HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu: 'Biri Bizi Gözetliyor' diye bir program vardı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı 40'ıncı Yıl Programı İyilik Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Başbakan Davutoğlu: 'Biri Bizi Gözetliyor' diye bir program vardı

TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde hitap eden Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın 'Bu memlekette artık ikilik olmasın' sözleri üzerinden çözüm sürecine değinerek "Biz bugünlerde silahlar sussun, bir daha kimse evini, köyünü terk etmek zorunda kalmasın gencecik çocuklar apartman katlarından atılmasın derken Mehmet Aslan iyiliğiyle bize bunu hatırlatıyor. Biz ezeli ve ebedi kardeşlik sürecinde bugünlerde silahlar sussun dediğimiz günlerde bütün toplumun ayağa kalkıp bu seslenişe kulak vermesini rica ederim. Bunu inşallah başaracağız. Aramıza düşmanlık tohumu ekenlere karşı biz iyilik tohumlarıyla cevap vereceğiz" dedi.

"ARAMIZA DÜŞMANLIK TOHUMU EKENLERE KARŞI BİZ İYİLİK TOHUMLARIYLA CEVAP VERECEĞİZ"

Konuşmasında Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın 'Bu memlekette artık ikilik olmasın' sözlerini hatırlatan Davutoğlu, çözüm süreci vurgusu yaparak "Yıllardır çözümü için uğraştığımız kardeş kavgasına son verelim diye gayret sarf ettiğimiz çözüm süreciyle ilgili bir mesaj hissediyorum. Bu memlekette şu veya bu mehzepten olmak sebebiyle karşı karşıya getirilen gençlerin her birisine Mehmet Aslan'ın bu sözünü hatırlatmak gerekir. Biz bugünlerde silahlar sussun, bir daha kimse evini, köyünü terk etmek zorunda kalmasın gencecik çocuklar apartman katlarından atılmasın derken Mehmet Aslan iyiliğiyle bize bunu hatırlatıyor. Biz ezeli ve ebedi kardeşlik sürecinde bugünlerde silahlar sussun dediğimiz günlerde bütün toplumun ayağa kalkıp bu seslenişe kulak vermesini rica ederim. Bunu inşallah başaracağız. Aramıza düşmanlık tohumu ekenlere karşı biz iyilik tohumlarıyla cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR PROGRAMININ MUHTEVASINA BAKIN"

Haberler ve Biri Bizi Gözetliyor programını örnek vererek sorumlu yayıncılığa dikkat çeken Davutoğlu, "Her gün haberleri izliyoruz. Bu haberlerde iyilik kahramanları yok. Katiller var, soyguncular var. Hep olumsuz imajlar, imgeler. Normal hayatta kötülük dikkat çektiği için oraya dikkat çekiliyor. Halbuki o anda kötülük işlenirken nice kahramanlar da iyilikler işliyorlar. Biri Bizi Gözetliyor diye bir program vardı. Bir o programın muhtevasına bakın ve insanın mahremiyetini dışarı açan, onu mahçup eden, oradaki nefsani çekişmeleri sanki doğallık içinde onları izleyenlerde gıybet ve teşhir duygusuyla takip eden programlara bakınız. Bir de burada gerçek bir güzel örnek teşkil eden iyilik örneklerini takdim eden programlara bakın. Ben teşekkür ediyorum bu programın yapımcılarına. Onlar sorumlu medyacılığın öncüsü olacaklar. Özgecan kızımızın olayı üzerinden medyaya birçok kez teşekkür ettim. Toplumsal bilinçlenmeye büyük katkı oldu. Ama aynı şekilde bu olayın sürekli görsel anlamda işlenmesi ile bazı istisnai durumlarda suç işlemeye mütemayil kişilere örnek teşkil edecek şekilde sürekli verilmesi ise tam tersi olumsuz etki yaptı. Sürekli bunu televizyonda gördüğü zaman belli bir dürtüyle oraya insanlar teşvik oluyor" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler