HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Eroğlu: Malatya'nın hizmetkarıyız

Malatya'da düzenlenen toplu temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, akşam Yeşilyurt Belediyesi tarafından verilen yemeğe katıldı

Bakan Eroğlu, "Beni Malatya'nın bakanı değil, Malatya'nın hizmetkârı olarak kabul edin” dedi.

Bakan Eroğlu, Yeşilyurt Belediyesi tarafından verilen yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Öncelikle Sayın Bakanımız o suyun profesörü ama bir yönüyle de Malatya'mızın bakanıdır. Çünkü Battalgazi buralardan gidip Sayın Bakanımızın memleketinde o akıncılar seferinden sonra şehit düşmüştür. Battalgazi'mizin aslında türbesi de Afyon, Eskişehir sınırındadır. Bu yönüyle Sayın Bakanımızın bizimle ayrı bir manevi ilişkisi var. Kendisi de kendisini fahri Malatyalı olarak kabul ediyor. Bizde Sayın Bakanımızı Malatya'mızın bakanı olarak kabul ediyor, davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyoruz. Tabi şunu özellikle ifade etmek istiyorum, Sayın Bakanımız bütün bakanlık bürokratlarıyla Malatya'ya geldiler. Çok önemli müjdelerle gelip, yaklaşık 327 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini attılar. Bu Malatya için gerçekten gurur duyulacak, sevinilecek bir tablodur. Temel atma töreninden sonra gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında bütün belediye başkanlarımız ilçelerinin sorunlarını, sıkıntılarını dile getirdiler” dedi.

"MALATYA İÇİN MÜSTESNA BİR GÜN”

Bakan Eroğlu ise, "Hakikatten bugün Malatya için müstesna bir gün oldu. Az önce Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi güzel bir temel atma merasimi yaptık. Bildiğiniz üzere 327 milyon TL'lik bir yatırımı buraya kazandırdık. Ve Allah'ın izniyle bunlar en kısa zamanda bitecek. Biliyorsunuz yıllardan beri beklenen Yoncalı Barajı'nın temelini attık. Bitiş tarihi belli, ayrıca sulamalarla ilgili Recai Kutan Beyefendinin ismini verdiğimiz barajın sulamasının da hemen ardından onun da açılış tarihini ilan ettik. Arkadaşlardan ricamız söz verdikleri tarihte bitmesi için gerekli çalışmaları yapmaktır. Allah'ın izniyle en güzel şekilde bu tesisler hazırlanacaktır. Bu tesislerin Malatya'mıza başta olmak üzere bütün Türkiye'mize hayırlı olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Hakikaten burada çok güzel bir durum var. İnşallah valimiz de yeni geldi. Çalışkan bir valimiz, daha önce yaptığı hizmetleri biliyoruz gerek Bingöl'de, Çanakkale'de, gerek Gaziantep'te güzel hizmetlere imza attı. Az önce değerli kardeşim Malatya'nın bakanı dedi. Ama beni Malatya'nın bakanı değil, Malatya'nın hizmetkârı olarak kabul edin” dedi.

"YENİ PROJELER GETİRİN”

Bakan Eroğlu, "Battalgazi gerçekten kahraman, cesaret timsali bir insandı ve 740 yılında katıldığı bir seferde Afyonkarahisar'da şehit düştü. Ve dolayısıyla bizimde Afyonkarahisar olarak ona şükran borcumuz vardır. Dolayısıyla böyle bir kahramanla Afyonkarahisar ve Malatya arasında dostluk bağı var. Dolayısıyla bizim tarihten gelen özel bir vefa borcumuz var. Bu yüzden buraya ne yapılsa azdır. Malatya aslında müteşebbis insanlar diyarı, yiğit insanlar, çalışkan insanlar diyarı. Buradaki sanayiyi görüyorum, inşallah ziraat alanında da sulamalarla birlikte büyük bir kalkınma olursa Malatya uçar gider diye düşünüyorum. Hep birlikte burada çalışacağız. Lütfen, yeni projeler getirin istirhamım budur buradaki arkadaşlarımızdan, herkesten. Büyük düşünün, çok büyük düşünün. Büyük düşününce büyük işler başarırsınız. Gelin hep birlikte Malatya için çok büyük projelere imza atalım. Ben burada bizi bugün böyle bir ziyafetle buluşturan değerli Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yemeğe Bakan Eroğlu, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, kaymakamlar ve belediye başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler