HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu: Adam olana adam gibi cevap verilir

Kılıçdaroğlu'nun ''Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor.” şeklindeki sözlerine Davutoğlu, Ramazanoğlu ve Kurtulmuş'tan açıklama geldi

Başbakan Davutoğlu: Adam olana adam gibi cevap verilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün CHP grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirerek, "Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Twitter adresinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün CHP grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirerek, "Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir. Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum" ifadelerini paylaştı.

'ADAM OLANA ADAM GİBİ CEVAP VERİLİR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu'nun Ramazanoğlu'na yönelik sözleri ve Kılıçdaroğlu'nun 'sözlerimin arkasındayım' açıklamasına ilişkin soruya Davutoğlu, "Siyasi hayatın esası edeptir, nezakettir, üsluba dikkattir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu iki büyük hata yaptı. Birincisi Bakanımıza ki çok değerli bir hanımefendidir, ona yönelik sarf ettiği hiçbir siyasetçiyi bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması. Bunun izah edilir, açıklanır tarafı yoktur. Bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ise daha büyük bir hatadır. Eğer bir özür dilemiş olsaydı en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde akıla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birincisiyle edepsizlik yapmıştır, ikincisiyle akılsızlık da yaptı. Bugünkü konuşmasında, bana dönük hitaben 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan demişti, şimdi ben ona diyorum ki 'Adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından sonra ben onu sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum. Esas tepki göstermesi gereken, esas bu tutum karşısında kadın onuruna, insan onuruna sahip çıkması gerekenler, CHP içindeki kadınlardır, milletvekillerimizdir. CHP'ye oy vermiş bütün kadınlarımızı, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesinden sonra bu soruyu kendisine yöneltmelerini bekliyorum. Bu yapılan hakaret, bütün kadınlara yapılan hakarettir. Bu yapılan hakaret insanlık dışı bir şeydir. Kınama, lanetleme lafını hafif buluyorum. Adam olmadığını göstermiştir, insan olmadığını göstermiştir. Bu ifadede ısrar etmesi daha büyük bir hata olmuştur. Ümit ederiz çıkar ben yanlış yaptım bu hanımefendiden özür diliyorum der" cevabını verdi.

Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyoruz

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu devam ettiği sırada basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün grup toplantısı sırasında sarf ettiği sözlere ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş şunları söyledi:
Sözün bittiği yerdir. Hiçbir terbiye ölçülerine yakışmayacak kadar aşağılık sözlerdir.

Seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor. Bir kadına bir anneye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz.

Sayın Kılıçdaroğlu’ndan Sayın Ramazanoğlu’ndan özür dilemesini bekliyoruz. Dilemezse milletimiz bu sözlere gereken cevabı veriyor zaten vermeye devam edecektir.

Bir kadına bir bakana bir anneye bu hakaretin yapılması kabul edilemez.Özür dilemesini bekliyoruz.

Kılıçdaroğlu kamuoyunun tartıştığı çocuk tacizi olaylarıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu böyle eleştirmişti

RAMAZANOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Sema Ramazanoğlu da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı ve şahsımda tüm kadınları hedef alan çirkin ve edep dışı açıklamalarını şiddetle kınıyorum.

Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir.

Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir.

Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir.

Şahsımla birlikte tüm kadınları hedef almaktadır.

Öyle inanıyorum ki; bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu’nun eşini ve CHP’de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir.

Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum.

Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakaretlerini yüce Milletimizin vicdanına havale ederken, tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum.

KADIN MİLLETVEKİLLERİNİN DE TEPKİSİNİ ÇEKTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı ifadeler TBMM'de kadın milletvekillerinin tepkisini çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik, "Vali konuşmuyor, Emniyet Müdürü konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor" ifadeleri gündeme düştü. Kılıçdaroğlu'nun kadın bakana yönelik ifadeleri tepkilere neden olurken, CHP'lilerin bu sözleri alkışlaması ise tartışmalara konu oldu.

TBMM Genel Kurulunda MHP Grup Önerisene ilişkin AK Parti grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilgili, burada telaffuz etmekten dahi utanç duyacağım ifadeleri kullanmış olmasını bu parlamentonun bir kadın milletvekili olarak kınadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Ve ben buna, bugün ifade edilen bu sözlere, hangi parti altında olursa olsun, eğer kadın hakları konusunda, insan hakları konusunda samimiysek herkesin tepki göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Yaşanan elim bir olay vardır ama Sayın Bakanımızın bu konudaki samimiyeti, ilkeli duruşu ve tavırları ortadadır. Aslında söylemek istediği şeylerin de ne olduğu bütün partilerimizce bilinmesine rağmen, böylesine acı, ülkemizin her tarafında infial oluşturmuş, hepimizin içini yakmış olan, çocuk istismarıyla ilgili bir konuda siyasi rant elde etme peşinde olunmasının da ülkemiz açısından gerçekten çok üzücü olduğunu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Kadın hakları savunucusu derneklere de seslenen Sarıeroğlu, "Bu olayı biz burada bırakmayacağız. AK Parti Grubu altındaki kadın milletvekilleri olarak, inşallah, kadın teşkilatlarımızdaki kadın üyelerimizle birlikte bu olayın peşinde olacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan en başta özür bekliyoruz, eğer dilemezse de inşallah yargı önünde bu konuyla ilgili girişimlerimizi başlatacağımızı belirtmek istiyorum. Ama kadın hakkı konusunu her konuda dolgu malzemesi yapanların, her konuda insan hakkı, kadın hakkı, bunları gündeme getirenlerin de buna sessiz kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu bir samimiyet testidir. İnşallah, bu testten kimlerin geçeceğini hep birlikte, Türkiye'deki kadınlar olarak göreceğiz. Çünkü artık bu konunun altındaki sebebin başka olduğunu düşünmeye başladık biz. Bu ülkenin seçilmiş ilk kadın başörtülü Bakanı Sayın Bakanımız. Acaba hâlâ CHP'nin başörtüsüyle bir sorunu mu var diye de ben kendi kendime sormaktan geri duramıyorum. Bununla ilgili bundan sonra düşüncelerimizi değiştirmek sizlerin elinde diye düşünüyorum” diye konuştu.

CHP sıralarından gelen tepkiler üzerine Sarıeroğlu, "Şu anda bir kadın hatip konuşuyor ve yine beylerin tavrının da çok çirkin olduğunu ve nezaketten uzak olduğunu da tekrar belirtmek istiyorum. Bizler konuşmaya devam edeceğiz, hakları savunmaya devam edeceğiz. Yapılan nezaketsiz ve çirkin durumlara karşı da tavrımızı ortaya koyacağız” diye cevap verdi.

"KILIÇDAROĞLU SON DERECE HADDİNİ AŞMIŞTIR”

AK Parti'nin kadın Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de yaptığı yazılı basın açıklaması ile Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini çirkin olarak değerlendiren İnceöz, bir kadına yönelik kullanılan hadsiz ithamın CHP tarihe geçecek siyasi bir talihsizlik olduğunu kaydetti. İnceöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin bugünkü grup toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakanımıza yönelik, maksadını aşan çirkin sözlerini büyük bir şaşkınlıkla dinledim. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'nın, hükümetimizin Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu kadın bir Bakanı hakkında sarf ettiği seviyesiz söylemleri esefle kınıyorum. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'nın, konumu ne olursa olsun bir kadın hakkında bu derece çirkin söylemi kullanmış olması akıl tutulmasından ibarettir. Kılıçdaroğlu'nun bir kadına yönelik bu hadsiz ithamı ve iftirası CHP tarihine geçecek siyasi bir talihsizliktir. Eleştiri ve tenkit sınırlarını aşarak karalama zihniyetiyle, siyasi gaflar silsilesine bir yenisini daha ekleyen Kemal Kılıçdaroğlu son derece haddini aşmıştır. Kılıçdaroğlu'nun bu ithamlarda bulunmadan önce toplumuzdaki ahlaki değer yargılarını göz önünde bulundurmalıdır. Bu çirkin ithamları ile sadece kadınlarımıza değil, aile müessesine ve toplumumuzun değer yargılarına da zarar vermektedir.”

DHA/İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler