HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Elvan: HDP ve CHP ile Türkiye ileriye gidemez

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, HDP ve CHP’yi eleştirerek, "Bu iki partiyle Türkiye ileri gidemez" dedi.

Bakan Elvan: HDP ve CHP ile Türkiye ileriye gidemez

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, HDP ve CHP’yi eleştirirken, "Bir tarafta ülkeyi karıştırmak isteyen HDP, diğer atrafta 40-50 yıl öncesinin kafa yapısına kendisini hiç bir zaman geliştirememiş, çağdaş demokrasilere ayak uyduramamış, vesayetçi zihniyete sahip hep vesayet odaklarının güdümünde yürümüş Cumhuriyet Halk Partisi. Bunlarla Türkiye ileriye gidemez" dedi.

EKONOMİ ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Konya Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Konya Ekonomi Ödülleri’ törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya’nın önemli bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu belirterek, bunda iş adamlarının büyük etkisi olduğunu söyledi. 13 yıl öncesi ihracatın ve rekabet gücünün düşük olduğunu anlatan Bakan Elvan, "Bugün Ak Parti hükümetlerine inanan güvenen ve Ak Parti hükümetinin bu ülkenin önünü ne kadar açtığını gören, bizim tempomuza ayak uyduran işadamlarımız var. Dünyanın dört bir yanına ihracat yapan sanayicilerimiz var" dedi.

İSTİKRARI BOZMAK İSTİYORLAR

Türkiye’nin güçlenmesinden gelişmesinden rahatsız olanlar olduğunu da belirten Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"Ama bunlara karşı mücadelemiz devam edecek. Bu milletimizin desteği sürdükçe Türkiye ve Konya güçlenecek ve dünyada söz sahibi ülkelerden birisi olacak. Biz milli uydu, milli savaş uçağı, milli yüksek hızlı tren dedikçe birileri rahatsız oluyor. İçerde de dışarda rahatsız oluyorlar. Ülkemizin istikrarını bozmak istiyorlar. Kronik hale gelmiş ne kadar sorun varsa üstesinden geldik. Bu sorunların çözümünü ilave olarak inanılmaz bir alt yapı hizmetleri gerçekleştirdik. Bu gelişmeler kolay olmadı. Bunlardan rahatsız olanlar istikrarımızı bozmak isteyenler var. Ama sizin güç ve desteğiniz sürdükçe hiç kimse ne ülkemize,ne milletimize hiçbir şey yapamayacaktır. Biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz.’’

MİLLİYETÇİLİK LAF ÜRETMEKLE OLMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi'ni eleştiren Bakan Elvan, MHP’nin 3 yıl koalisyon hükümeti olarak görev yaptığını hatırlatarak, ‘’Bir taraftan milliyetçi söylemleri sürekli ortaya koyan, bu söylemler doğrultusunda hele hele çözüm sürecine yönelik olarak bize karşı muhalefet yapmaya çalışan Milliyetçi Hareket Partisi o 3 yıllık koalisyon döneminde ülkeyi batırdı. Milliyetçilik iş, aş üretmekle olur laf üretmekle olmaz. 1999-2002 döneminde Milliyetçi Hareket Partisi Konya’ya Türkiye’ye ne yaptı. Onlar Türkiye’de enflasyonu patlattılar. Faizleri 7-8 binlere çıkardılar. İşsizliği patlattılar. Türkiye’de istikrar kalmadı. Bankaları batırdılar. Bankaların hortumlanmasına izin verdiler. Bugün onların hiçbir şekilde konuşmaya hakları yok. Milliyetçilik işte Ak Parti'nin yaptığı gibidir" diye konuştu.

TERÖR PPOBLEMİNİ DE ÇÖZECEĞİZ

Çözüm süreci ile ilgili de açıklama yapan Bakan Elvan, "Türkiye bu alanda çök önemli bir sürece girdi. Bu ülkenin kronik sorunları çözdük. Bu terör problemini de çözüm süreci ile çözeceğiz. Biz insanların kardeşçe yaşamasını, kucaklaşmasını, birlik bütünlük içinde olmalarını istiyoruz. Bizim arzu ve temenniniz bu. O gençlerin bu ülkenin kalkınmasında çalışsın istiyoruz. Araçları, dükkanları yakmasını, evlere molotof atmasını istemiyoruz. Türkiye’yehizmet etmesini istiyoruz" dedi.

CHP VE HDP'YE ELEŞTİRİ

HDP ve CHP’yi de eleytiren Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Bir tarafta ülkeyi karıştırmak isteyen HDP, diğer tarafta 40-50 yıl öncesinin kafa yapısına kendisini hiç zaman geliştirememiş çağdaş demokrasilere ayak uyduramamış, vesayetçi zihniyete sahip hep vesayet odaklarının güdümünde yürümüş Cumhuriyet Halk Partisi. Bunlarla Türkiye ileriye gidemez. Eğer biz Türkiye’yi dünyada söz sahibi yapmak istiyorsak, dünyada daha güçlü bir konuma getirmek istiyorsak anayasa değişikliği yapabilecek bir çoğunlukla bize destek vermeniz gerekiyor. Ve bu yönde çalışmanız gerekiyor. Halen biz 12 Eylül darbesinin anayasası ile devam ediyoruz. Artık o anayasa bize dar geliyor. Siz koşuyorsunuz, hükümetimiz koşuyor. Muhalefet kaplumbağa hızıyla geliyor ve o dar kapsamlı anayasa ile bu ülkeyi ileriye doğru götürmeye çalışıyoruz. Zorlanıyoruz. Önümüzü açacaksınız. Bize o güçlü desteği vereceksiniz ki biz anayasa değişikliğini yapacağız bu ülkenin önünü açacağız."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler