HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Benim tercihim değil zaruri

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP MYK toplantısının ardından bir açıklama yaptı.

AKP MYK toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs'taki olağanüstü kongrede aday olmayacağını söyledi. Davutoğlu, "Görev süremin 4 yıldan kısa sürmesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur" dedi.

KONUŞMADAN SATIRBAŞLARI:

Benim bu dönemde en önemli olarak kendime tayin ettiğim husus AK Parti'nin birliğinin beraberliğinin muhasebesi olmuştur. O günden bugüne hamdolsun AK Parti Genel Başkanlığım döneminde tek bir istifa yaşanmamış ve partimizin yapısından da bir şey eksilmemiştir. Bu önemli bir nedendir.

KAPSAMLI ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRDİK

62. hükümet döneminde suhuletle seçime gitmek için çalışmalar yaptık. Paralel Yapı ve Suriye ile birlikte suhuletle seçime gittik.

Hem bu olayların üstesinden gelmek hem de yaraları sarmak, hemde daha kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kalmamak için kapsamlı çalışmaları hayata geçirdik.

Geçtiğimiz günlerde Osman Gazi Köprüsü'nün onurunu hep beraber yaşadık. Hiçbir yatırım eksik kalmamış, hiçbir yatırımın takviminde aksam yaşanmamıştır.

"TERCİHİM DEĞİL, ZARURETİN SONUCU"

1 Kasım'da bize oy veren seçmenlerimize seslenmek isterim. Sizin hukukunuzu korumak için gayret ettik. Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur. Seçmenlerime verdiğim vaatler yerine getirildi.

BUGÜN AK PARTİ'NİN YENİDEN BİSMİLLAH DİYECEĞİ GÜNDÜR

İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Sadece başında bulunduğum hükümetlerle değil Türk demokrasi tarihinin en kritik dönemleriydi. 7 Haziran ve 1 Kasım arası. 7 Haziran akşamı herkes hatırlar, partimizde hüzün vardı. Bir sonraki partiden iki misli oy almamıza rağmen yenilgi havası vardı. 7 Haziran'dan itibaren başınızı dik tutun dedik. Bugün AK Parti'nin yeniden bismillah diyeceği bir gündür. 7 Haziran'dan sonra bir muhakemet yaptık. 7 Haziran'da seçim neticeleri yüzünden başımızı eğecek hiçbir şey yaşanmadı.

ADAY OLMUYORUM

Haklı olarak zihninizde şöyle bir sual vardır. Peki bu 20 aylık çalışmalara rağmen seçimleri 1 Kasım'da kaybeden muhalefet liderleri genel başkanlık koltuğunda kalırken neden siz olağanüstü kongrede aday olmuyorsunuz. Bu haklı bir sorudur.

GÖREVLERİMİ BEN TALEP ETMEDİM

Bizim dönemlerimiz bir başarıdır. Benim bu kararı almamda başarısızlık duygusu ya da pişmanlık söz konusu değildir. Hayat, insana bir çok şey öğretiyor ama benim akademik hayat nedeniyle prensiplerim var. Hiçbir zaman hak ettiğim an gelmedikçe peşinden koşmadım, makam talep etmedim. Görevlerimi ben talep etmedim, hiçbirisi için lobi yapmak niyetinde bulunmadım.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURU BENİM ONURUMDUR

Benim için en güçlü insan kendisi ile barışık olan insandır. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım, inandığım hiçbirşeyden geri adım atmadım. İnandığım ilkeler doğrultusunda mevki makam hesabı yapmadım. Üçüncüsü, ben yola çıktığım arkadaşlarımın birlikte olduğu inancından emin olmak isterim. Bu bağlamda son MKYK'da yaşananlar ve önerinin kendisi benim için bir önem içermiyor. Ama bu olayı bağdaştıramadım. Eğer refik ve hedef önemliyse hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Arkadaşlarımızla ve Cumhurbaşkanımızla yaptığımız istişareler neticesinde AK Parti'nin birlik ve beraberliği için refik değişmektense Genel Başkan'ın değişmesi iyi olacaktır diye düşündük. Bu bağlamda kongrede aday olmayuı düşünmüyorum. Çünkü AK Parti'nin kaderi artık Türkiye'nin coğrafyamızın kaderidir.

CUMHURBAŞKANIMIZLA OMUZ OMUZA OLDUM

Bu AK hareketin zarar görmesini istemem, zarar görmesine izin vermem. Bazı önceliklerim vardır. Birincisi insani kardeşlik hukukudur. Bu bağlamda hiçbir yorumun yapılmısı uygun görmem. Cumhurbaşkanımızla birçok vesilelerle omuz omuza oldum. Bundan onur duydum ve bu dostluğu öne aldım. Başbakan Başdanışmanı, Bakan ve Başbakan olarak onunla çalıştım. Ne gelişme olursa olsun ben cumhurbaşkanımız ile vefa ilişkisini sürdüreceğim. Benim sözümden cumhurbaşkanımız için bir söz duyulmadı, duyulmayacak. Benim dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur. Burada kimsenin burada yeni fitne kapıları açmaması icabet eder.

Kongrede aday olmayacağım ama AK Parti milletvekilliğimi ve davasını sürdüreceğim. Bugünden sonra aramızdaki ilişki nezif içerisinde olan bir ilişkidir.

Ben yola çıktığım arkadaşarın benimle olmadıkları bana söylemelerini isterim

Son MYK'daki yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştıramadım. Refik değişmesindense genel başkan değişsin

Başbakan Davutoğlu: Ben Cumhurbaşkanımızla son çeyrek asırda omuz omuza oldum. Bundan onur duydum. Bu dostluğu her şeyden öne aldım.

Ben verdiğim söze sadığım, Cumhurbaşkanımız hakkında tek bir olumsuz söz ağzımdan çıkmadı, çıkmayacak.

Siyasete girme kararını kapatma davasıyla vermiştim. AK parti milletvekilliğimi sonuna kadar sürdüreceğim.

MYK BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında 12.14'te başlayan MYK toplantısı, 12.50'de sona erdi.

Erdoğan'ın “Kongreyi toplayın bu işi devredin” dediği iddia edilmiş ve Davutoğlu'nun yerine 5 adayın olduğu dile getirilmişti.

Davutoğlu'nun Bosna ziyareti iptal edildi

Başbakan Davutoğlu'nun bu hafta Cuma ve Cumartesi günleri için planlanan Bosna-Hersek ziyaretini iptal ettiği bildirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşamki görüşmesinden olağanüstü kongre kararı çıktı. Bugün toplanmak üzere MYK'ya çağrı yapan Davutoğlu, kongre takvimini açıklayacak. Başbakanlıkyetkililerinden edinilen bilgiye göre Davutoğlu hazırlıkları sürdürülen Bosna-Hersek ziyaretini gerçekleştirmeyecek.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler