HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Bozdağ'dan Öcalan cevabı

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a Abdullah Öcalan hakkında AİHM'nin verdiği kararı sordu.

Adalet Bakanı Bozdağ, Zozani'nin sorusuna, "Şuan da bizim kanunumuz ağırlaştırılmış müebbet hapisle ilgili bir hüküm içeriyor. Biz bunu uyguluyoruz. AİHM bununla ilgili bu konuda hak ihlali kararı verdi ama biz bu konuda şuanda bir değişiklik düşüncemiz yok. Onu özellikle ifade etmek isterim" şeklinde cevap verdi.

Zozani'nin, "AİHM kararını uygulamayacak mısınız? sorusuna ise Bakan Bozdağ, "Bu bizim iç hukuk düzenlememiz bizim. Şuanda bizim böyle bir çalışmamız yok. Bir çalışma yapmayı da düşünmüyoruz" cevabını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bütçesi, kesin hesap ve Sayıştay raporları görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 2018 yılındaki HSYK seçimlerinin yeni usulle yapılması gerektiğini ifade eden Bozdağ, hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Hazırlık bittiği vakit kamuoyu ile bunun paylaşılacağını dile getiren Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Adalet Bakanlığa geçmesinin ardından 15 bin civarında infaz koruma istihdamı yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kaçak olmadığını savunarak mahkeme kararını uygulamama veya aykırı davranma gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saray üzerinden itibarsızlaştırma operasyonu yapıldığını söyledi.

16 IŞİD'Lİ CEZAEVİNDE

IŞİD mensubu kaç kişinin Türkiye'de cezaevinde bulunduğu sorusuna Bakan Bozdağ, "16 tane IŞİD terör örgütü üyesi ve onun adına eylem yapma adına şuan cezaevinde. Tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor" diye cevap verdi.
Yabancı tutuklu sayısının 2 bin 760 kişi olduğunu açıklayan Bozdağ, bunların 700 tanesinin Suriye'den Türkiye'ye iltica edenlerden oluştuğuna dikkat çekti. Komisyon ise, gece saat 03.40'da sona erdi ve bütçe kabul edildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler