HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Kılıç’tan öğrenci evine sürpriz ziyaret

Suat Kılıç, esnaf ziyareti sırasında kendisini çaya davet eden üniversite öğrencilerinin evine konuk oldu. Bakan Kılıç, çay içtiği evde öğrencilerin aileleri ile telefon konuşması yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uşak temasları kapsamında akşam saatlerinde İsmetpaşa Caddesi'ndeki esnafları ziyaret etti. Dükkanlara girerek esnafla sohbet eden Bakan Kılıç, bu sırada bir apartmanın üçüncü katından seslenen bir grup üniversite öğrencisinden çay daveti aldı. Davete olumlu yanıt veren Suat Kılıç, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile birlikte öğrencilerin evine misafir oldu. Öğrencilerin evini gezen, mutfakta buzdolabını açan ve akşam yemeği için hazırlanan kavurma ve pirinç pilavını kontrol eden Bakan Suat Kılıç, daha sonra beraberindekilerle evin oturma odasına geçti. Burada ikram edilen çayı için Suat Kılıç, öğrencilere sıkıntıları olup olmadığını sordu. Bu arada Kılıç’ın ziyaret ettiği öğrencilerden Hasan Hüseyin Kırklar, telefonla Şanlıurfa'daki annesini aradı. Bir süre annesi ile konuşan öğrenci, daha sonra telefonu Bakan’a verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da öğrencinin annesi ile konuştu. Daha sonra Uğur Korucu adlı öğrenci, Kayseri’de yaşayan babasını arayarak telefonu Bakan Kılıç’a verdi. Kılıç, Korucu’nun babası ile de evdeki izlenimlerini paylaştı. Kılıç, ailelerle yaptığı telefon konuşmalarında çocuklarının durumunun gayet iyi olduğunu, akşam yemeği için kavurma ve pirinç pilavı hazırladıklarını, kendileriyle birlikte çay içtiğini söyledi.

Öğrencilik yıllarında hem yurtta hem de evde kaldığını belirten Suat Kılıç, daha sonra öğrenci evinden ayrılarak AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti. İl Başkanı Mehmet Gün tarafından karşılanan Bakan Kılıç, partililere seslendi ve öğrenci evi ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Kılıç, partililerinden üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalara önem vermelerini ve onlara yakın olmalarını istedi.

Bu arada Bakan Suat Kılıç'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler ise, ”Bakan'ı görünce gelmez düşüncesi ile çaya davet ettik. Bize, 'Orası iş yeri mi' diye sordu. Biz de öğrenci evi olduğunu söyledik. Bunun üzerine davetimizi kabul ettik. Yukarı çıkacağını söylediğinde inanamadık ama geldi çayımızı içti. Bir bakanın evimize gelmesi, bizim çayımızı içmesi bizi memnun etti” dediler.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler