HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Ala’dan ’İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, vatandaşların İç Güvenlik Paketi'ne desteğinin yüzde 80 civarında olduğunu açıkladı.

Bakan Ala’dan ’İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Devlet Konukevi'nde düzenlenen Reform Eylem Grubu 2. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İç Güvenlik Paketi'ne desteğin yüzde 80 civarında olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın uyuşturucu ile karşılaşmadan okulunda okulunu bitirme özgürlüğü yok mu? Bunlara yönelik düzenlemeler var. Hırsızı, yankesiciyi vatandaş şikayet ettiği zaman suçüstü halinde derhal gözaltına alınmasına yönelik düzenlemeler var. Mağdurun bir de karakola gel ifade ver anlayışının yerine gerekirse işyerinde şikayetini, onun talebini alarak sağlayan düzenlemeler var. Mağdur oldum ben sana geleyim, bir de buraya kadar yorulma diye düzenlemeler var. Hasta evinde yatıyor bilgisine başvurulması lazım. 3 ay içinde yüz bin insanımız bundan yararlandı, genelgeyle yapıldığında her zaman kaldırırsın ama kanunla vatandaşa hak olarak veriyoruz bunu. Vatandaşların evini, işyerini yakanların, bunların ödetilmesine yönelik düzenlemeler var. Yüzünü gözünü kapatıp toplantı, gösterilere katılıp provokasyon yapanlara yönelik düzenlemeler var. Bunların yasal hale getirilmesinden herkesin memnun olması gerekirken muhtemelen vatandaştaki bu desteği görünce bu desteği sabote etmeye yönelik ittifaklar görüyoruz. Nüfusla ilgili düzenlemeler var. Bugün kamuoyunda hoş karşılanmayan değişik soy isimler var, onları düzeltmek istiyor. Bunu değiştirmek için bir yılını verecek, zaman harcayacak, bunu ortadan kaldırarak bu yanlışlıkları düzeltemeye yönelik düzenlemeler var" dedi.

Polise sokakta ihtiyaç olduğunu söyleyen Bakan Ala, bu reforma ülkenin ihtiyacı olduğunu ifade etti. İhtiyacın yarısı kadar komiser yardımcısı, beşte biri kadar komiserin olduğunu kaydeden Ala, yedide biri kadar da başkomiserin olduğunu belirtti.

Toplantıya AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler