HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu'ndan Yüce Divan açıklaması

Davutoğlu 4 eski bakan hakkında mecliste çıkan Yüce Divan'a göndermeme kararıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'ndan Yüce Divan açıklaması

Londra'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dört eski bakan için Meclis'teki oylamadan AK Parti'nin oylarıyla Yüce Divan kararı çıkmamasını değerlendirdi.

Davtoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sevindirici olan şu: Türkiye'de bu tür konular yasal süreç içinde olması gerektiği şekilde seyrediyor. Soruşturma Komisyonu ihsas-ı reyde bulunmadan konuyu sdeğerlendirir ve Genel Kurul'a yönlendirir. Her milletvekili de hür iradesiyle oyunu kullanır. Bu yasal sürece herkes saygı gösterdi. Partimiz tarafından hiçbir müdahale olmadı. Bu sonucun ortaya çıkardığı net tablo şu: 17-25 Aralık komploları, MİT TIR'larına yapılan ve hatta daha önce 7 Şubat'ta MİT Müsteşarımıza yapılan süreçlerin bütünü bir darbe teşebbüsü olarak tescil edilmiştir. Hukuki süreç zaten sürüyor. İddialarla ilgili belli hukuki sonuca ulaşıldı, herkes buna saygı göstermeli. Benim İngiltere ziyaretim çok eskiden planlanmıştı, Ankara'da olsam katılacaktım. Ben de vekaletimi arkadaşlarıma verdim, onlar da oyumu kullandı. Ziyaretle oylama arasında bağ kurmak anlam taşıyan bir husus değil."

"Baskı ve yönlendirme olmadı"

Başbakan Davutoğlu'na, AK Parti'nin dört oylamada da fire vermesi soruldu. Davutoğlu bunun üzerine, "AK Parti içindeki farklı kanaatler, yani oylama esnasında ortaya çıkan tutum konusunda, bu bizim yasal sürece saygı gösterdiğimizi gösterir. Hiçbir milletvekilimize herhangi bir şekilde baskı ve yönlendirme olmadı, olması gereken de budur. Muhalefet blok oy kullandıysa, bu şu anlama gelir; ya bir grup kararı var ki bu yasal değildir ya da bir baskı var ki bu da bu sürecin ruhuna, özüne aykırıdır. AK Parti blok olarak oy kullansaydı da demek ki baskı vardı. Bu konularda her zaman kurallara saygı göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler