, samimi ve çözüm yanlısı kişiler olarak propagandası yapıldı. Türkiye ne olduğu belli olmayan, neleri ihtiva ettiğini kimsenin itiraf edemediği ve muhteviyatını açıklayamadığı çözüm tüneline sokuldu. Çözüm diyorlar, ama neyi çözmeye çalıştıklarını söyleyemiyorlar. Çözüm diyorlar, ama milletimize açık açık ne amaçladıklarını izah edemiyorlar. Barıştan bahsediyorlar, barış süreci hezeyanlarıyla vakit geçiriyorlar; ama bunun için ne gerektiğini, PKK'nın hangi tavizlerle emellerinden cayacağını ortaya koyamıyorlar. Bağımsız Kürdistan'ı inşa ediyorlar, ama bunu çözüm kılıfına saklıyorlar. PKK'yı affetmeye hazırlanıyorlar, şahadetler üzerinden el sıkışarak İmralı canisinin serbest bırakılması için türlü kurnazlıklara başvuruyorlar, ne var ki bunları çözüm etiketiyle kapatmaktan da geri durmuyorlar."

-TÜRK DEVLETİ ELE AYAĞA DÜŞTÜ"-

Yapılan görüşmeleri "sözde barış görüşmeleri" diye niteleyen Bahçeli, "Maalesef karşı cephe o kadar kalabalık, o kadar faal haldedir ki, gerçekler karartılmakta, milli hassasiyetler bir bir bastırılmaktadır" dedi ve şunları ekledi:

"Türkiye deyim yerindeyse kapana kısılmış, çaresizliğin dehlizine düşürülmüştür. AKP hükümeti İmralı'yı kendisine kubbe ve hacet kapısı yapmıştır. İhanetin ismi "süreç' olmuş, İmralı canisinin sıfatı "figür' şeklinde ifadelendirilmiş, devlet organları "enstrüman' olarak isimlendirilmiştir. Başbakan Erdoğan medya üzerinden bölücü teröre bir yalvarmadığı kalmış; rica, minnetle 29 yıldır elinde silah tutan cinayet örgütünden pişmanlık göstermesini ve silahını bırakmasını talep etmiştir. Türk devleti resmen ele, ayağa düşürülmüştür."

-"MERDİVENE PKK TIRMANIYOR"-

Türk milletinin sırtından hançerlendiğini, "sadakatsizler, vefasızlar, yüzsüzler, köksüzler ve vicdansızların hiç olmadığı kadar cüret ve ivme kazandığını" anlatan Bahçeli, "Açıkça söylemeliyim ki, çözüm sözleriyle Türk milleti bölücü teröre kurban verilmek istenmektedir. Söğüt'ün ve şehitlerimizin aziz hatıralarıyla birlikte geçmişteki mücadeleleri harabeye çevrilmektedir. Türkiye zor günlerden, Türk milleti belaların her köşe başını tuttuğu bir dönemden geçmektedir. Şeytanca hazırlanan planlar, sinsice kurulan yakınlıklar, alçakça sürdürülen pazarlıklar, kalleşçe tesis edilen münasebetler tehlike sınırını çoktan geçmiş, çoktan aşmıştır. Merdiven Stratejisi adı altında hainler büyük Türk milletinin muhatabı haline getirilmiştir. PKK merdiven tırmanırken, Türk devleti basamak basamak aşağı inmektedir" dedi.

-"PKK'NIN BELİRLEDİĞİ BAŞLIKLAR GÜNDEM OLDU"-

Başbakan Erdoğan'ın İmralı'nın ağzına baktığını, hükümetin de Kandil'den "ne olduğu şaibeli" bir çözüm hamlesi beklediğini savunan Bahçeli, "Çözüm koalisyonu, çözülmüş ve çürümüş vicdanlarıyla Türkiye'nin başına yeni bir çuval geçirmenin arayışındadır. PKK talepleri peş peşe karşılanmakta, İmralı canisinin çözüm reçeteleri sözüm ona tedavi maksadıyla ele alınmaktadır" iddiasında bulundu.

Bölücülerin isteklerinin ve PKK'nın belirlediği başlıkların Türkiye'nin gündemini belirlediğini belirterek eleştirilerini sürdüren Bahçeli, "Dağ edebiyatı, özgürlük ezberi, insan hakları tekerlemesi, devletin kabahatleri, tarihteki yanlışlar başta AKP olmak üzere herkesin diline yerleşmiştir. Oysaki Söğüt'ün sorunları görmezden gelinmektedir. Bilecik'in biriken ve ağırlaşan sosyal ve ekonomik açmazları ötelenmektedir. İşsizlik kimsenin aklına dahi gelmemektedir" ifadelerini kullandı.

-"HAM İDDİA DEĞİL, ÜNİTER DEVLET SAKATLANIYOR"-

"Buradan diyorum ki, böyle bir çözüm batsın, böyle bir barış olmaz olsun. İblisin asıl yol arkadaşları; Türklüğe idamlık mahkûm muamelesi yapanlar, kötülüğün markası olarak görenler ve milletimizin arasına nifak tohumları ekenlerdir" diyen Bahçeli özetle şunları söyledi:

"-AKP'nin Meclis'te kabul ettiği, eyalet ve federasyon sistemine kapı açan yeni Büyükşehir Kanunun mahsurlarını Söğüt bakışıyla milletimize anlatacağız. AKP hükümeti 6360 sayılı yeni Büyükşehir Kanunuyla Türk idare sistemini temelinden sarsmıştır. Büyükşehir Kanunu çok boyutlu olumsuzlukları beraberinde getirmiş, belde belediyelerin birçoğu kapanmayla yüz yüze kalmıştır. Vatandaşlarımızın katlanmak zorunda kaldığı külfetler artmış, sosyal, ekonomik yükler yeni durumda daha da fazlalaşmıştır. AKP'nin amacı hizmet üretmek, belediye faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve yatırımları çoğaltmak olmayıp, Türkiye'nin üniter devlet sistemini sakatlamak olduğu ham bir iddia olarak görülmemelidir.

-"YEREL SEÇİMLER HAYATİ ÖNEME SAHİP"-

-Türkiye'nin önünde çok ciddi üç siyasi olay, üç imtihan vardır. Birincisi 30 Mart 2014 tarihindeki Mahalli İdareler Seçimi'dir. İkincisi, 28 Ağustos 2014 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı Seçimi'dir. Üçüncüsü ise 2015 yılının Haziran ayında yapılması gereken Milletvekilliği Genel Seçimi'dir. İlk etapta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri, sonrakilerinin yönünü ve sonucunu aşağı yukarı yakından etkileyecektir. Bu kapsamda Türkiye'nin huzur, güvenlik, refah ve esenlik içinde olabilmesi, içine girdiği bölünme sürecinin durdurulması için AKP'nin demokratik yollardan tasfiyesi şart olmuştur. Bunun için Mahalli İdareler Seçimleri hayati bir nitelik arz etmektedir. AKP'ye bu seçimde, iktidardan gideceğinin işareti verilmeli, yanlış ve ihanete varan politikalarının cezası sandık marifetiyle kesilmelidir. AKP zihniyeti, Mahalli İdareler Seçimi'nde gecikmiş ve ertelenmiş sonun ilk aşamasıyla karşılaşmalı, bunu yaşamalıdır. Yürekten inanıyorum ki, Mahalli İdareler Seçimi bir uyanış, Cumhurbaşkanlığı seçimi bir uyarı ve Milletvekilliği Genel Seçimi de Milliyetçi Hareket Partisi iktidarının tescili olacaktır."

Bahçeli konuşmasında Halil Aydoğdu'yu Söğüt belediye başkan adayı olarak ilan etti ve "Siyasi görüşü, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun tüm Söğütlü kardeşlerime güveniyor ve hepinizden bir kez daha partimize yetki vermenizi ve şehrin mührünü teslim etmenizi istiyorum" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler