HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balbay: "Ergenekon davası tamamen uydurma"

Karşıyaka'da seçim çalışmalarına katılan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Bana göre Karşıyaka'da seçim bitmiştir. Oy hedefimizyüzde 70. El ele verelim ve tüm Türkiye'yi Karşıyaka gibi yapalım" dedi

Balbay, Ergenekon davasının tamamen bir uydurma olduğunu ve yakın zamanda filmlere ve kitaplara konu olacağını söyledi.

CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar da yerel seçimlerde Karşıyaka'nın farkını ortaya koyacaklarını söyledi. Akpınar ve Balbay, CHP İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği panelde de vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Yerel seçimlerde 'rekor oy' parolasıyla hazırlanan CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar'a bir destek de İzmir milletvekili Mustafa Balbay'dan geldi. Akpınar'ın saha çalışmalarına katkı koymak isteyen Balbay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Toplantıya partililer ve vatandaşlarilgi gösterdi. Ziyaret sonrası Karşıyaka Nikah Salonu'nda bir panel gerçekleştirildi.

HEDEF YÜZDE 70

Mustafa Balbay, Karşıyaka'da seçimi kazanacaklarına yürekten inandığını söyledi ve en az yüzde 70 oy oranı beklediğini ifade etti.

Karşıyaka'nın Türkiye'ye örnek olacağını belirten Balbay, şöyle konuştu: "Yerel seçimlerde yüzde 30 üzerinde bir oy alacağımızı ve genel seçimlerde iktidara yürüyeceğimizi düşünüyorum. Bu süreçte Türkiye'nin gözü İzmir ve Karşıyaka'da olacak. Başarınız partimiz için çok önemli. Bana göre Karşıyaka'da seçim bitmiştir. Oy hedefimiz yüzde 70. Canlı ve başarılı bir parti örgütü ile başarıya ulaşacağımızdan eminim. Genç belediye başkan adayımız Hüseyin Mutlu Akpınar'ın başarılı olacağını biliyorum. Akpınar'ın genlerinde mücadele ve başarı var. Ben de, Akpınar'ın Ankara'daki başkan yardımcısı olacağım. Sanki yıllardır belediye başkanı gibi sevildiğini gördüm, mutlu oldum. El ele verelim ve tüm Türkiye'yi Karşıyaka gibi yapalım."

"KARŞIYAKA'NIN FARKINI GÖSTERECEĞİZ”

CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar da yerel seçimlerde Karşıyaka'nın farkını ortaya koyacaklarını söyledi. Akpınar, 25 yıldır CHP'nin ferdi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Faşist düzenin çok cezasını çektim. Çok acı yaşadım ama hiç yılmadım. Çok barikat yıktım geçtim. Engel koymaya kalkan olursa yine yıkar geçerim. Ben klasik bir belediye başkanı olmayacağım. Karşıyaka'nın farkını bir kez daha tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Örgütümüzle birlikte çıtayı daha da yükselttik. Örgüt içinde kırılganlık olacağını düşünenler yanılacak. Tek yürek olarak, Karşıyaka semalarına CHP bayrağını yeniden dikeceğiz. Rekor bir oy oranı ile ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Bu sayede, diğer illere de önemli bir mesaj vereceğiz."

PANELE KATILDILAR

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, örgüt ziyaretinin ardından CHP İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen panele katıldı. Partililer, vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri ile yapılan buluşmada İlçe Başkanı Ali Karaege de yer aldı. Panelde konuşan Akpınar, geçmişlerinde kötü bir sicil olmadığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz cezaevlerinde yattıysakyolsuzluktan yatmadık. Yattıysak bu ülkeye hizmetten yatmışızdır. Balbay da bu onuru mezara kadar götürecektir. Bağımsızlık bayrağını hiç düşürmeyeceğiz. Yerel yönetimi bir devlet dairesi anlayışından çıkaracağız,yaşadığımız kentin en büyük sivil toplum örgütü haline getireceğiz. Yeşili artıracak, insana saygılı, hayvana saygılı bir yönetim sergileyeceğiz. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağız."

CEZAEVİNİ ANLATTI

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, "5 yıl aradan sonra 'Nerede kalmıştık arkadaşlar' diye sesleniyorum. Önümüzde 3 seçimlik maraton var. Karşıyaka'nın aydınlık yüzleri olarak bunu herkese anlatmalıyız. Yargının ne hale geldiğini biliyoruz. Yargı hiçbir dönemde bu hale getirilmemişti" dedi. Balbay, cezaevinde yaşadığı sıkıntıları anlattığı konuşmasında, Ergenekon davasının tamamen bir uydurma olduğunu ve yakın zamanda filmlere ve kitaplara konu olacağını söyledi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler