HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli'den kurultay çağrısında bulunanlara sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Artık geçmişten ders alarak geleceğe bakılmalıdır. Oyalanacak vakit yoktur. Boş işlerle avunulacak zaman da kalmamıştır. Türkiye kontrolsüzce tırmanan gerilimin tesirindedir.

Ne Erdoğan'ın ne Davutoğlu'nun sığınacağı herhangi bir mazeret kalmamıştır. 64. Hükümet'le birlikte allame damatlar Türkiye'yi enerji cenneti yapmak için bakanlık koltuğuna oturmuşlardır. Nasılsa devir evlatlar, damatlar, dünürler, hısımlar, yandaşlar devridir.''

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

28 Kasım günü Diyarbakır'da Tahir Elçi silahlı saldırıda öldürülmüştür 2 polisimiz de şehit edilmiştir. Şiddet kimden gelirse gelsin lanetliyorum. Failin PKK'lı olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. Devletin düştüğü içler acısı hal hepimizi kahretmektedir. Tahir Elçi ismini duyunca timsah gözyaşları dökenler şehit polisleri ağızlarına alacak şerefli duruşu gösteremeyecek kadar çürümüşlerdir. Beyaz Toroslara davetiye çıkaran Davutoğlu olan biteni nasıl karşılamaktadır?

''SIFIR SORUN SIRF SORUNA DÖNÜŞMÜŞTÜR''

AKP'nin dış politikadaki tüm amaçları birer birer buharlaşmıştır. Kavgalı olmadığımız hiçbir komşu kalmamıştır. Sıfır sorun sırf soruna dönüşmüştür. Başbakan dış politikada hem sürekliliği hem de değişimi baz aldık dese de bu asılsızdır.''

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

24 Kasım sabahı Hatay Yayladağı bölgesinde uçaklarımız Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağına müdahale etmiştir. Ölen pilot bir kaç gün önce Rusya'ya teslim edilmiştir. Türk hava sahasını ihlal eden taraf Rusya'dır. Putin ateşe adeta benzinle gitmektedir. Rusya gerginlik ve kutuplaşma politikalarıyla Ortadoğu'ya iyice konuşlanmayı amaçlamaktadır.

''RUSYA KESİNLİKLE HAKSIZ VE ART NİYETLİDİR''

Rusya kesinlikle haksız kesinlikle art niyetlidir. Rusya'nın özür beklentisi tazminat dayatması ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır. Rusya'nın sınırlarımızda ne işi vardır?

''RUS UÇAKLARININ UÇACAK BAŞKA YERİ Mİ KALMAMIŞTIR?''

Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır. Türkmen Dağı Türkün öz yurdudur ve Türk kalacaktır.'' Konu artık milli bir hal almıştır. Rusya karşısında yerimiz kuşkusuz Türkiye'nin yanıdır.''

KURULTAY AÇIKLAMASI

Bahçeli, toplantı sonrası gazetecilerin genel başkanlığa aday olan isimlerle ilgili sorularını yanıtladı:

''Daha çıkacak olan adaylar olduğu kanaatindeyim. 13 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur.

Bunlardan bir tanesi aday olma ihtimali yok davası yargıtaydadır, ihraç edilmiştir.

MHP'yi CHP'leştirme gibi bir kötü adaylığı yaşatmak istemektedir.

Bunlardan birisi vardır ki Fethullah Gülen'in siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir.

Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.''

KİMİ KASTETTİ?

Bu açıklamaların ardından hareketlenen Ankara kulislerinde, Bahçeli'nin Fethullah Gülen'in siyasi figürü diye bahsettiği ismin Meral Akşener olduğu iddia edildi.

_MHP'de şu ana kadar Genel Başkan adayı olarak Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener öne çıkmıştı.

_

/


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler