HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Barış ekonomisi bölgenin canlanmasına...'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugüne kadar savaşın ağır maliyetini yaşayan Türkiye’de çözüm...

'Barış ekonomisi bölgenin canlanmasına...'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugüne kadar savaşın ağır maliyetini yaşayan Türkiye’de çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla ‘barışın temettüsü’ ile karşılaşılacağını söyledi.

Barış ortamının ülkeye ‘iktisadi ve sosyal kazanç’ olarak geri ödemeye başlayacağını vurgulayan Kurtulmuş, “Türkiye’nin her yerinde yeniden bir kalkınma hamlesi başlayacak. ‘Adı bile yetti’ deriz. Daha şimdiden bundan üç dört ay evvel kimsenin geçmeye cesaret edemediği dağ başlarında insanlar piknik yapıyor. Akşam altı yedi olduğunda herkesin evine kapandığı il ve ilçelerimizde vatandaşlar geç saatlere kadar sokaklarda geziyor. Daha somut sonuçlar alınmamışken işadamlarımız fizibilite hazırlıyor, Doğu ve Güneydoğu’da yatırım yapmak için sıraya geçmiş durumdalar.”dedi.

Adana’daki programı kapsamında İbis Otel’de düzenlenen toplantıda “Çözüm süreci ve gerçekler” konulu sunum yapan Kurtulmuş, marifetin dağa adam çıkarmayacak aklı ortaya koymak olduğunu kaydetti. Barış ekonomisinin bölgenin canlanmasına vesile olacağının altını çizen Kurtulmuş, terörün ektiği fitne tohumlarının kalıcı olarak sökülüp atılacağını ifade etti. Kadim kardeşliğin yeniden tesisinin sağlanacağını vurgulayan Kurtulmuş, bir takım ekonomik terapi programlarıyla bölgesel kalkınmanın gerçekleştirileceğini dile getirdi. Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Bazı sosyal tedavi yöntemleriyle bölge halkının yaraları sarılacak. Belki de bunların içinde en önemlisi; göç edenlerin yeniden topraklarına gelip, orada üretimin ve ekonominin aktörleri olarak sürece dahil olmaları mümkün olacaktır. Eğer bu süreç böyle giderse–görüyor gibiyim–inşallah birkaç sene sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ağır ekonomik şartların hızla düzelecek. Kuzey Irak’ta yaşanan ekonomik gelişmenin çok daha güçlü olacağına inanıyorum. Türkiye’nin her yerinde bölgede yatırım yapacak insanlar olacak.”diye konuştu.

Terör dolayısı ile yapılamayan sınır ticaretinin de canlanacağını açıklayan Kurtulmuş, şehirlerin yeniden ayağa kalkacağını ümit ettiklerini bildirdi. Sürecin bir takım provokasyon, suikast ve sabotajlara uğramadan tamamlanmasını temenni eden Numan Kurtulmuş, “Bu güvenliği sağladığımızda işimiz bitiyor, değil. Esas o zaman yeni başlıyor. Topyekun büyük bir kalkınma ruhu ile ayağa kalacağız, diye düşünüyorum.”şeklinde konuştu. Kurtulmuş, toplantıda, sanayici ve işadamının sorularını cevapladı.

(CİHAN)

**

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler