HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yıldız: Beraber yemek yerdik, aldatıldık

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan’dan iki günde bir tanker yüklendiğini ve Kürt petrolünün 39’uncu tankerle yola çıktığını belirtti.

Ancak Yıldız giden petrolün tamamının karşılığının Halkbankası’na Kürt yönetimi tarafından yatırılmadığını söyledi. Bakan ayrıca yasadışı dinlemelerle ilgili olarak da ,"En çok ben dinleniyorum" dedi.

Petrol ürünlerinde düşüş yaşandığını son 6 ay içerisinde uygulanan indirimler ile 6 milyar doların vatandaşın cebinde kaldığını ifade eden Bakan Yıldız, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla hükümetin hedef alındığını ancak başarılı olunamadığını söyledi. Bakan olarak kendisinin 4.5 yıl kesintisiz dinlendiğini ve beraber yemek yedikleri arkadaşları tarafından aldatıldıklarını dile getiren Taner Yıldız şunları söyledi:

'BERABER YEMEK YEDİĞİMİZ ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN ALDATILDIK'

"Bütün gücünü şeffaflığından alan, son derece zarif davranan bir kardeşiniz olarak niçin telefon dinleme ihtiyacı duydunuz? Sayın Putin ile devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla, meslektaşlarım bakanlar ile görüşürken niçin bunları merak ettiniz? Paralel yapıya soruyorum; yoksa siz bunları alıp kapı komşunuza mı verdiniz, yoksa daha uzaklara mı verdiniz? Biz çok önemli bir duyguyu yaşadık. Bu nedenle çok üzüntülüyüz. Aldanmış olma duygusunu yaşadık. Beraber çalıştığımız, beraber yemek yediğimiz, beraber gayret ettiğimiz çalıştığımız arkadaşlarımızın tarafından aldatıldık. Aldanmışlık duygusu gerek şahıslarda gerekse şirketlerde gerekse ülkelerde son derece önemlidir. Biz bunu hak edecek ne yaptık? Bazı yerlerde, bazı mahfillerde, bazı görevlerde içki içmeyi serbest bıraktınız. Kaldı ki biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz; isteyen içki içiyor, isteyen içmiyor, bununla alakalı bir yasaklama var mı? Ama siz nasıl oldu da dini kisve altında, dini emirlerin ışığı altında içki içmeye müsaade ettiniz. Ben böyle bir şey söylediğimde 'nereden çıktı?' deniyor. Hiç kusura bakmayın bunlar yaşanan olaylar."

İKİ GÜNDE BİR TANKER

Petrol parasının Halkbank ’a yatırılmasıyla ilgili Yıldız şöyle devam etti: “Paranın hepsinin yatırılmadığını görüyoruz. Bir kısım miktarları sonra yatıracaklarını söylediler. Bazı anlaşmalarına göre biraz daha vadesinin uzun olduğunu söylediler. Ama biz sözleşmemiz gereği Halkbankası’ndan paranın yatması ve aktarılmasının doğru olacağını söyledik. Onlar da doğru diyorlar. Başka bir yere yatırdıklarına dair herhangi bir şey söylemediler bize. Sordum, ‘Öyle bir şey yok’ dediler. Karşı taraftan alıp yatırmamız lazım diyorlar. Karşı taraftan sanırım biraz vadeli alıyorlar ama biz net şeylerini istiyoruz. Yani ne kadar. Başka bir yere yatıp yatmadığını da tabii ki merak ediyoruz. Ederiz de. Hukuken bir bağlayıcılığı yok ama bu şekilde olmasının doğru olacağına inanıyoruz. 39. tanker yüklendi. Bu aralar 2 güne bir tanker yükleniyor. Ama paranın hepsi gelmemiş. Ayrıca bir sorun olmaz. Sonuçta petrolün kendisi Irak’ın.”

TÜRK AKIMI MASADA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Akım Hattı’nın iptal edilmesi hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise Yıldız, “AB üyesi olan Bulgaristan geçiş izni verdi ama daha sonra da geçiremeyeceğini söylemiş. Putin ‘Bu bizim için olumsuz oldu. Bu git gelleri biz Türkiye’de yaşamıyoruz. Bu manada Sayın Erdoğan’ın, Türkiye’nin sözüne güvenilir bir ülke olarak görüyoruz’ dedi. Önce Gazprom ve Botaş çalışacak. Karşılıklı değerlendireceğiz. Ondan sonra en sonraki çalışmayı sunacağız. Bizim için çok yeni bir proje bu. Üzerinde 1-2 yıl çalışılan bir fizibilitesi oluyordu daha önceden şimdi Karadeniz geçişi için bir şey diyemeyiz belki. Trakya’daki yapısıyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar” dedi.

AB VE RUSYA'DAN VAZGEÇMEYİZ

Rusya’da meydana gelen krizin etkisini de değerlendiren Yıldız, “Bize bu projeyi getiren Rusya. Biz bu projenin ortağı değiliz, değerlendirme aşamasındayız. Ortağı olan ülkeler Almanya, Fransa ve İtalya. Enteresandır AB üyesi ülkeler. AB şikayet ediyor ama ortak olanlar kendi ülkeleri. Türkiye Güney Akım’da bir taraf değil. AB ve Rusya taraf. Türkiye ortak değil, AB ülkeleri ortak. Şu anda Güney Akım açısından Türkiye’yi bağlayan, ‘Rusya zayıfladı mı, güçlendi mi, Türkiye ne kadar zarar eder’ diye bir nokta yok burada. Projenin başındayız ve bütün bunlar ortaya konmak durumunda” dedi. Erdoğan’ın AB ile ilgili açıklamalarını ve AB’nin eleştirileri de anımsatılan Yıldız, “AB’nin yeni bir duruşu olabilir, bizim yeni bir duruşumuz yok. Biz AB’ye giriş sürecimizden de Rusya’dan da vazgeçmiyoruz. Hepsini beraber yürütebilecek durumdayız” diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler