HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli'den Selvi'ye çok sert gönderme: Şuursuz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Abdülkadir Selvi'nin 'bozkurt' yazısı ve Hürriyet gazetesinin 'Karargah Rahatsız' manşetiyle ilgili konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Yıldırım'ın bozkurt işareti yapmasına değinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'yle ilgili çok sert konuştu.

"YA ŞEREFSİZDİR YA DA TERÖRİSTTİR"

Selvi’nin 22 Şubata tarihli köşe yazısında Binali Yıldırım’ın bozkurt işareti yapmasına dikkat çekip “Bu kadarını beklemiyordum. Yakında AK Parti ve MHP, bayraklarıyla ortak miting yaparsa şaşırmam. AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP ile mesafesinde dikkatli olması lazım” sözlerine tepki gösteren Bahçeli sert ifadeler kullandı:

Bu zatın şuursuz sözleri bizim için ufacık kalmaya mecburdur. MHP, Kürt kardeşlerimizin karşısında gösteren her kim varsa hem bölücü hem de Türkiye düşmanıdır. Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye menfii tutumu bellidir, ama AKP’ye dost mu hasım mıdır? Türk Kürt arasına nifak sokan ya şerefsizdir, ya teröristtir, ya da zulmün oyuncağıdır. Kandil’den sufle alanlar MHP’ye Kürt karşıtlığı elbisesi giydirmeye çalışanlar yatacak yeri olmayan günahkarlardır."

"TUHAF BİR ÇELİŞKİ VE ÇARPIKLIK"

Bahçeli son olarak Doğan Medya ile AK Parti arasında gerilime neden olan “Karargah rahatsız” başlıklı habere değindi. Haberi yapan Hande Fırat’ın suçlanmasını “tuhaf bir çelişki ve çarpıklık” olarak değerlendiren Bahçeli, tartışma içinse “anlamsız ve sığ” ifadesini kullandı.

Bahçeli şöyle dedi:

"2007’den bu tarafa TSK çok yara almış çok hırpalanmıştır. Hürriyet gazetesi 25 Şubat’ta ‘7 eleştiriye 7 yanıt’ manşeti ile tartışmaların seyrini değiştirmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde başarılı olan bir bayan gazetecinin şimdilerde yaptığı haberden dolayı suçlanması da tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır.

TSK’nın meşru imkan ve kanallarla savunmaya geçmesi, eleştirilere cevap verme çabası neden çok görülmektedir. Mesela, TSK’nın kıyafet yönetmeliği değiştirilip başörtüsü yasağı kaldıracaksa, ki bize göre yerindedir, bununla ilgili Genelkurmay’ın görüşü niçin alınmaz? Evet, bizim de kafamıza takılan pek çok soru işareti vardır ama bunların konuşmanın ne yeri ne de zamanıdır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler