HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Şahin, sporcularla bir araya geldi

Gaziantep'te amatör spor kulüplerinin malzeme ve kupa dağıtım törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Atalarımıza yakışır bir şekilde kendimizi yetiştireceğiz." dedi.

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te amatör spor kulüplerinin malzeme ve kupa dağıtım törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Atalarımıza yakışır bir şekilde kendimizi yetiştireceğiz. Dünyaya egemen olmanın yolları da buralardan geçiyor, artık topla tüfekle bu iş olmaz” dedi.

Şehitkamil Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ile protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan Bakan Şahin, “Doğuştan itibaren bu alanları genişletmezsek, belirli yaştan sonra istesek de hiçbir şey yapamayız. O yüzden Mustafa Kemal Atatürk’ün ve değerli başkanımın konuşmasında söylediği en temel şey; spor. Düşünün, o 30’lu yıllarda söylüyor, 40’lı yıllarda söylüyor. Onun ufkunu ve vizyonunu da gösteriyor. Bugün onun söylediği her şeyi teyit ediyoruz. Ayrıca diyoruz ya 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'. O kadar önemli ki. O kadar önemli bir gelecek var ki, 2023 vizyonu diyoruz, Cumhuriyetin 100. yılı, Cumhuriyetin 100 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi olacağız. Olabilir miyiz? 26 dan 16’ya geldik. 16’ya gelen irade 10’a da gelebilir. Ama yukarıya çıktıkça, daha da rüzgar sert esiyor, daha zor, daha sert. O zaman bizim daha donanımlı daha dirençli olmamız lazım. Yukarıya çıktıkça kendimizi daha da yetiştirmemiz lazım. Bunu yapabilmemiz için tek gücümüz sizlersiniz. Tek gücümüz, tek hedefimiz sizlerin beşeri sermayesini, eğitimini bütün fırsat eşitliğini sağlayarak sizin önünüzdeki engelleri kaldırmak. Bunu yapabildiğini zaman hedeflere ulaşabiliriz. Bunun yapabildiğiniz zaman ihracatımızı artırabiliriz. Bunu yapabildiğimiz zaman ithalat, ihracat, cari açık dengemizi koruyabiliriz. İstihdam odaklı büyüyebiliriz. Her şeyin temeli insan. Allah’ın izniyle yüksek ahlak, ileri teknoloji, her türlü imkanı kullanacağız. Atalarımıza yakışır bir şekilde kendimizi yetiştireceğiz. Dünyaya egemen olmanın yolları da buralardan geçiyor, artık topla tüfekle bu iş olmaz” diye konuştu.

Bakan Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Abdülkadir Gözegir, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Bakan Şahin, malzemeleri ve dereceye girenlere kupalarını takdim etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler