HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Özlü: Türkiye başkanlık sistemine geçecek

Bakan Özlü, "Türkiye 'başkanlık sistemi'ne geçecek, çok daha etkin, çok daha verimli bir yönetim modeline kavuşacak.” dedi.

Bakan Özlü: Türkiye başkanlık sistemine geçecek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçeceğini söyleyerek, "Türkiye'de demokrasi ve insan haklarını daha da güçlendireceğiz. Türkiye 'başkanlık sistemi'ne geçecek, çok daha etkin, çok daha verimli bir yönetim modeline kavuşacak” dedi.

Düzce'nin Çilimli İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen iftara Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra AK Parti Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, partililer ve vatandaşlar katıldı. İftar sonrası konuşan Bakan Faruk Özlü, İstanbul’da yaşanan terör olayına değinerek şöyle dedi:

"Terör, her anlamıyla küresel bir sorun haline geldi. Terör yangını artık Batı ülkelerine de sıçradı. Son birkaç yıl içinde birçok farklı şehirde, farklı terör örgütlerinin saldırıları yaşandı. Dünyanın her yerinde bu tür saldırılar olabiliyor. Ancak bu terör saldırılarına verilen tepkiler, saldırıların olduğu ülkeye göre değişiyor. Eğer terör saldırısı Brüksel veya Paris’te olduysa, tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Ancak Bağdat'ta veya Musul'da olduysa kimsenin dikkatini çekmiyor."

'BRÜKSEL'DEKİNE SAYGI DUYUYORLAR, İSTANBUL'DAKİNİ ELEŞTİRİYORLAR'

Türkiye'de bazı çevrelerin terör karşısında yanlış tavır takındıklarını belirten Bakan Özlü şunları söyledi:

"Terör saldırısında hükümete yüklenecek bir şey bulduk diye seviniyorlar. Devletin yanında değil, terör örgütünün yanında saf tutuyorlar. Paris'teki saldırın acısını paylaşıyorlar ama Ankara'daki saldırının acısını paylaşmıyorlar. Brüksel’deki saldırı ile ilgili yayın yasağına saygı duyuyorlar, İstanbul'daki yayın yasağını eleştiriyorlar. Ölenlere, yaralı kardeşlerimize, yakınlarına hiç ama hiç saygı duymuyorlar. Ölenlerin ve yaralıların resimlerini fütursuzca paylaşıyorlar, veriyorlar.Bunların kendi ülkelerine karşı neden bu kadar düşmanlık hissi içinde olduklarını anlamak imkansız. Ben onları milletin vicdanına havale ediyorum. Sakın seslerinin çok çıkmasına aldanarak onların büyük bir çoğunluk olduğunu zannetmeyin. Onlarazdır, çok olan biziz. Çok olan milletimizdir. Bizim milletimiz, her zaman devletin yanındadır. Milletimiz teröre karşı omuz omuza ve dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımız her fırsatta dile getiriyor, 'tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak.' Büyük milletimizin duygusu ve düşüncesi budur. İşte ben bu nedenle umut doluyum. Bu milletin her şeye rağmen nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyorum. O nedenle bu ülkeyi sindiremeyecekler. Bu ülkeyi yolundan asla çeviremeyecekler.Bu ülkenin tarih sahnesinde hak ettiği yeri almasına asla mani olamayacaklar."

'TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇECEK'

Bakan Özlü Türkiye'nin 'Başkanlık Sistemi'ne geçerek daha çok, daha verimli çalışağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye yoluna devam edecek, çok çalışacağız. Türkiye'de demokrasi ve insan haklarını daha da güçlendireceğiz. Türkiye 'Başkanlık Sistemi'ne geçecek. Çok daha etkin, çok daha verimli bir yönetim modeline kavuşacak. Türkiye'nin gücüne güç katacağız. Türkiye, dün açılışını yaptığımız Osmangazi Köprüsü gibi yeni yatırımlarla gücüne güç katacak. Türkiye'deki herkesin işi, aşı, ekmeği büyüyecek. Türkiye ekonomisi çok güçlü kemiklere sahip. Çevremizde karışık ortam yaşanıyor. Buna rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde, Türkiye ekonomisi yüzde 4.8 büyüdü. Türkiye son 26 çeyrektir kesintisiz büyüyor. Mayıs ayında ithalatımız yüzde 3.8 oranında azaldı, ihracatımız yüzde 9.6 oranında arttı. Ekonomimizin bu gücünü daha da arttıracağız, çok daha rekabetçi yenilikçi teknoloji ihraç edecek. Türkiye artık teknoloji üretecek ve dünyaya teknolojilerini Türkiye üretecek” dedi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler