HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Çubukçu: ÖSYM'de kadrolaşma yok

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kopya iddialarıyla gündeme gelen ÖSYM’de kadrolaşma olmadığını söyledi.

Çubukçu, 2010 yılında yapılan YGS’ye giren aday sayısının 1 milyon 487 bin 626, KPSS’ye giren aday sayısının da 808 bin 7 olduğunu belirtirken 2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’ndaki bireysel ve toplu kopya iddiaları üzerine gerekli araştırma ve soruşturmanın yapıldığını söyledi. Çubukçu, 2010 KPSSS Lisans Sınavı’nda 350 adayın 120 sorunun tamamını yaptığı, tam puan alanlara ilişkin söz konusu illerin sayısının 51 olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın ÖSYM’ye ilişkin soru önergelerini yanıtladı. Çubukçu, kopya iddialarına ilişkin bir soruya, sınavlardaki kopya olaylarının sayısının; kamuda iş bulamama ve benzeri toplumsal talepler ile birlikte teknolojinin de gelişmiş olması nedeniyle, buna karşı alınan önlemlere de bağlı olarak değişkenlik gösterdiği karşılığını verdi. ÖSYM’de 2002 yılı öncesine ait kopya verilerinin bulunmadığını söyleyen Bakan Çubukçu, ÖSYM bünyesindeki kadrolaşma iddialarına ise “Kadrolaşma olduğuna dair hiçbir tespit bulunmadığı” yanıtını verdi.

-“8 YILDA 74 PERSONEL ALINDI”-

2002 yılından 2010 yılına kadar ÖSYM’de 35 personelin emekli olduğu, 14 personelin istifa ettiği, 21 personelin naklen kurumdan gittiği, 2 personelin de vefat ettiği ve bunlara karşılık 74 personelin işe alındığını ifade eden Bakan Çubukçu, sınavlarla ilgili de bilgi verdi. Buna göre 2010 yılında yapılan YGS’ye başvuran aday sayısı 1 milyon 512 bin 519 olurken bunlardan 1 milyon 487 bin 626’sı sınava girdi. Yine 2010 yılında yapılan KPSS’ye 835 bin 319 aday başvururken bu adaylardan da 808 bin 7’si sınava girdi. Kopya iddialarıyla ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nca yürütülen inceleme/soruşturma işlemleri kapsamında, ÖSYM personeli 9 kişinin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını belirten Bakan Çubukçu, adli ve idari inceleme, soruşturmaların ise halen devam ettiğini söyledi.

-“ÖSYM YILDA 37 SINAV YAPIYOR 7 MİLYON KİŞİ SINAVLARA KATILIYOR”-

KPSSS Eğitim Bilimleri Sınavı’ndaki bireysel ve toplu kopya iddiaları üzerine ÖSYM Başkanlığınca gerekli araştırmanın yapıldığı ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve YÖK Denetleme Kurulu’nca da gerekli soruşturmaların başlatıldığını belirten Çubukçu, şunları söyledi:

“Söz konusu sınav alınan yeni güvenlik önlemleri çerçevesinde 31 Ekim 2010 tarihinde yapıldı. ÖSYM, ortalama olarak yılda 37 farklı tarzda ve yaklaşık 7 milyon adayın katıldığı sınavları gerçekleştirmektedir. Yaptığı sınavların organizasyonu merkezi kurumun yanı sıra başta emniyet teşkilatı olmak üzere üniversiteler, okullar, ilgili özel sektör kuruluşlarının da içinde yer aldığı kapsamlı bir çalışma sonrası gerçekleştirilmektedir. ÖSYM gelişen teknolojinin de kullanıldığı kopya olaylarına karşı etkin tedbirler ilgili kurumlarla birlikte alınmakta, ayrıca teknolojik imkanların da kullanıldığı sınav güvenliğine yönelik yatırım ve çalışmalar sürdürülmektedir.”

-“KOPYA ÇEKİLEN SINAVDA 350 ADAY SORULARIN TAMAMINI YAPTI”-

Çubukçu, 31 Ekim’de yapılan sınavın ardından yeni KPSS puanlarına göre öğretmen atamalarının yapıldığını da ifade etti. Çubukçu, kopya çekildiği tespit edilen sınavla ilgili 350 adayın 120 sorunun tamamını yaptığı, tam puan alanlara ilişkin söz konusu illerin sayısının da 51 olduğu bilgisini verdi. Önceki yıllarda 120 sorunun tamamını yapan aday olmadığını ifade eden Bakan Çubukçu, 2010 KPSS Lisans Sınavı’nda tam puan alan adaylardan ne kadarının eş olduğu konusunda bir tespit yapılamadığını bildirdi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler