HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Şahin’den Kamer Genç'e tazminat davası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e, dün akşam Meclis Genel Kurulu'ndaki sözleri nedeniyle tazminat davası açıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, mevzuatlardaki 'özürlü', 'sakat' ve 'çürük' gibi ifadelerin 'engelli' olarak değiştirilmesini öngören tasarının soru-cevap bölümünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile CHP'li Kamer Genç arasında tartışma yaşanmıştı. CHP'li Kamer Genç'e, Bakan Fatma Şahin'e yönelik, 'Atatürk acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin' sözleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda kınama cezası verilmişti.

Bakan Şahin'in, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sözleri için tazminat davası açtığını bildirildi. Davanın kazanılması halinde elde edilecek gelir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki kurumların bir projesinde değerlendirilecek.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler