HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Ala: Biz siyaseti yüreğimizle yaparız

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Şahinbey İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Bakan Ala, "Biz siyaseti yüreğimizle yaparız” dedi

AK Parti Şahinbey İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Bakan Ala, "43 yıllık hayatını milletine adamış, adını tarihimize bir daha silinmeyecek biçimde onurla yazdırmış şehit Şahinbey'i minnetle anıyor, Allah rahmet etsin diyor, onun onurlu torunlarını muhabbetle selamlıyorum. Burada olmaktan onur duyuyorum. Ülkemizin en büyük ilçesinden yüreğimizin vardığı yere selam olsun. Biz siyaseti yüreğimizle yaparız. Millete hizmeti hakkımızla yaparız. Ama bizim vicdanımız ilimize, ülkemize sığmaz. Bizim vicdanımız insan nerede varsa oraya kadar uzanır” dedi.

Gençlik kolları üyelerine seslenen Ala, "Ne yanlış varsa beraber karşı çıkacağız. Ne doğru varsa beraber gerçekleştireceğiz. Eski siyaset anlayışını bertaraf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelire göre en çok yardımı yapan ülkeler arasında birinci sırada olduğunu aktaran Bakan Ala, "Sizin Gazze'de işiniz ne, çünkü biz artık başkalarına, yurt dışındaki başka ülkelere el açan ülke değiliz. Yeryüzünde dışarıya en çok yardım yapan birinci ülke haline geldik. Helali hoş olsun. Bunun tam da söyleneceği yer Gaziantep'tir, Şahinbey'dir. Gaziantep eskiden beri sadece fakire fukaraya değil, kamu kurumlarına bile yardım eden bir şehir. Bunun en anlamlı olarak altının çizildiği yer burasıdır” diye konuştu.

Türkiye'nin etrafında birçok ülkenin ekonomik sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Bakan Ala, bu durumda bile Türkiye'nin ekonomik istikrarını sürdürdüğünü kaydetti. Ala, şöyle dedi:

"Sizin inşa ettiğiniz siyaset anlayışı demokratik bir ilerlemenin adresi olarak 2002 de iktidara geldi. Bugüne kadar sürekli halkımızın desteğini artırarak iktidarını, siyasal istikrarını Türkiye'nin sürdürüyor. Etrafımızda geçtiğimiz 2007-2008 tarihinden sonra AB ülkeleri ve birçok ülke ekonomik krize girdiler mi? Tüm dünyayı ekonomik kriz sardı mı? Böyle bir kriz ortamında ekonomik istikrarını sürdüren bir Türkiye var. Ukrayna'daki durumu görüyoruz. Balkanlar'daki dağılmadan sonra oradaki çatışmaları biliyoruz. Yanı başımızda hiç arzu etmediğimiz, olmaması için çok çaba sarf ettiğimiz ama maalesef bu sonuçla karşılaştığımız Suriye'de, Irak'ta büyük bir sorun yaşanıyor. Mısır'dan Libya'ya buralarda kardeşlerimiz büyük sıkıntılar içinde. Etrafımız böyleyken Türkiye bir siyasal istikrar adası olarak yoluna devam ediyor. Etrafımız ateş çemberiyken siyasal istikrarımızı sapasağlam sürdürüyoruz. Büyük devletler ekonomik krizlere girmişken biz siyasal istikrarımızı sürdürüyoruz.”

AK Parti'nin din ve vicdan hürriyeti konusunda önemli çalışmalara imza attığını ve önemli gelişmeler kaydedildiğini aktaran Bakan Ala, "Din ve vicdan özgürlüğü konusunda devletimizin gizli açık kayıtlarında çeşitli görüşlerde olanlar, çeşitli yasal örgütlenmeler içinde olan kardeşlerimiz birçok cemaat inanınız ülkücülerden akıncılara, milli görüşçülere, o kayıtlarda mücadele edilmesi gerekenler olarak görülüyordu. AK Parti bunları tarihe gömdü. Kendi vatandaşını düşman olarak tanımlamaktan çıkardı. İnsanlar farklı görüşlerde olabilir. Bu memlekette hiç kimse birbirinin düşmanı olarak görülmemeli” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ 90'LI YILLARA DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Paralel yapı olarak adlandırılan örgütlenmenin Türkiye'yi 90'lı yıllardaki kriz ortamına sokmaya çalışmaya çalıştığını söyleyen Bakan Ala, "90'lı yıllarda Özal'ın ortaya koyduğu performanstan sonra kaç siyasi krizi yaşadık. 28 Şubatları yaşadık. Ne vardı Allah aşkına, etraf bu kadar şimdiki kadar kötü değildi. Etrafımızda siyasi istikrar vardı. Türkiye'yi 90'lı yıllara dönüştürmeye çalışıyorlar. Türkiye'ye saldırı niye? Allaha şükür onlarda başarılı olmadı” açıklamasında bulundu.

"Şimdi çok önemli bir konu terör sorunu, Kürt sorunu. Bu konuda 2002'den beri ciddi adımlar attık. O şartları oralarda yaşayanlar bilir. O günden bugüne kadar yaşananlar orada yaşayan kardeşlerinize sorsaydınız bu yaşanan hayal gibiydi. Bunları bir lütuf olarak görmüyoruz” diyen Ala, şöyle devam etti:

"Terör örgütü geri çekilmeye başlamış, bir ay sonra Gezi olayları başlıyor. ‘Türkiye'de ne oluyor' diye bazı yayın organları bir hava estirdiler. Yılmıyoruz, yine devam ediyoruz. Bu prangalardan milletimiz kurtulsun dedik. Netice alacağımız o günlerde Kobani olayları. Orada 2 gün içerisinde 130 bin insan alınmış. Bazı problemlerimiz var farkındayız, inşallah onları da çözeceğiz. Bu kadar iş yapılmışken bu hadise oluyor. Ortalık yakılıp yıkılıyor. Oraya yardım edecekmişiz. Sen daha kendi memleketini yakıp yıkıyorsun. Sana bu süreci sabote edenlere dön ve şunu söyle; çözülmesi istenen sorun senin sorunun, milleti sokağa çağırıyorsun.”

2023 hedeflerini gerçekleştirip Türkiye'yi sadece bu bölgede değil dünyada da inisiyatif alan ve söz söyleyen bir ülke haline getireceklerini kaydeden Ala, "Din ve vicdan alanında aldığımız mesafe çok iyi. Terör sorunundan da kurtulup başarıya ulaştırıp Türkiye artık bu coğrafyada değil sade, gençlerimizin arzu ettiği şekilde inisiyatif alabilip söz söyleyebilecektir. Biz bu çözüm sürecini gerçekleştirirken kamu düzeninden asla taviz vermeyeceğiz. Kamu düzenini sağlayarak bunu gerçekleştireceğiz. Hem milletimizin can ve mal güvenliği garanti altına alınacak. Bu sorun Türkiye'nin ayak bağı olmaktan çıkarılacak” ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN UMUDU OLAN AK PARTİ MİLLETİN BAĞRINDAN ÇIKMIŞTIR”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda gerçekleştirilen olağan kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt yaptı. Kurt, şunları söyledi:

"Hamdolsun ki 5. Olağan Kongre sürecimiz birlik ve beraberliğimizi kardeşlikle perçinlediğimiz bir süreç olmuştur. Bu süreçte emek veren ve bizi tekrar bu göreve layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Milletin umudu olan AK Parti milletin bağrından çıkmıştır.”

Kurt, AK Parti'nin iktidara gelmesinden evvelki dönemde ülkenin genel durumundan söz ederek, parti olarak yapılan hizmetleri ve gelişmeleri anlattı. Kurt'un ardından konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise belediye olarak yaptıkları yerel hizmetler hakkında bilgi verdi. Tahmazoğlu, "AK Partimiz 14 Ağustos 2001'de kuruldu. 9 seçimi geride bıraktık. Her seçimden oyumuzu artırarak çıktık. İktidarda devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı. Yerel yönetimlerde de benzer çalışmalar yapıldı. Şahinbey ilçemizin 817 bin nüfusu var. 69 ilden daha büyük bir nüfusa sahibiz. 40 yıldır çözülemeyen Özdemirbey Caddemiz kentsel dönüşümle hizmete kazandırıldı. Çarpık yapılaşma ile mücadelede kentsel dönüşümle 5 bin adet evin kamulaştırılmasını gerçekleştirdik” dedi.

‘Antepli Şahin' şiiriyle konuşmasına başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti ailesi içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Biraz önce filmleri izlerken sayın bakanımıza çok yaşlandığımızı söyledim. Orta yaş diliminden hızla ilerliyoruz. Ama zamanı nasıl geçirdin diye sorarsanız, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde iyi günde kötü günde birlikte olacağız dedik. Şahinbey emin ellerde, 1 milyona yakın nüfusu ile çok güzel bir yerel kalkınma örneği gösteriyor. İyi ki bu takımın içindeyim; iyi ki bu ailenin bir parçasıyım diyorum. 12 yılda neler yaptık anlatmayacağım. Fanilerle oluşan bir dava değil bu dava. Hazreti Adem'den beri oluşan bir dava bu dava; Yunus Emre'nin, Mevlana'nın dilinden oluşan bir dava” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Koçer, tüm illerde olağan kongrelerin yapıldığını ve demokrasi şölenlerinin yaşandığını ifade etti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler