HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yardımcısına 10. Yıl Marşı tepkisi

Bugün başlayan Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın sözleri damga vurdu.

Balta’nın 10 Yıl Marşı ile ilgili sözlerine tepki gösteren katılımcılar salonu terk etti.

2013 yılında belediyeler açısından kentsel dönüşüm süreci ve 2014 de yapılması planlanan projeler ile 2014 Yılında Gayrimenkul ve İnşaat Sektörü’nün kentsel dönüşüm planları, kentsel dönüşüme sektörel bakış açıları ve 2014 yılı hedefleri gibi konuların görüşüleceği zirvenin ilk günü olaylı başladı.

Cevahir Otel'de düzenlenen 1. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın konuşması katılımcıların bir kısmı tarafından protesto edildi.

Konuşması sırasında, "Türkiye'deki gelişmeleri engellemek isteyen küresel güçler ve uzantıları var Türkiye'de. 11-12 yıllık süre içerisinde Türkiye'de çok önemli yatırımlar oldu.

SALONDAN UĞULTULAR YÜKSELDİ

Eğer biz İstanbul'da Kanal İstanbul denen bir projeyi düşünüyorsak, bunu engellemek isteyen insanların kimler olduğuna iyi bakmak lazım. Eğer 3. havaalanını, 3. köprüyü yapan insanları, firmaları kara listeye alıp da, onları karalayıp da, onların sicillerini bozmak isteyen insanlar kimse, onlara da bir bakmak lazım. Arkadaşlar, sizlerden bir kardeşiniz olarak şunu söylemek isterim; sloganlarla bu memlekette bir şeyler yaptığını zannetmeye çalışan insanlar, 10. Yıl Marşı'na takılıp kalan insanlar, 'Ana yurdu dört baştan ördük' falan diyen insanlar bu memlekette bir tren rayı bile bir yerlere döşememişler. Ama 11-12 yıllık süreç içerisinde Türkiye'de yapılanlar belli" sözleri üzerine salondan uğultular yükselmeye başladı.

İZLEYİCİLER ÇIKTI, "DURUN ARKADAŞLAR" SÖZÜ FAYDA ETMEDİ

İzleyicilerden bazıları tepki göstererek salonu terk etti. Bu tepki üzerine Bakan Yardımcısı Balta, tepki gösterenleri durdurmak isteyerek, "Durun arkadaşlar" diye seslendi. Ancak, tepki gösterenler salona dönmedi.

Balta da, "Çıkan arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Demokrasilerde eğer karşı fikirler de varsa, bizim sakin, duyarlı olmamız lazım. Onlara da saygı göstermemiz lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

Kentsel Dönüşüm Kongresi diğer konukların konuşmalarıyla devam ediyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler