HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan Mardin'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde halka seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı işverenler sosyal medya yolu ile tahrikler yapıyor. Sokakları ateşe vermeye çalışmak demokratik bir duruş ve tavır değildir. Bu ülkeyi millet idare ediyor. Sandık dışında yollar arayanlar hem tehlikeli hem de boş yollara sapıyorlar. Kardeşlerim onlara gereken dersi sandıkta vereceğiz” dedi.

Mardin Karayolları yanında bulunan alanda toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, konuşmasına Mardinliler ve ilçelerde yaşayanlara selam göndererek başladı. Tüm ilçelerin isimlerini teker teker söyleyip selam gönderen Erdoğan, Mardin'in kardeşliğin, hoşgörünün, dayanışmanın, huzurun şehri olduğunu söyledi. Mardin'in tarih, bilim, medeniyet, evliya, alimlerin, ashabı kiramın şehridir diyen Erdoğan, Mardin'in Türkiye'de oynanan oyunu, sandık üzerinde oynanan oyunu gördüğünü ve bu kirli oyunu bozup bunu tüm dünyaya göstereceğini söyledi. Uzun ince bir yolda ve gece gündüz yürüdüklerini belirten Erdoğan, "Mardin 30 Mart'ta inşallah tuzakları bozacak. Terazileri alt üst edecek. Birilerinin bozuk planlarını da biz bozacağız. Sandıkta demokrasinin gereğini yerine getireceğiz. Türkiye'de huzuru bozmak için senaryolar hazırlanıyor. AK Parti'nin başaracağını anlayanlar sandığa gölge düşürmek için huzuru bozmak için, sokakları karıştırmak için, o malum çevreler iş başında. Bu senaryolara, bu tuzaklara karşı 77 milyon aziz milletimin uyanık, sabırlı, sağduyulu olmasını rica ediyorum. Siyasi partilere sorumlu davranma çağrısı yapıyorum. Olayları tahrik etmeye çalışan işveren örgütlerine, sendikalara STK'lara sorumluluk çağrısı yapıyorum. Kimin ne meselesi varsa bunu 30 Mart'ta sandıkta çözsün. Bazı işverenler, sosyal medya yolu ile tahrikler yapıyorlar. Sokaklara çıkmak, insanları sokağa itmek çözüm değildir. Sokaklara ateşe vermeye çalışmak demokratik bir duruş ve tavır değildir. Bu ülkeyi millet idare ediyor. 30 Mart'ta sandıkta söyleyeceğini söyleyecek. Sandık dışında yollar arayanlar hem tehlikeli, hem de boş yollara sapıyorlar. Kardeşlerim onlara gereken dersi sandıkta vereceğiz. Eser siyaseti ile vereceğiz. Biz eser ürettik, onlar laf üretti. Bugüne kadar lafla aldattılar bizi. Lafla peynir gemisi yürümez” diye konuştu.

"BİZ YETKİMİZİ MİLLETTEN ALDIK”

Milletten aldıkları yetki ile Türkiye'ye hizmet edip eser ürettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, millet kendilerine git dediğinde de bir saniye bile durmayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Biz sizlerden aldığımız yetki ile Türkiye'ye hizmet edip eser üretiyoruz. Türkiye'yi huzura kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Bundan rahatsız olanlar milletten yetki alıp, bu makamlara oturur. Milletimiz bize git derse biz bir saniye burada kalmayız, çünkü milli iradeye saygımız sonsuz. Eğer AK Parti bu seçimlerden birinci parti olarak çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakacağım. Çünkü ben milletime inanıyorum. İnanıyorum ki biz bu sandıklardan yine birinci parti olarak çıkacağız. Soruyorum ey Kılıçdaroğlu, sen bu seçimlerden birinci parti olarak çıkmazsan bırakıp gitmeye var mısın? Evet diyemiyor çünkü genel başkan değil, hala genel müdürlük yapıyor. Bu adam genel başkan olamadı, hala genel müdür. Siyaset niye yapılır? Partisini birinci parti yapmak için yapılır. Bahçeli'ye sesleniyorum maalesef onun da birinci parti olma hedefi yok. Kendi kendine matematik yapıyor. Biz 16 aylık bir parti iken yüzde 34.5 oy ile birinci olduk ve parlamentoya girdik” şeklinde konuştu.

"MARDİN HİZMETE Mİ İDEOLOJİYE Mİ OY VERECEK”

Konuşmasında BDP'ye yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, barajı aşamayan bir parti olduğunu ve onun da BDP olduğunu söyledi. Erdoğan, "Barajları aşamayan bir parti çıktı ortaya BDP. Barajın altında, bağımsız milletvekilleri ile bir grup kuruyor. Fakat yerel seçimde baraj yok. Mardin hizmete mi oy verecek, yoksa ideoloji siyasetine mi oy verecek? Hizmete oy verecekse 18 gün çok çalışmalıyız” dedi.

"BEN BABA DEĞİL HİZMETKARINIZIM”

Konuşmasını "Tayyip Baba” şeklinde slogan atarak kesen vatandaşlara seslenen Erdoğan, kendisinin baba değil, bu halka hizmetkar olduğunu söyledi. Erdoğan, "Sevgili kardeşlerim bana baba demeyin, biz size efendi olmaya, baba olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim farkımız bu” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE İKTİDAR SADECE VE SADECE SANDIKLA DEĞİŞİR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin kendilerine kal dediği sürece hizmet edeceklerini söyledi. Erdoğan, "Milletimiz bize kal dediği müddetçe hiçbir tehdide boyun eğemeyiz. Türkiye'de iktidar sadece ve sadece sandıkla değişir. Türkiye'de iktidarları millet getirir, millet götürür. Artık iktidarı manşetler, belli gruplar değil, elitler değil, millet yönetir, millet. Türkiye'yi artık sokağa dökülen terör örgütleri değil, derinlere sızmış paralel yapılar değil, millet yönetir millet” diye konuştu.

"ALLAH'TAN BAŞKASININ ÖNÜNDE EĞİLMEYİZ”

Başbakan Erdoğan hiçbir güçten korkmadıklarını ve korkmayacaklarını söyledi. Sadece ve sadece Allah'a karşı eğildiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Biz rükuda Allah'ın huzurunda eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz bunu böyle bilin. 12 yıl boyunca bize çok çeşitli tuzaklar kurdular, saldırılar düzenlediler, provokasyonlar yaptılar, hiçbirine boyun eğmedik, sizin emanetinizi kutsal kabul ettik. Sizden aldığımız güçle ekonomiyi büyüttük. Sizden aldığımız güçle yasakları kaldırdık, yolsuzluklara müsaade etmedik işte bunlar birilerini rahatsız ediyor. Huzuru bozmaya çalışıyorlar, bizim Mısır, Filistin, Suriye'de mazlumlara sahip çıkmamızdan rahatsız oluyorlar. Çözüm sürecini baltalamaya çalışıyorlar. Gezi olayları ağaç için değil, Türkiye'nin yürüyüşünü büyümesini durdurmak için yapıldı. 17 Aralık, telefon dinlenmesi Türkiye'ye yönelik komplodur. Bu saldırılar AK Parti'ye karşı değil, bu yapılanlar ulusal güvenliğimize, Türkiye'ye, devlete yönelik saldırılardır. Bu saldırılar büyüyen ekonomiye, kardeşliğimize, çözüm sürecine yönelik saldırılardır. 30 Mart'ta bu saldırılara dur diyeceğiz, tuzakları hep birlikte bozacağız. Çözüm sürecine sahip çıkacak, gençlerimizi yaşatacak, çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sunacağız. 30 Mart'ta huzura kardeşlik ortamına sizler sahip çıkacaksınız. Mardin ve Türkiye'nin huzuruna oy verecek destek olacaksınız. Bu fırsat her zaman gelmez, bunlar Mardin'in büyükşehir olmasını istemediler, yakışmaz dediler. Kimdi bunlar CHP, MHP, BDP. Şimdi soruyorum BDP sizin huzurunuza Mardin büyükşehir belediye başkanlığına talibim diye nasıl gelecek? Bunlara bir cevap vermeniz gerekiyor. İdeoloji siyaseti ile Mardin yönetilmez. Ben Kürtlerin temsilcisiyim diyerek siyaset yapılmaz. Ben Türklerin temsilcisiyim diyerek, Arapların, temsilcisiyim diye siyaset yapılmaz. Biz Türkiye'nin, 77 milyonun temsilcisiyiz. Bizim derdimiz size olan sevdamız, size olan aşkımız, Mardin'i sıçratıp ayağa kaldırmaktır. Burada yapılacak yanlış bir tercih Mardin'e yazık ettirir” şeklinde konuştu.

"BİR KOMPLO YAŞIYORUZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir komployla karşı karşıya olduklarını ve bunu da 30 Mart'ta milletin sandıkta bozacağını söyledi. Erdoğan, "Bir komplo yaşıyoruz. CHP, MHP, BDP hepsi bu komplo sürecinde Pensilvanya'nın emrine girdi. Devletin yıkılması için. CHP BDP, MHP ihanet şebekesinin yanında yer aldı. İftiralar kasetler montajlar üzerinden yürütülen bu kampanyaya hala destek oluyorlar. Mardin'in 30 Mart'ta BDP'ye bir demokrasi dersi vereceğine inanıyorum. 30 Martta ya eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye, büyük Türkiye kardeşliğin olduğu Türkiye diyeceğiz. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. Bunları biz kaldırdık. Bu kutlu yürüyüşte beraber olalım, bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Tek millet dedik. Tek devlet dedik, tek bayrak dedik. Bayrağımıza eş bayrak arayışında olanlara Mardin 30 Martta oy verecek mi? Mardin 30 Mart'ta bunun cevabını vermeli. Toplantılarında İstiklal Marşı'nı okumaktan uzaklar, bayrağımızın dalgalanmasından uzaklar. Benim bildiğim Mardin bunlara oy vermez. Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü.Onun için 18 gün çok önemli. Ablalar, ama siz bizim ablalarımızsınız, o birilerinin ablaları değil, anladınız değil mi, çok daha fazla çalışacaksınız. Gece gündüz demeden dolaşacağız. Eski Türkiye'de siyaset değil, silahlar konuşuyordu. Eski Türkiye'de Kürtçe konuşmayı bırakın Kürt demek, Kürtçe demek yasaktı. Bu ülkede benden başka benim Kürt kardeşim diyen başkana oldu mu? Bu ülkede bütün etnik kökenler bizim kardeşimiz. Ret, inkar, asimilasyonlara son verdik. Okullarda farklı dil ve lehçelerin öğretilmesinin önünü biz açtık. Eski Türkiye'de başörtülü kardeşim ne çile çekti biliyor musunuz, bunu BDP bilmez, çünkü böyle bir derdi yok. CHP bilmez onun da böyle bir derdi yok. MHP bilmez onun da böyle bir derdi yok. Bu acıları bende çektiğim için sizlere çektirmemek için uğraşıyorum” dedi.

"SON ÇETE OLAN PENSİLVANYA ÇETESİ ÇÖKERTİLECEKTİR”

Başbakan Erdoğan, son çete olan Pensilvanya çetesinin de tasfiye edilerek çökertileceğini söyleyerek, "Pensilvanya'daki zat bizim Kur'an kurslarını okullarda seçmeli ders olarak koymamızdan rahatsız oldu. Bu dini bir cemaatin lideri değil, alim olsa ananasla ne işi olurdu. Türkiye'yi Pensilvanya'dan bölmeye ne hakkı var. İç huzurumuzu tehdit etmek için bu tür girişimlerin içinde olmaya ne hakkın var. İyi niyetimizin kurbanı olduk. Bunları tek tek hallediyoruz. Tek vatan dedik 780 bin kilometre buna asla operasyona müsaade etmeyiz. Batı neyse, doğu o, kuzey neyse güney de onu alacaktır. Türkiye hep birlikte ayağa kalkacaktır. 30 Mart aynı zamanda Mısırda, Kahire'de 18 yaşındaki Esma kızımızın şehit edilmesinin ruhunu şad edecektir. Çünkü onlar da hep burayı hep Türkiye'yi takip ediyor. Şimdi son çeteyi Pensilvanya çetesini de tasfiye edecek ve 2023'e yürüyüşe devam edeceğiz. Onun için diyorum 30 Mart'ta bunlara sandıkta ders vermeye var mıyız? Sizlerden destek bekliyoruz. Yeni Türkiye'ye en güçlü şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum” diye konuştu.

"GECE SEANSLARI İLE BANA BEDDUA EDİYORLAR”

Başbakan Erdoğan cemaatin ablaları olarak bilinenlerin öğrencileri toplayıp gece seansları düzenlediklerini ve kendisine beddua ettiğini söyledi. Erdoğan, "Gece seansları yapıyor, başbakana beddua seansları yapıyorlar. Bunu niçin yapıyorsunuz diyen öğrencileri o ablalar kapıya koyuyor. Evet, biz de tedbir aldık. Bunu yapanlara karşı o çocuklarımıza kucak açıyoruz. Gerekirse otellerde barındırıp masraflarını karşılarız. Yeter ki o çocuklarımız mağdur olmasın” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler