HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Çavuşoğlu'dan, Kılıçdaroğlu'na 'diktatör bozuntusu' yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Diktatör bozuntusu' sözlerine sert çıktı.

Bakan Çavuşoğlu'dan, Kılıçdaroğlu'na 'diktatör bozuntusu' yanıtı

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun PKK'lılara 'arkadaşlar' dediğinden bahsederek, "Sayın Kılıçdaroğlu bu durumda PKK'nın arkadaş bozuntusu olmuyor mu? Sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin başına bir kaset bozuntusuyla gelmediniz mi? Şimdi siz bir kaset bozuntusu mu oluyorsunuz yani?" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın Kundu'da IC Green Palace Hotel'de dün başlayan Mahalle Başkanları Toplantısı'nın ikinci oturumu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın konuşmalarıyla devam etti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Açılışını İl Başkanı Rıza Sümer'in yaptığı toplantıda iki bakan partililere seslendi.

Dünyada ve Türkiye etrafında sorunlar olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yönetilemeyen ülkeler ve terör var. Türkiye'de de terör var. 'Ya silahı tamamen bırakacaklar ya da sonuna kadar dağlardan ve şehirlerden temizleyeceğiz' dedik ve temizliyoruz" diye konuştu.

'ANAMUHALEFET NERDEYSE PKK İLE İŞBİRLİĞİNİ İLAN EDECEK'

Anamuhalefet partisinin de neredeyse PKK ile işbirliğini ilan edeceğini öne süren Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Zaten PKK içindeki DHKP-C ile de doğrudan ilintili olanları var. Ve bu genel başkan geçinen kişi sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti, 'diktatör bozuntusu' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan bu makamlara gökten inmedi. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olurken CHP'li belediyeyi yenerek, halkın desteğiyle CHP'li belediyenin elinden alarak geldi. Bir diktatör arıyorsanız kendi partinize ve geçmişinize bakın. Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam gönderenlere bakın.Peki Siz neyin bozuntususunuz? Onun üslubuyla söylüyorum. Şimdi biliyorum birçok cenahtan 'size yakıştıramadık bunu' diyecekler ama biz de karşı soru soruyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu sen CHP'nin başına nasıl geldin? Bir kaset bozuntusuyla gelmediniz mi? Şimdi siz bir kaset bozuntusu mu oluyorsunuz yani? Peki Güneydoğu'da kadim şehirlerimizde bu PKK'lılar çukur kazdı, sayın Kılıçdaroğlu ne dedi bunlara, 'arkadaşlar' dedi. Yani PKK'lılara 'arkadaşlar' dedi. Yani şimdi ne oluyor? Sayın Kılıçdaroğlu bu durumda PKK'nın arkadaş bozuntusu olmuyor mu?"

BAKAN ÜNAL AKADEMİSYENLERİ HEDEF ALDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da konuşmasında imzacı akademisyenleri hedef aldı. Bakan Ünal şöyye dedi:

"Kalbinde sevgi olmayan, iyilik bulunmayan, kendisine, ülkesine, kimliğine yabancılaşmış, kendisiyle sorunları olduğu için her şeyle ve herkesle sorunlu olan insanlar tanıyoruz. Bu insanlar kimi zaman karşımıza aydın kisvesi altında, kimi zaman maalesef sanatçı kisvesi altında çıkıyor. Bu ülkeye, bu toprağa, tarihe, kültüre düşmanlık etmek, düşmanlık eden kim varsa onların yanında yer alacak şekilde karşımıza çıkıyor. Bu millet onları çok iyi tanıyor. Fransa'da patlama olduğunda, 129 kişi hayatını kaybettiğinde 'Fransa çocuklarına ağlıyor' manşetini atan gazete, Türkiye'de patlama olduğunda 'Katliam ülkesi' manşeti atıyorsa kendisine yabancılaşmış, insanlığa ve değerlerine yabancılaşmış, kalbindeki iyilik duygusunu kaybetmiş, kendisiyle, inançları ve değerleriyle, her şeyle ve herkesle kavgalı olan bir kafa şekli, zihniyet değişimi karşınıza çıkar.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler