HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yıldız, cami çıkışı kuyruğa girenlerle bayramlaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bayram namazını Kayseri Hunat Camisi’nde kıldı.

Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Yıldız, "Çevremizde dökülen kan inşallah durur" dedi. Kayserili'er, Bakan Yıldız'la bayramlaşmak için uzun kuyruk oluşturdu.

Cami önündeki bayramlaşma sırasında konuşan Bakan yıldız, "Çevremizde malum çok büyük bir yangın var. Müslümanlar Suriye’de, Irak’ta birçok ülkede çatışıyorlar. Kan dökülüyor. O kanın, inşallah ramazanın hürmetine durmasını temenni ediyoruz" dedi.

SURİYELİ SIĞINMACILARA 150 BİN TON KÖMÜR DAĞITILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara 150 bin ton kömür yardımında bulunulacağını açıkladı. Bakan Yıldız, "Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerdeki valilikten, kaymakamlıklardan, belediyelerden Suriyeli kardeşlerimiz için bize kömür yardımı konusunda talep oldu. Kömür, bizim yerli üretimimiz. Geçen yıl, ülkemizdeki dar gelirliler için 2.2 milyon ton kömür dağıtıp 2 milyon üzerindeki aileye yardımda bulunduk" dedi.

Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşmaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Yaşar Karayel, Kemal Tekden Havva Çalış Talay, il başkanı Cahit Özden, çok sayıda ilçe belediye başkanı, il ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kayser Eğitim Merkezi (KAYMEK) binası bahçesinde açık havada yapılan bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"Tüm gönüldaşlarımın bayramını kutluyorum. Bir sonraki bayrama kavuşmayı cenabı hak sizlere, bizlere nasip eder. Her birinizin gayretleriyle bir seçim yaşadık. Bu seçimin birinci partisi yine Ak Parti'dir ve malumunuz koalisyon kurma çalışmaları devam ediyor. Bir kısım partiler buna daha serin bakıyor, bir kısmı sıcak bakıyor. Ama, sayın başbakanımız tüm partilere eşit mesafede. Bundan sonra da yine hep beraber bayram sonunda izleyeceğiz, umudumuz o dur ki, bir koalisyon hükümetini gerçekleştiriyor olabilelim. Ama, koalisyon hükümeti gerçekleştirmeye borçlu olanlar yalnızca Ak Parti değil, tüm partililer borçludur. Bakın çevremizde birçok yerde müslümanlar ve kendisine müslümanım diyenler çarpışıyorlar. Çok ciddi sıkıntılar var. Her gün yüzlerce kişi ölüyor. Biz ne zalimlerden yana olacağız ne de mazlum halde kalacağız. Ama mutlaka bunlarla alakalı olarak Türkiye’nin hükümeti ve ekonomisiyle güçlü olması gerekir. Bakın Türkiye’nin ve Kayseri’nin dört bir yanında aşevleri kuruldu. Hassasiyeti olan işadamlarımızda katkıda bulundu. Hiç kimsenin aç açık kalmasına yoksul olmasına müsade edilmedi. Bizde aynı şekilde Suriye’den gelen kardeşlerimize de kucak açtık ve şu anda Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerdeki valilikten, kaymakamlıklardan, belediyelerden Suriyeli kardeşlerimiz için bize kömür yardımı konusunda talep oldu. Kömür, bizim yerli üretimimiz. Geçen yıl, ülkemizdeki dar gelirliler için 2.2 milyon ton kömür dağıtıp 2 milyon üzerindeki aileye yardımda bulunduk. Şimdi de Suriyelilere yerli kömürümüzü 150 bin ton kadar onlara tahsis ediyoruz. Bu da bizim sektörümüzün borcudur diye düşünüyoruz. O nedenle bunu kimse yadırgamasın. Kömürümüz var dağıtırız, Suriyeli kardeşlerimize de dağıtırız, onların sorununa kayıtsız kalmayız."

AKP PARTİ BAYRAMLAŞMASINDA CHP KİTABI

Bu ara çok sayıda partilinin katıldığı bayramlaşmada kokteyl masalarından birinin üzerindeki kapağında 'CHP dosyası/Baskı, yolsuzluk, yoksulluk, İslam karşıtlığı , CHP ve Eroin' yazılı kitap dikkati çekti.

Masadaki kitaba kimse sahip çıkmayınca, törenin ardından görevliler masadaki meyve suyu ile kuru pastalarla birlikte kitabı kaldırdı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler