HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Eroğlu’ndan ses kayıtlarına dair açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtları ile ilgili konuştu.

Eroğlu, "Bu yapılan, hakikaten en büyük ahlaksız harekettir. 30 Mart'ta millet, bu paralelcilere, bu şekilde kasetle siyaseti dizayn etmek isteyenlere gereken cevabı verecektir” dedi.

Bakan Eroğlu, bugün geldiği memleketi Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilen bir dizi tesisin temel atma töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşme kayıtlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Eroğlu, ses kayıtlarının montaj olduğunu söyledi. Bunun ahlaksız bir şey olduğunu ve siyaseti kasetlerle dizayn etmek isteyen paralel yapının oyununun bir parçası olduğunu savunan Eroğlu, "Bu yapılan, hakikaten en büyük ahlaksız harekettir. Zaten biz bunun montaj olduğunu biliyoruz ama muhalefet bunun aslının olup olmadığını bilmeyen, ki aslı olmadığını kendiler de biliyor. Buna rağmen bundan bir şeyler çıkarmak istemeleri de Türk siyasi hayatı açısından son derece utanç verici bir hadise. Bu yüzden hakikaten ben Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı yaptığı bu ayıplı durum karşısında nasıl özür dileyecek bilemiyorum. Maalesef salı günü kendilerinin grup toplantısında bu kaseti sanki gerçekmiş gibi gösterdi ve bu ayıba kendisi de iştirak etti. Bundan dolayı özür dilemesi lazım. CHP bu işte. Kendisi kasetle geldi, sanıyor ki başkalarının da kasetleri var. AK Parti'nin yüzü aktır” dedi.

"BAŞBAKANIMIZ GERÇEKTEN HER BAKIMDAN DÜRÜST”

Bakan Eroğlu, ses kayıtları ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"Başbakanımızla ben İstanbul Su ve Kanalizasyon (İSKİ) Genel Müdürlüğünde önce de beraber çalışıyorduk. Yani 1994 yılından bu yana 20 yıldır beraberiz. Başbakanımız gerçekten her bakımdan dürüst ve milleti için gece gündüz çalışan bir başbakandır. Asla hiçbir şekilde bana 20 yıldır en çok yatırımlar yapan birisi olarak İSKİ'de, DSİ'de, bakanlıkta yatırım konusundan bugüne kadar, 'Şu şöyle olsun' dememiştir. Dolayısı ile bu kasetler karşısında CHP Genel Başkanının tutumu ne olacak, onu merak ediyorum. Vatandaşlarımız bu oyunu gördü. Bu kaset de, maalesef bu montaj kaset de oyunun bir parçası. 30 Mart'ta millet bu paralelcilere, bu şekilde kasetle siyaseti dizayn etmek isteyenlere gereken cevabı verecektir. Ben milletimizin ferasetine hakikaten hayranım. O bakımdan millet 30 Mart'ta cevabını verecektir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum.”

"KOMPLOLARA GEREKLİ CEVABI MİLLETİMİZ VERECEKTİR”

Ses kayıtları ile ilgili hukuki sürecin hükümet tarafından başlatılacağını da dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu konuda hukuki süreci başlatıyoruz. Bu konu da araştırılıyor tabii. Bu paralel yapılanmaya karşı devletin kurumlarını güçlendirmek için ve hukuk çerçevesinde mücadele için gerekli adımlar da atılıyor biliyorsunuz. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu'nda yapılan değişiklik, ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı bizim devletimizin göz bebeği olan bir kurumdur. Dolayısı ile onun daha da güçlendirilmesi için yapılan bu çalışmalar neticesinde bunların üzerine gidilecektir. Yani neticede merak etmeyin milletimiz şunu bilsin, devletimiz güçlüdür. Hükümetimiz dimdik ayaktadır. Bu gibi birtakım komplolara karşı gerekli cevabı milletimiz zaten verecektir. Devletimiz ve hükümetimiz de gereken çalışmaları yapacak ve bu alçaklara gereken cezaları verecektir. Cezasız kalmayacak, kesinlikle göreceksiniz” dedi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler