HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Şahin'den engellilere müjde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Alanya'da engelsiz park ve yaşam merkezi'nin açılış törenine katıldı.

ANTALYA (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Engellilere yönelik yeni sınav sistemi ile artık bedensel engellilerimiz kendi içinde, görme engellilerimiz kendi içinde, işitme engellilerimiz kendi içinde sınav olacak. 29 Nisan'da bu sınavın sonucuna göre kamuda açık olan 20 bin engelli kadrosunu hızlı bir şekilde dolduracağız" dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesini ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ilk olarak Alanya Belediyesi'nin Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törende Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) eski Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasında Bakan Fatma Şahin'e 'Bakan bey' diye hitap etmesi, törene katılanları ve Bakan Şahin'i güldürdü. Bakan Şahin törende yaptığı konuşmada, engelli ve engelsiz 74 milyon kişinin birinci sınıf yaşayacağı bir Türkiye için mücadele etmeye başladıklarını söyledi.

Sosyal devletin sosyal adalet demek olduğunu belirten Şahin, "Adalet demek 74 milyonun hakkını, hukukunu korumak demektir. Engellimize yaptıklarımızı hiçbir zaman bir lütuf, bir imtiyaz, bir sadaka olarak görmedik, bir hak olarak gördük" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla cumhuriyet tarihinde yapılmayanları yaptıklarını ifade eden Bakan Şahin, "Engellilerimizin özellikle hukuki temelden yoksun olduğunu gördük. Hukuk devrimi ama daha da önemlisi zihinsel devrimlerimizi yaptık. Zihinsel devrimi yapmak, engelliyi anlamak, onun yerine kendini koymak, onunla beraber olabilmek, hukuki devrimden çok daha zordur. Kağıt üzerinde değiştirdiğiniz şeyleri yaşamda değiştirmeniz çok kolay değildir. İhtiyacımız olan şey merhametti, ihtiyacımız olan şey vicdandı, ihtiyacımız olan şey gönül gözümüzün açılmasıydı. Esas engelin zihinlerde olduğunu gördük. Esas engelin engellinin sorununu anlamamakta olduğunu gördük. İşte o yüzden birçok alanda son 10 yılda alnımız ak, başımız dik, her türlü hesabı verebilecek durumdayız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YAPACAK DAHA ÇOK İŞ VAR"

Milletin kendilerinden beklentilerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduklarını anlatan Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Eğitimin önündeki fırsat eşitsizliğini bir an önce kaldırmak durumundayız. Türkiye'de yapacak daha çok iş var. Asla pembe gözlükle bakmıyoruz. Sayın Başbakanımızın İstanbul'da koyduğu vizyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başlayan farklı bir çalışma grubu var. Bu, yerel yönetimleri kalkınmanın hamlesi yapmaktır. Yerel yönetimleri sosyal belediyecilik olarak yalnızca yol, su, elektrik olarak değil, insanın yaşamına dokunmak, özellikle dezavantajlı grupların yanında olmak bizim en büyük misyonumuzdur. Kamuyla devletle yerelin bir bütün, bir takım olarak çalıştığı zaman bir başarı hikayesine dönüşeceğine inandık. O yüzden Alanya'da devlet olarak, bakanlıklar olarak yapılması gerekeni yaparken burada yerel yönetimle birlikte iş birliği içerisinde ve gönül birliği içerisinde dayanışma ve paylaşma umuduyla yolumuza devam edeceğiz."

"20 BİN KADROYU HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYACAĞIZ"

Yeni bir engelli sınav sistemi yaptıklarına da dikkati çeken Bakan Şahin, "Eski sistemin haksız bir rekabeti getirdiğini, her türlü engellinin aynı sınava girdiği zaman biri görene, öbürü duyana, diğeri anlayana kadar aynı zaman diliminde eşit şartlarda sınava tabi olmamaları gerektiğine inandık. Şimdi sınav grubumuzu yeniden yapılandırdık. Artık bedensel engellilerimiz kendi içinde, görme engellilerimiz kendi içinde, işitme engellilerimiz kendi içinde sınav olacak. 29 Nisan'da bu sınavın sonucuna göre kamuda açık olan 20 bin kadroyu hızlı bir şekilde tamamlayacağız" dedi.

Konuşmasının ardından Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nin açılış kurdelesini kesen Bakan Şahin, merkezdeki engelli öğrencilerin bulunduğu bilgisayar ve oyun salonlarını gezdi. Törende AK Parti'li Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Bakan Şahin'e Alanya'nın Alaaddin Keykubat tarafından fethedilişinin anısına bastırılan '789' adlı kitabı hediye etti. Bakan Şahin, daha sonra Bektaş Mahallesi'nde yapımı devam eden huzurevi inşaatında inceleme yaparak, müteahhitten bilgi aldı. Öğle yemeğini partililerle birlikte Filika Restoran'da yiyen Bakan Şahin'e Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu tarafından üzerinde ismi yazan 27 numaralı turuncu-yeşil renkli Alanyaspor forması hediye edildi. Şahin, yemeğin ardından AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler