HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli'den 'Atatürk'e hakaret'e tepki, Erdoğan'a destek

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk'ün kızıyla ilişki yaşadığı ve annesi Zübeyde Hanım'ın genelevde çalıştığı yönündeki dedikodulara ateş püskürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin de konuşan Bahçeli, "Trump'la yapacağı görüşme kritik önemdedir. Erdoğan, ABD'ye gitmekle isabetli bir karar almıştır. Buradan güçlü bir şekilde diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı'nın ardında Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin kudreti vardır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Sözlerine, geçtiğimiz Cumartesi günü Muğla - Antalya karayolunda meydana gelen ve 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla başlayan ve ‘katliam gibi’ değerlendirmesi yapan Bahçeli, kazanın tüm yönleriyle incelenip araştırılmasını istedi. Trafik terörünün ortadan kaldırılmasının artık bir hedef olması gerektiğini söyleyen Bahçeli, tedbirlerin acilen alınmasının milli bir beklenti olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

'KAHRAMANLIKLA KORKAKLIK ARASINDAKİ KALIN DUVARIN İKİ YANIDIR BUNLAR'

Korkaklar hiçbir devirde başarı ve zaferin mimarı olamamışlardır. Bir de kahramanlık vardır. Tarih sayfaları anıtlaşmış kahramanların eliye yazılmıştır. Türk tarihi kahramanlar açısından talihli ve bereketlidir. Asıl kahramanlık destanı, aziz millet varlığıdır. Milli ruh ve asaletimize gölge düşürmeye çalışanlar hak ettikleri mağlubiyeti almıştır. İzmir valisi işgal haberkerini doğru olmadığını iddia ediyordu. Kolordu komutanı da aynı kafadaydı. Türk milleti bu korkakları kaydetmiştir. Bir tarafta ise Hasan Tahsin vardı ve sıktığı kurşunla yad edilecektir. Kahramanlıkla korkaklık arasındaki kalın duvarın iki yanıdır bunlar.

'MUSTAFA KEMAL SALDIRILARIN ARKASI KESİLMEYECEK'

Anadolu’nun bağrından da bir itiraz yükselmiştir, bu kişi kurucu kahraman Mustafa Kemal Paşa olmuştur. Diriliş meşalesi bir kere yanmış ve yakılmıştır. Biz de ne Hasan Tahsin ne de Mustafa Kemal biter. Bitti gibi görünür ama hiç olmadık zamanda kahraman nesil emaneti can pahasına müdafaa eder... Cumhuriyetimiz kurucusu Mustafa Kemal saldırıların arkası kesilmeyecektir.

'AŞAĞILIK DEDİKODU ÇIKARMIŞLARDIR'

Bir avuç kimliksiz sözde tarihçi Atatürk’e dil uzatmıştır. Aşağılık dedikodu çıkarmışlardır. Bunların yedikleri içtikleri haramdır. Ülkede tarihçilerin köküne kıran mı girdi, tarih konusunda atıp tutmak düşman işbirlikçilerine mi kaldı? Nedir Atatürk’e çatmanın gerçek gayesi? Aynı bilgiyle zıt ve uçuk yorumlara nasıl ulaşılmaktadır. Bunlara sesleniyorum, Türk tarihinden çirkin elinizi çekin.

'KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'I TARTIŞIRLAR, HÜRREM SULTAN KARŞISINDA ZAYIF BULURLAR'

Kanuni Sultan Süleyman'ı tartışırlar, Hürrem Sultan karşısında zayıf bulurlar, devşirmeleri yükselttiği için kızarlar, kanun ve nizamdan dolayı kutsarlar. Bir bakarsınız. 2. Abdülhamit'e kafayı takarlar. Sonra tutarlar Mustafa Kemal ile uğraşılar. Namus ve şerefle oynamaya kalkarlar.

'ABDÜLHAMİD VE MUSTAFA KEMAL BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR'-

Cahillik değilse, kesinlikle düşman sevindiren vatan hainliğidir. Bunlara sesleniyorum. Türk tarihinden çirkin elinizi çekin, zehirli dilinizi kesin. 2. Abdülhamid ve Gazi Mustafa Kemal birbirini tamamlayan Türk tarihinin şerefli ve haysiyetli iki yüzüdür. Yalan ve iftira bumerang gibi mutlaka geri dönecektir. Soyu sopu karışık olanlar ilk fırsatta ayaklanmaktadır. Asılsız ve alçakça ithamlarla Atatürk'ü gözlerden düşüreceklerini sananlar varsa, ya zekaları kurumuş ya insanlıkları kaybolmuştur. Gazi Mustafa Kemal aynı zamanda akıl, sabır, strateji, denge, sorumluluk ile hareket etmiş, hedeflerine ulaşacağına inanmıştı. Geri adım atan değil, üstüne üstüne giden sonuç almak için direnç gösteren azim ve irade sahibi bir askerdi.

'ANADOLU'YU HAÇLI BAKİYELERİNDEN BİR BİR TEMİZLEDİ'

Gün geldi aynen dediği gibi oldu. Tutsak alınmış Anadolu'yu, Haçlı bakiyelerinden bir bir temizledi, milli varlığı güvenceye aldı. İstilaya katlanmadı, 'tamam' demedi. 98 yıl önce Samsun'a çıktı. Bağımsızlığın kıvılcımını tutuşturdu. Havza'da alevlendi, Amasya'dan körüklendi, Erzurum'dan yayıldı ve Sivas'tan tüm vatan sathında yankı buldu. Türk milleti zalim tutkulara karşı amansız bir savaş verdi. Bu savaş haklı ve meşruydu. 'Ya istiklal, ya ölüm' seslenişi, Türk milletine adanmışlıkla gerçekleşmiştir.

'KÖLE OLMAMAK İÇİN SAMSUN'DAN ANADOLU'YA ULAŞILDI'

Samsun'a Türk milletinin namusunu ve şerefini kurtarmak ve sağlama almak için çıkıldı. Köle olmamak için Samsun'dan Anadolu'ya ulaşıldı. Ülkemizin bekası için gösterdiğimiz duruş ve kararlılığı, zayıflık, acizlik zannederek göz ardı edenler tarihi misyonumuzu, dönemin işgalcileri gibi fark edememiş olanlardan başkası değildir. MHP 19 Mayıs şuurunu iliklerinde taşıyan muhteşem bir millet eseridir. Bu eserin kapağında "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılıdır.

MHP, Samsun'a çıkan irade, Sakarya ve Dumlupınar'a çakan şimşektir. 19 Mayıs 1919 unutulmamış, unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Geçen yıllarda, Türk milletinin maruz kaldığı tehdit ve tehlikelerin seyrinde bugüne kadar bir azalma, hafifleme olmamıştır.

'NİHAİ AMAÇ KÜRDİSTAN'I KURMAK VE KABULLENMEKTİR'

Nihai amaç Kürdistan'ı kurmak ve kabullenmektir. Halk oylamasından çok önceleri CHP ile MHP arasında başlayan yakınlaşmanın siyasi nikahla tescilleme niyeti artık meydandadır. CHP'li üyeler, cezaevinde bulunan HDP'nin malum eş başkanından mesajı taşıyarak ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin kurnazlığına başvurmuşlardır. Elbette bu çarpıklık ana muhalefetin kendi bileceği bir iştir. Kandil'e göz kırpmak, Kürdistan müteahhitlerine takla atmaktır. HDP'nin eş başkanının sözde müthiş fikirlerine bel bağlayan partinin ismi şu işe bakınız ki Atatürk'ün kurduğu CHP'dir. HDP'den bölöcülüğün reddi konusunda ikna edici, samimi herhangi bir açıklama da bulunmamıştır. Geçen hafta 4 kahramanımız şehit düşmüşlerdir.

'ERDOĞAN, ABD'YE GİTMEKLE İSABETLİ BİR KARAR ALDI'

(Washington'ın YPG'ye yaptığı ağır silah yardımı) ABD'nin ateşle oynadığı su götürmez bir gerçektir. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın (ABD Başkanı Donald) Trump'la yapacağı görüşme kritik önemdedir. Erdoğan, ABD'ye gitmekle isabetli bir karar almıştır. Buradan güçlü bir şekilde diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı'nın ardında Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin kudreti vardır. Makamı ve mevkii ne olursa olsun, hiç kimse gaflete düşüp Türkiye'yi aciz görmemeli, terör örgütleriyle aynı seviyeye indirmemeli, küçümseme yanlışına düşmemelidir.

'AÇLIK GREVİNDEN VAZGEÇMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM'

(KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevine dair soruya) Açlık grevinden vazgeçmelerini tavsiye ediyorum.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler