HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Kılıç'tan 'gezi eylemleri' eleştirisi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde partisinin ilçe kongresinde yaptığı konuşmada Gezi eylemlerini eleştirdi.

Bakan Kılıç'tan 'gezi eylemleri' eleştirisi

Bakan Kılıç, "Özgürlük arayışı bahanesiyle ne kadar özgürlük hakkı varsa hepsi ihlal edildi. Bu nasıl özgürlük ve hak aramak? Başkasının malına canına zarar vererek nasıl hak arıyorsunuz? Size bu yetkiyi kim veriyor" dedi.

Ankara'dan uçakla Çanakkale'ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk olarak merkeze bağlı Güzelyalı Köyü'ndeki Gençlik Kampı tesislerini inceledi. Ardından 18 Mart Stadyumu'nda devam eden onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Sonrasında Bakan Kılıç, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile birlikte Kültür Sarayı'nda yapılan AK Parti Biga 5'inci Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Biga'ya geçti. Mevcut Başkan Yasin Öztürk'ün aday olmadığı Ahmet Şahin'in tek isim olarak girdiği seçimde partililere seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Şahin, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

AK Parti'nin 12 yıl boyunca iktidarda kalmasını ve büyümesini parti içi beraberliğe bağlayan Bakan Akif Çağatay Şahin, "Çanakkale bizim Cumhuriyetimizin, devletimizin temellerinin atıldığı; milletimizin birlik, beraberlik destanının yazıldığı, köklerinin atıldığı çok farklı anlamlar taşıyan özel bir memleket. Burada atılmış olan tohumların yeşermesi için yürünen yolda ve sonuca ulaşması için verilen mücadelede, benim memleketim meşale şehir Samsun da kilometre taşlarından birisidir. Biga'da önemli bir kongre yapıyoruz. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, hizmet sevdamızın mesajlarını veriyoruz. Bir arkadaşımız görevi bir başka arkadaşımıza devrediyor. Ama beraber olmaya devam ediyoruz. Bizim gücümüz burada" dedi.

'BU NASIL ÖZGÜRLÜK VE HAK ARAMAK'

Konuşmasında birçok farklı darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını, ancak millete olan hizmet aşklarının bütün bunları aşmalarına vesile olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, gezi eylemlerini hatırlattı. Gezi olaylarıyla ülkenin dünyaya çok farklı gösterilmek istendiğini, ancak gerçeğin görüldüğünü söyleyen Bakan Kılıç, "Özgürlük arayışı bahanesiyle ne kadar özgürlük hakkı varsa hepsi ihlal edildi. Bu nasıl özgürlük ve hak aramak. Başkasının malına canına zarar vererek nasıl hak arıyorsunuz? Size bu yetkiyi kim veriyor? Türkiye Cumhuriyeti devletinin kamu düzenini ve huzurunu bozmaya çalışarak neyi elde edeceğinizi zannediyorsunuz. Birliğin ve beraberliğin olduğu yerde başarının da geleceğini bilmiyor musunuz? Dolayısıyla biz birlik ve beraberlik ile yolumuza devam edeceğiz ve 77 milyona hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizde ayrı gayrı yok" dedi.

Konuşmasının sonunda Bakan Kılıç'a üzerinden adının yazıldığı Bigaspor forması ve atkısı hediye edildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler