HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Müezzinoğlu: "Çok bedeller ödedik"

Bursa’da düzenlenen 'Balkansiad 12. Sinerji Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kaybettiğimiz çok yıllar oldu, çok bedeller ödedik, bundan dersler çıkarmamız gerekir” dedi.

Bakan Müezzinoğlu: "Çok bedeller ödedik"

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, (DHA) - 'Balkansiad 12. Sinerji Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada bir konuşma yaptı. "7 Haziran seçimleri sonrasıbir çok radikal kararları alacağımız süreçolmalıdır" diyen Bakan Müezzinoğlu şöyle dedi: "Milli idarenin güçlü yönetildiği, güçlü temsil edildiği, bir çok ilkesel ve yasal değişimlerin alınması ve kararların alınması gerektiği süreçleri tartışıyoruz. Orta gelir tuzağına takılmaması gereken ülkeyiz. 10-12 yıl önce orta gelir tuzağını düşünmek hayaldi, artık onlar geçti. Bugün artık orta gelir düzeyini yakalamış, ama buna razı olmayan bir millet, ortak akıl var."

Bakan Müezzinoğlu, "Kaybettiğimiz çok yıllar oldu, çok bedeller ödedik. Bunlardan önemli dersler çıkartarak, yeniden birlik ve beraberlik içerisinde, milli iradeye, demokrasiyi, sandıksız asla olamayacağına, sandığın hak ve hukuku olan bir duruşu mutlaka başarabilmeliyiz. Bunu bu ülke 60’lı, 70’li, 80’li, 90’lı yıllarda başarabilseydi, bugün orta gelir tuzağına düşen ülke olmayı konuşmayacaktık. Ama ne yazık ki 70’li yıllardaki çatışmalar, 80’li yıllardaki ayrışmalarda, 2000 yıllarının gelen milli iradeye yapılan müdahaleler bu millet çok bedeller ödetildi” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 26 bin yatak kapasiteli 15 tane şehir hastanesinin inşaat süreçlerinin başladığını belirterek Bursa Şehir Hastanesi yapımı için isehukuksal engellerin aşıldığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Yüklenici firmayla imzayı attık 1 ay sonra bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi'nin temelini atacağız” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler