HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli'nin Erdoğan'a cumhurbaşkanı olma şartı

MHP Lideri Bahçeli, Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde hafta sonu tekrarlanacak seçimler için Şabanözülere sandığa gidin çağrısında bulundu.

Bahçeli'nin Erdoğan'a cumhurbaşkanı olma şartı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin yönetiminde sıkıntı olduğunu söyledi ve Türkiye'nin hem etnik temelde,hem mezhep temelinde önemli bir ayrışmaya ve çatışmaya doğru hızla sürüklendiği uyarısında bulundu. Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart seçimlerinde gerekli dersi çıkaramadığını savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyaretini de sert bir dille eleştirdi.

Türkiye'nin 30 Mart seçimleri öncesinde olduğu gibi huzursuz olduğunu belirten MHP Lideri Bahçeli, "Türkiye yönetiminde önemli sıkıntılar vardır. Türkiye'de cepheleşme, kutuplaşma, kamplaşma gittikçe tırmanmaktadır.Türkiye hem etnik temelde hem mezhep temelinde önemli bir ayrışmaya ve çatışmaya doğru hızla sürüklenmektedir" dedi.

30 Mart seçimlerinden Başbakan'ın, gerekli dersi çıkarmadığını savunan MHP Lideri Bahçeli, kamplaşma ile cepheleşmeyle, gerilim siyaseti ile bir yere varılamayacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyaretini eleştiren Bahçeli açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN AKLANMA ŞARTI"

"Ülkeyi daha fazla germe. Cumhurbaşkanlığı hevesi ile Türkiye'yi karma karışık yaptın, şimdi de, 2 milyon 900 bin Avrupa'nın değişik ülkelerindeki vatandaşlarımız arasında, Alevi -Sünni kavgasını körüklemenin sana faydası yok. Senin Cumhurbaşkanı olma şansın yok. Senin Cumhurbaşkanı olabilmen için 17 Aralık- 25 Aralık savcılar iddianamesini kendi nefsini aşarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne örnek olarak getirmek,milletin huzuruna, önce komisyondan sonra Yüce Divan'dan çıkıp aklanman, gerçekleştirilmeden senin Cumhurbaşkanı olma şansın yoktur."(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler