HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Kılıç: Bir hükümetin bunu sineye çekmesi beklenemez

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.

Bakan Kılıç: Bir hükümetin bunu sineye çekmesi beklenemez

Akif Çağatay Kılıç, "Askerlerimiz, polislerimiz şehit edilirken bir hükümetin bunu sineye çekmesi beklenemez. Bunun karşılığı verilir. Çözüm süreci ancak ve ancak eylem olmazsa devam edebilecek bir süreç" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün Samsun'daki basın temsilcileri ile biraraya geldi. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, 1 Kasım’da yapılacak seçim öncesi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim startını Samsun’da verdiğini hatırlatarak, "Miting öncesi ‘vira bismillah’ diyerek balıkçılarımızla bir araya geldik ve çok güzel anlar yaşadık. Samsun balığın merkezi olarak görülür. Samsun'da 'Vira Bismillah' diyerek balıkçılarımıza destek verdik. Sonrada her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı’nda mitingimizi yaptık" diye konuştu.

Bölgesinde büyük işler yapan Türkiye’nin aynı zamanda hassas bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Bakan Kılıç, "Türkiye’deki bazı terör olaylarıyla ilgili olarak üzülerek ifade ediyorum ki, kimileri hem hükümetimizi hem cumhurbaşkanımızı bu noktada itham ediyorlar, suçluyorlar.Yurt dışında gidip bunu kendi açılarından anlatıyorlar. Son 30 yılda yaşanan sıkıntılı bir dönemden Türkiye’yi çıkarmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cesaretle bir duruş ortaya koydu ve çözüm sürecini başlattı. Daha önce bu duruşu ve cesareti kimse koyamadı. Hiç kimse böyle bir girişim yapabilmeyi, cesaret göstermeyi bırakın, bu konuyu konuşamıyordu bile. Ama sayın cumhurbaşkanımız, ‘bu sorunu çözmek için bu adımlar atmamız gerekir’ dedi vebu adımları attı" diye konuştu.

7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası ortaya konan söylemler ve ondan sonra harekete geçirilen eylemlerin Türkiye’yi çok farklı bir noktaya getirdiğini vurgulayan Bakan Akif Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız, 7 Haziran öncesi 'biz sorun çözme noktasındaki ve belli noktalardaki süreçlerin devamı konusunda irademizi ortaya koyuyoruz ama bu tek taraflı olmaz' diye açık açık söyledi. Fakat güvenlik güçlerimize yönelik eylemler, saldırılar sonrasında, hem askerimiz hem polisimiz alçakça, haince şehit edilirken, bir hükümetin, bir yönetimin bunu sineye çekmesi mümkün olur mu? Mümkün değil, bunun cevabının misliyle verilmesi gerekir. Biz bu cevabı verdik, vermeye devam ediyoruz. Silahlar betona gömülünceye ve silahlı unsurlar ülkeyi terk edilinceye kadar çözüm süreci buzdolabında."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler