HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başarılı güreşçi olurdu

İşte AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu'nun lise yıllarından bilinmeyenleri.

Başarılı güreşçi olurdu

AK Parti’nin Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesi ortaokul hazırlık sınıfına 438 numarasıyla, halaoğlu Semih Demirbaş tarafından yatılı sınavıyla girdi.

Okula 7 Temmuz 1970’de kayıt edilen Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesi’nden 26 Mayıs 1977’de 825 diploma numarası ile mezun oldu.

Lisede, kendisi hazırlıktayken 2’nci sınıfta olan Ahmet Davutoğlu’nu anlatan İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ata Anıl, şunları söyledi:

“Yemekhane ağabeyimizdi. 10 kişi bir masaya oturur, bir abi bize yemek dağıtır, masa düzenini sağlar, yemekleri bölüştürürdü. Herkesin yemek yemesinden sorumludur yemekhane ağabeyleri. Bizim sınıfta da 4-5 kişinin masa ağabeyiydi Davutoğlu. Sevecen, küçüklerini koruyan, sevgisini gösteren bir ağabeyimizdi. Bazı abilerden korkulurdu, hatta dayak bile yediğimiz olurdu. Ama o bizim dönemimizdekiler için sevgiyle hatırlanırdı.”

Okul yıllığında ise Davutoğlu ile ilgili şu yazı yer alıyor:

“Kelimelerin bir insanı anlatmakta ne derece aciz kaldığını Ahmet’in kişiliğini anlatırsanız eğer daha iyi anlarsınız. Ahmet, son sınıfa kadar sınıfın en parlak öğrencilerinden birisi olmuştur. Başarılı öğreniminin yanında kendisini yetiştirmeyi de bilmiştir. Anadolu’nun bağrı Konya’dan gelirken Anadolu insanının tüm ruhi güzelliklerini de beraberinde getirmiştir. Diğer derslerinin yanında bilhassa Tarih söz söylemedeki kabiliyeti ve fikir alanındaki faaliyetleri onun ileride yüksek bir şahsiyet olacağı inancımızı güçlendiriyor. Eğer Ahmet çalışsaydı kilosundan başarılı bir güreşçi olurdu. Etüdlerden sonra sınıf meydanında tutulan güreşlerdeki başarısı bu görüşün en iyi kanıtıdır. Son sınıfa kadar yatılı okuyan Ahmet küçük kardeşleri için örnek bir abi olmuştur. Hemen her teneffüste kendisine bir şeyler sormak için gelen kardeşlerine yardım eder. Daha henüz meslek seçimi yapmadı, ama hangi mesleği seçerse seçsin başarılı olacağından en ufak bir kuşkumuz yok.” (Hürriyet)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler