HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Burası Suriye değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözde özerklik ilanlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Burası Suriye değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dağlıca'dan şehit haberlerinin geldiği dakikalarda milli maç izlemesine ilişkin tepkiler, sözde özerklik, HDP'nin Cizre yürüyüşü, Kuzey Irak'a kara operasyonu ve İmralı ile görüşme konusunda açıklamalar yaptı. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

'DAĞLICA SALDIRISI TEYİT EDİLDİĞİ ANDA STATTAN ÇIKTIK'

Maçın ikinci yarısının ortalarına doğru bazı haberler, yani İçişleri Bakanımız 'Hakkari’de bazı gelişmeler var sayın başbakanım var’ dedi. Dikkat edilirse o sırada sürekli telefonla konuşuyorum. ‘Teyit edin’ dedim ve ‘bana bildirin.’ Teyit etmek 15-20 dakika aldı. Nihayet Dağlıca, Hakkari’nin hemen yakınında. O sırada ben stattan kalkmış olsam bu sefer de çok daha ne oldu da başbakan stattan ayrıldı diye başka bir spekülasyon. Teyit etmeden. Teyit edildiği anda da kalktım ve çıktım. Yani burada ne benim şehit haberleri gelmişken sırf bir zevk almak için, zevk alacağımız herhalde düşünülemez, bir maç seyretmem söz konusu ne de operasyondan bihaber olmamız. Operasyon devam ederken teyit edildiği anda da stattan çıktık. Olması gereken bu. Sür'atle Ankara’ya intikal ettik, mukabil tedbirleri alacağımız güvenlik zirvesini gerçekleştirdik.

SÖZDE ÖZERKLİK

"Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Demokratik hukuk devletinde yönetim sisteminin ne olduğu, nasıl yürüyeceği belli.

HDP'NİN CİZRE YÜRÜYÜŞÜ

Şu anda hangi heyet olursa olsun Ak Parti'den de heyet gitse, oradaki kamu düzeni bağlamında alınan tedbirlere uymak zorunda.

KUZEY IRAK'A KARA OPERASYONU

Gerektiğinde giriliyor ama kapsamlı bir kara operasyonu başlamış değil. Gerektiğinde silahlı güçlerimiz, özel birliklerimiz girerek, geri çıkıyorlar. 2008'de olduğu gibi kapsamlı bir harekat ihtiyaç olursa da başlar.

İMRALI İLE GÖRÜŞME

İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur. İmralı ile geçmişte yapılan görüşmelerin ana odağı silahsızlanmaydı. Silahsızlanmayı, silahların Türkiye'yi terki...2013'te bu çerçevede yapılan görüşmelerdi. Şu anda böyle bir irade, böyle bir yaklaşım, böyle bir perspektif oluşmadan görüşmenin bir anlamı yok.

BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ

Herkesin katılacağı bir barış yürüyüşü için değişik sendikalardan ve sivil toplum kuruluşundan, DEAŞ ve PKK terörüne karşı bir teklif gelmişti. Bugünlerde de böyle bir çalışma içinde olduklarını biliyorum. Bunun olması halinde tabii ki destek veririz. Önemli olan barış içinde olması, halkın tepkilerini açıkça dile getirebilmesi. Ama kesinlikle şiddete, ötekileştirmeye, etnik ya da mezhebi anlamda bir karşıtlığa yol açmaması lazım."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler