HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan İsmet Yılmaz: Karşı tarafta 362 zayiat verildi

Kilis'e atılan roketlerle ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, saldırılara anında karşılık verildiğini söyledi ve "9 Ocak'tan bu yana karşı tarafa 362 tane zayiat verildi" dedi.

Bakan İsmet Yılmaz: Karşı tarafta 362 zayiat verildi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kilis'te düzenlediği basın toplantısında konuşarak "Suriye tarafından atış yapılan silahlar ve mevziler tespit edilmekte ve süratle ateş altına alınarak misliyle karşılık verilmektedir. Yerel unsurlardan alınan desteklerle ve insansız hava araçlarıyla birlikte hedef tespiti yapılmakta ve gereği yerine getirilmektedir" dedi.

"SÜRATLE ATEŞ ALTINA ALINARAK MİSLİYLE KARŞILIK VERİLMEKTEDİR"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Kilis'te basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen mermiler nedeniyle Kilis'te meydana gelen patlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye ateş eden hedeflere misliyle karşılık verildiğini belirten Yılmaz, "Roketlere anında karşılık veriliyor. Fırtına obüsü, top ve tank atışları başta olmak üzere tespit edilen hedefler görerek ve görmeyerek ateş eden silahlarla ateş altına alınmaktadır. Hedef tespit sistemleri ve kara gözetleme radarları ve sensörler vasıtasıyla Suriye tarafından atış yapılan silahlar ve mevziler tespit edilmekte yani hangi hedeften Türkiye'ye ateş yapıldığı belli. Ve süratle ateş altına alınarak misliyle karşılık verilmektedir. Yerel unsurlardan alınan desteklerle ve insansız hava araçlarıyla birlikte hedef tespiti yapılmakta ve gereği yerine getirilmektedir" ifadelerini kullandı.

"10 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ"

Bakan Yılmaz, 9 Ocak'tan 12 Nisan'a kadar vurulan hedefler hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: "9 Ocak'tan düne kadar yaklaşık 146 hedefe bin 117 atış yapıldı. Burada 3 bin 998 fırtına, 48 topla, 115 tankla, 187 zırhlı muharebe aracıyla, 17 havanla, 36 makinalı tüfekle ve 130 uçaksavarla atış yapıldı. Karşı tarafta 362 tane zayiat verildi. 123 tane yaralıları olduğunu düşünüyoruz. 36 doçka, katyuşa mevzi; 15 keskin nişancı, 40 karargah binası, 19 havan mevzi, 7 cephanelik, 1 tank, 1 top, 17 el yapımı patlayıcı ve 10 bomba yüklü araç imha edildi"

"KİLİSLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Kilisli vatandaşların devletin zirvesiyle birlikte yanlarında olduklarını vurgulayan Yılmaz, "Kilisli vatandaşlarımız kesinlikle yalnız değildir. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlar Kurulu, devletimiz yanında. Biz Kilisli vatandaşlarımızın emrindeyiz. Devlet, hükümet olarak her zaman Kilisli vatandaşlarımızın yanındayız. Zırhlı ambulans en kısa zamanda geliyor. AB'den biliyorsunuz 3 milyar Euro para alacağız. Bu paranın da Kilis'in alt yapısına yönelik ihtiyaçlar için öncelikle kullanılacak" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler