HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu’ndan "Paralel operasyonu"na devam sinyali

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Aralık'ta bazı medya kuruluşlarının yöneticilere yapılan operasyonların devam edeceği sinyalini verdi.

Başbakan Davutoğlu’ndan "Paralel operasyonu"na devam sinyali

AK Parti MYK toplantısında Davutoğlu'na, 4 eski bakanla ilgili komisyon, Genel Kurul ve mahkeme süreçleri anlatıldı.

Önceki akşam, Davutoğlu başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında 14 Aralık operasyonu, 4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu ve Anayasa Mahkemesi' nin seçim barajıyla ilgili vereceği kararlar masaya yatırıldı. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Davutoğlu, MYK üyelerine 14 Aralık operasyonunu detaylarını verdi. Davutoğlu'nun, "Bu süreç, hükümete yönelik yapılan darbenin bir sonucudur. Rastgele bir sabah kalkıp da operasyon düzenlenmemiştir. Çok geniş araştırmaların, incelemelerin sonucunda yapılan bir operasyondur. Yani hukuki ve yasal çerçevede yapılan bir araştırmadır. Yapılan hiçbir yanlış yoktur" dediği ifade edildi.

Davutoğlu'nun, bunun devamının geleceği sinyalini de verdiği belirtildi.

4 ESKİ BAKAN

Öte yandan, MYK toplantısında, 4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun Pazartesi günü çalışmalarını tamamlayacağı ve bu süreçle ilgili MYK üyelerinin Davutoğlu'na teknik bilgiler verdiği kaydedildi. Komisyon, Genel Kurul, mahkeme sürecinin nasıl bir çerçevede yürüyeceğine ilişkin detayların anlatıldığı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde olan seçim barajının iptaline yönelik karar da değerlendirildi. Anayasa Mahkemesi'nden iptal kararının çıkmayacağına yönelik yorumlar yapıldı. Seçim barajının düşürülmesinin ise mümkün olmayacağı bildirildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler