HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yılmaz: Yoksulluğu ve cehaleti yeneceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ardahan'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, “İki düşmanımız var, birisi yoksulluk, diğeri cehalet. İkisinde de mesafe aldık ama yapılması gerekenler var. 2023 hedefleri arasına inşallah bu iki düşmanımızı kesin olarak yendiğimizi gösterecek hedefler koyduk" dedi.

Bakan Yılmaz: Yoksulluğu ve cehaleti yeneceğiz

Balıkesir ve Ardahan Ak Parti İl başkanlıkları tarafından ortaklaşa olarak Gündoğdu Düğün Salonu'nda düzenlenen düzenlenen iftar programına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal , AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Vali İbrahim Özefe, Belediye Başkanı AK Partili Faruk Köksoy, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demirarslan, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve çok sayıda davetli katıldı.

Milli İradeye engel olanlara ilk karşı çıkan olduklarına işaret eden Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada "Hamdolsun Türkiye’yi bu ateş çemberi içerisinde yine bir barış adası olarak tutmayı başardık. Öyle olduğu için ve diğerleri Türkiye’yi bir barış adası gördüğü için buraya geliyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Hedef koyduk, çünkü biz biliyoruz ki yoksul olan evde kavga bitmez. Ne yapacağız o zaman yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Cehalet olan yerde kavga bitmez. Cehaleti ortadan kaldıracağız. İki düşmanımız var, birisi yoksulluk, diğeri cehalet. İkisinde de mesafe aldık ama yapılması gerekenler var. 2023 hedefleri arasına inşallah bu iki düşmanımızı kesin olarak yendiğimizi gösterecek hedefler koyduk. Avrupa Birliği üye ülkelerinin eğitime ayırdığı paydan daha fazlasını biz Milli Eğitim'e ayırıyoruz. Allah nasip ederse 21'inci yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacaktır. Evlatlarımızın yüzde 44’ü meslek liselerine gidiyor. Amacımız bu rakamı yüzde 60’a çıkarmak. Birçok teşvik unsuru getiriyoruz. Müfredatta gereksiz , lüzumsuz , hayata hiçbir katkısı olmayan bilgileri ayıklıyoruz ve seyreltiyoruz. Evlatlarımızın hayatına katkısı olacak ve evlatlarımızı 21'inci yüzyıl Türkiye’sine taşıyacak bilgiye beceriye ve değerlere sahip olmasını istiyoruz." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler