HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Çapulculardan Ak Gençlik çıkarın

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir'de partisinin 5. Olağan il kongresine katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Çapulculardan Ak Gençlik çıkarın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Eskişehir kongresinde partili gençlere seslenerek, "AK gençlik sizden bir ricam var: Diğer genç arkadaşlarınıza bu yanlışı yapmış olsalar bile gidin ve o çapulculardan da AK gençlik çıkarın. Onlarla konuşun, dertleşin" dedi.

Van'dan uçakla eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Eskişehir'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Porsuk Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti İl kongresine katıldı. Eşinin Eskişehirli olması nedeniyle bir grup partili genç Davutoğlu'na "Hoş geldin enişte, bu gençlik seninle' sloganıyla karşıladı. Davutoğlu da gençlere el sallayarak "Kayınçolara selam olsun. Eskişehir'den gelin aldık ama Eskişehir'e gönül verdik" dedi.

OSMANLI KADINLARI PANKARTI

Kongreye Mihalgazi ilçesinden gelen yöresel beyaz başörtüsü takan kadınlar, oturdukları tribüne Başbakan Davutoğlu ile Sultan Abdülhamit'in fotoğrafı ve üzerine de 'Padişahım, Sultanım Abdülhamid'im, emanetin artık emin ellerde, rahat uyuyabilirsin. Mihalgazi Osmanlı Kadınları' yazılı pankart astı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu salonu dolduran partililere hitaben yaptığı konuşmasında Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet ve demokrasinin bir bütün, ayrılmaz ve parçalanmaz olduğunu söyledi. Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdü:

"Bunu kime söylüyorum? Üç gündür 'Osmanlıca ders olarak okutulsun' denildi diye Milli Eğitim Şurası'nda neredeyse mezar taşlarına hakaret etmeye varanlara söylüyorum. Osmanlıca zaten sosyal bilimlerde mecbur diğerlerinde seçmeliydi. Sadece diğer bölümlerde de seçme hakkı genişletilsin denildi diye Osmanlıca aleyhine bir kampanya yürütülüyor. Birisi diyor ki: CHP Grup Başkanvekili, 'Ne yapacaklar, bize mezar taşlarını mı okutacaklar?' Biz de diyoruz ki o mezar taşlarını senin küçük gördüğün, tahkir ettiğin o mezar taşları bu toprağın tapularıdır, o tapulara sahip çıkacağız. Şeyh Edebali'nin mezar taşına da her bir Osmanlı'nın mezar taşına da sahip çıkacağız. Balkanlarda bizim mirasımızı tahrip etmek isteyen komünist rejimler önce mezar taşlarını yıktılar. Çünkü biliyorlardı ki o mezar taşları tapu mührü gibi orada durdukça imanımız, tarihimiz de orada olacaktı. Şimdi ona soruyorum: mezar taşlarından bile çekiniyorsunuz. Bu toprağın üstündekilere saygınız yok altındakilere da saygınız yok. Ama biz bu toprakların üzerindeki milli iradeyi de yaşatacağız o aziz şehitlerimizin mirasına da sahip çıkacağız. Bir kez daha söylüyorum bir utançtır, hepimiz için bir utançtır, yeni yetişen neslin dedelerinin mezar taşlarını dahi okuyamaması herkes için bir utançtır. Biz istiyoruz ki dedelerinin mezar taşını okuyabilen nesiller gelsin. Aynı bilgisayar çağını yakalayabilen nesiller gibi. Bunu Atatürk'ün kurduğu CHP'nin mensubu bunu söylüyor. Atatürk'ün nutku da Osmanlıcaydı. Eğer onu okuyamıyorsan nasıl bir mirasa sahip çıkacaksın?"

TÜRKİYE BÖLÜNMEZ

Kongrelerini bir doğu bir de batı ilinde aynı gün yaptıklarını söyleyen Davutoğlu, "Sabah Van'daydık. Vanlı kardeşlerimizden size kucak dolusu selam getirdik. Doğu ile batı, kuzeyle güney de kardeştir. Allah ve tarih şahit olsun, bu kardeşlik neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Fitne çıkarmaya çalışanlara karşı göğsümüzü siper edeceğiz. Nasıl tarihimiz bölünmezse vatanımız da bölünmez. Nasıl Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet ve demokrasi çizgisi bölünemezse Türkiye'nin doğusu ile batısı, kuzeyi ile güneyi, ortası ile kenarları bölünemez" dedi.

Gezi provokasyonlarıyla Türkiye'nin istikrarsızlığa götürülmeye çalışıldığını, milletin bu provokasyonlara dur dediğini, ardından 17-25 Aralık provokasyonları ile karşılaşıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"10 Ağustos'ta ilk defa halkımız doğrudan Cumhurbaşkanı seçti. 6-7 Ekim Kobani olaylarını bahane ettiler. Bütün bu çizgide, sarsamadıkları bir şey var, o da AK Parti kadrolarının iradesi. AK Parti kadroları, milli iradeye sahip çıkmıştır, çıkmaya devam edecektir. Her yerde aynı mesajı veriyoruz. Milli irade sahipsiz değildir. Tarihimiz ve coğrafyamız sahipsiz değildir. Tarihimizin, vatanımızın ve milli iradenin sahibi AK Parti'dir. Türkiye'nin her yerinde al bayrakları dalgalandıran AK Parti'dir."

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI YIPRATILMASINA İZİN VERMEYİZ

Başbakan Davutoğlu bir ülkede siyasi istikrar varsa ekonomik istikrarın da olduğunu, siyasi istikrar bozulması halinde ekonomide istikrarın kalmayacağını söyledi. Son bir buçuk yıldır Türkiye'nin istikrarsızlığa götürülmek istendiğini öne süren Davutoğlu,"Şimdi değişik tartışmalarla Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya çalışıyorlar. Buradan söylüyorum. Ne Cumhurbaşkanımızı ne de cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılmasına izin vermeyiz" diye konuştu.

'TEK TEK GELMEYİN BİRLİKTE GELİN'

Yeni koalisyon arayışlarının da olduğunu kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdiden koalisyon arayışlarına başladılar. Kılıçdaroğlu, hasbelkader gittiği Diyarbakır'da HDP ile koalisyon ihtimali olabilir anlamında cevaplar verdi. Baktılar ki tek tek karşımıza çıkamıyorlar yavaş yavaş birbirine yaklaşıyorlar. Bir baktık Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden daha çok tek parti mirasına sahip çıkmaya başladı. Tek parti dönemine vuruyoruz, tenkit ediyoruz, zulümlerini zikrediyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi'nden önce MHP cevap veriyor. Gördüğünüz gibi yeni koalisyon arayışları var. Arkasında da bütün bu arayışları yurtdışından yönetmeye çalışan Pensilvanya var. 30 Mart öncesinde söylediğimiz gibi bu yapılar, bu paralel yapılar Kılıçdaroğlu'nun eline birtakım bilgiler, güya belgeler veya fısıltılar veriyor Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı’mıza çakıyor. Devlet kurumlarını yıpratmaya çalışıyor. Tek tek gelmeyin. Hepiniz birlikte gelin. Hepiniz birlikte gelseniz de hepinize demokrasi dersi vermeye hazırız. İsterlerse toplanıp 7, 8, 10 parti bir araya gelsin. İsterse yurtdışındaki akıl hocaları, yurt içindeki işbirlikçileri hep beraber el ele versinler, AK Parti kadroları böyle dimdik ayaktayken ve millet yanımızdayken hepsini topluca yenmeye, onlara demokrasi dersi vermeye hazırız. "

ÇAPULCULARLA KONUŞUN

AK Parti iktidarı döneminde Eskişehir'de 125 milyon, Türkiye geneline ise 3.5 milyar fidan diktiklerini söyleyen Davutoğlu, salondaki partili gençlerin "AK gençlik burada, çapulcular nerede?" şeklinde slogan atması üzerine şöyle dedi:

"AK gençlik sizden bir ricam var: Diğer genç arkadaşlarınıza bu yanlışı yapmış olsalar bile gidin ve o çapulculardan da AK gençlik çıkarın. Onlarla konuşun, dertleşin. Aynı vatanın gençleri olarak anlatın, davanızı anlatın. Kimseyi biz dışlamayacağız, herkese gideceğiz anlatacağız. Gönül yıkanlara dahi gönül yapmayı öğreteceğiz. Ama bir daha bu topraklarda ne Gezi olayında olduğu gibi çapulculara ne de 5-7 Ekim olaylarında olduğu gibi vandallara, şiddet yanlılarına bu meydanları bırakmayacağız. Bu vatan sahipsiz değildir. Bütün bu tahrikleri yapanlar, Yalova'da asırlık yüzlerce çınarlar kesilip yerle bir edildiğinde sessiz kaldılar. Sükut ettiler. Çünkü onların derdi ağaç, fidan, çevre değildi. Onların derdi Türkiye'deki istikrardı. Yalova Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu 'ağaç kesilmesine karşıyım' deyince kendi belediye başkanı ağaçların kesileceğinden genel başkanın haberi var' dedi. Kılıçdaroğlu, eğer haberin vardı ise özür dile. Yalova'dan ve bütün Türkiye'den. Eğer haberin yoksa senden habersiz bu katliamı yapan Yalova Belediye Başkanından hesap sor. Genel başkansan hesap sor. Bunların birbirinden haberi yok. Kılıçdaroğlu 'Bana 4 yıl verin her şeyi düzelteyim' diyor. Senin bu halini gören millet, sana 4 yıl değil, 4 dakika bile emanet edebilir mi bu memleketi? Edemez, etmez. Bu mille, emaneti kime vereceğini çok iyi bilir."

Davutoğlu kongreden sonra Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yaptırılan Dede Korkut Parkı'nı gezdi, Valiliği ziyaret etti. Davutoğlu daha sonra Rixos Otel'de yapılan Eskişehir Ticaret Odası'nın vergi ödül törenine katıldı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından Rixos Otel'de düzenlenen 'İlklerin Şehri Eskişehir Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nde gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödüllerini verdi.

Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, Eskişehirli olan eşi Sare ile nişanlarını ETO salonunda yaptıklarını anlattı. Davutoğlu, nişan töreni ile Eskişehir'in iş dünyasını tanıdığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu yapılan konuşmalardan sonra Eskişehir'de 2013 yılı Glir Vergisi rekortmenleri Hasan Kurt, Metin Soyiç, Celaleddin Sarar, Necmi Timur ve Rıza Soydaş ile 2013 Kurumlar Vergisi rekortmeni Eti Gıda, Sarar Giyim ESGAZ ve Ertanlar Makine şirketi sahiplerine altın plaket ödüllerini verdi.

ETO Başkanı Metin Güler de Başbakan Davutoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu yemekten sonra Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'nde eşi Sare Davutoğlu'nun amcası Salih Özgül'ü evinde ziyaret etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyaretin ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'ndan uçakla Ankara'ya hareket etti.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler