HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yıldız: Muhalefetin enerji sektörüne koyabilecek bir katkısı yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son haftaların popüler konusu seçim vaatlerine ilişkin, muhalefetin enerji sektörüne koyabilecek hiç bir katkısı olmadığını vurguladı.

ANKARA(ANKA) -Yıldız "Mazot 1.5 lira olup buradan vergi alınmayınca 46 milyar liralık yatırımlar nasıl yapılacak?" dedi.

Bakan Yıldız, seçim günü trafo merkezlerinde alınacak önlemlerin teknik çalışmaların dışında olan önlemler olduğunu belirterek, "Bunu son derece önemsiyoruz. Ben herhangi bir sorun çıkacağı kanaatinde değilim" dedi.

-"GERÇEKÇİ OLACAĞIZ, VATANDAŞIMIZI ALDATMAYACAĞIZ"-

Bakan Yıldız, CHP ve HDP'nin seçim vaatlerin ilişkin de konuştu. Muhalefetin enerji sektörüne yapabileceği herhangi bir katkısının olmayacağını vurgulayan Bakan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de aylık fatura ortalaması 54 TL. Ama siz kalkıp da 105 TL'lik bir faturayı da ben bu manada ödeyeceğim derseniz, aylık geliri asgari ücretin 3-4 katı olan kişinin de parasını ödemiş olursunuz. Ben CHP'yi bu hesabı tekrar yapmaya davet ediyorum. İthalat yaptığımız bir doğalgazın dağıtılmasını yerli kömüre bir darbe olarak görüyorum. Biz 2 milyon aileye fakir fukara kömürü dağıtıyoruz. Yerli üretimimiz var. Siz o nakliyeci arkadaşlarımıza diyeceksiniz ki 'Siz nakliye yapmayın, biz ithal ettiğimiz doğalgazı dağıtacağız. Bu yerli enerji politikalarına bir darbe demektir. Gerçekçi olacağız. Düşünülmesi gerekenler düşünülmüştür, yapılması gerekenler de ülke kaynakları artıkça daha da fazla yapılmaktadır. İthal doğalgazın dağıtılmasının doğru olmadığını belirtmek istiyorum.

1.75-1.80 TL civarındadır motorinin maliyeti. Siz diyorsunuz ki, 'ben maliyetinden de vazgeçtim, para kazanmaktan zaten vazgeçmiştim. Buradan topladığımız 46 milyar TL'lik vergiden de vazgeçtim. Bunların yol, su, köprü olarak yapılmasından da vazgeçtim. Ama bu motorin kullanana üzerine para veriyorum demektir. Biz vatandaşımıza karşı dürüst olacağız. Gerçekçi olacağız. Vatandaşımızı aldatmayacağız. O yüzden bizler işimize bakalım. Bu işler ciddi işler. Böyle gayri ciddi bir kısım vaatlerle yürütülebilecek işler değil. Tek sorum var; sizin oradan almadığınız verginin yani 46 milyar TL'nin almadığınızda, geçtiğimiz yıl içindeki yapılan yatırımları neyle yapmayı düşünüyorsunuz? Kaldı ki bir de üzerine para kalacağını vadediyorsunuz. Bunun kaynağını nereden bulacaksınız?"

-"DOLAR PARİTESİNİN ARTIŞ GÖSTERMESİ ENERJİ SEKTÖRÜNÜN HOŞLANMADIĞI BİR DURUM"-

Dolar paritesinin gitgide artış göstermesinin enerji sektörünün hoşlanmadığı bir durum olduğunu söyleyen Bakan Yıldız, "Bu durum bizim maliyetlerimizi artıran bir unsurdur. Dolarla alıp TL ile sattığımız için istemediğimiz bir unsurdur. Ama buradan gelen maliyet farklıların vatandaşlarımıza sel ayet ettirmeden bu şekliyle devam etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Zonguldak'ta yapılması beklenen madenci müzesine ilişkin bir soru üzerine de Taner Yıldız, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla birlikte Zonguldak'ta bir madenci müzesi yapılıyor. Gerek şimdiye kadar şehit olan tüm madencilerimizin, gerekse o plaketlerde ki isimliklerin düşmesi alınmasıyla alakalı bazı ailelerimizin orada onları hatıra amaçlı aldıklarını gördük. 3 defa yenilendi bunlar. Oraya yakışır daha güzel bir şey gerçekleştiriyoruz. O maden müzesinin yanına da bir anıt kısmı isimliği de inşallah orada gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Taner Yıldız bunun yanında akaryakıt sektöründeki yatırımcıların Türkiye'yi terk edeceğine inanmadığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler