HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan hediye ayakkabıyı iade etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TİM toplantısında kendisine hediye edilen ayakkabının dedesinin ürettiği modelin bir benzeri olduğunu öğrenince kabul etmişti, ancak sonra ayakkabıyı iade ettiğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Çırağan Sarayı’nda düzenlediği Sektörler Toplantısı’nın basına kapalı kısmında işadamlarının sorunlarını dinledi. 2 saat süren toplantının ardından Başbakan Çırağan Sarayı’ndan ayrılırken Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin yanına geldi. Çetin’in elinde bir kutu vardı. İçinde de özel yapım bir ayakkabı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayakkabı üreticisi olan dedesinin ürettiği ve uzun yıllar giydiği bir modeldi bu.

Aynı modeli tamamen yerli malzemeden yeniden üreten Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği bu hediyeyi Başbakana vermek istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun,Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Çırağan'da düzenlediği toplantının ardından kendisine hediye edilen ayakkabıyı iade ettiği açıklandı.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin'in Başbakan Davutoğlu'na hediye etmek istediği Başbakan'ın "Prensip olarak hediye kabul etmiyorum" diyerek kabul etmediği ancak dedesinin ürettiği ayakkabının bir benzeri olduğunu öğrenince geri çevirmediği ayakkabının daha sonra geri gönderildiği bildirildi.

'İADE EDİLMİŞSE DE BİZE ULAŞMADI'

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin'in programdan önce de Başbakanlık özel kalem ve protokol ekibine gelerek Başbakan'a hediye vermek istediğini söylediği, kendisine Davutoğlu'nun hediye kabul etmediği bilgisinin verildiği aktarıldı. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin konuya ilişkin olarak " Başbakanlık ne diyorsa doğrudur. Hediye takdiminin ardından biz oradan ayrıldık. Kendisi de ayrılmıştı zaten. Koruma memurlarından biri ayakkabıyı aldı bizden. İade edilmişse de henüz bize ulaşmadı " dedi.

HELİKOPTERLE AYRILDI

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu Çırağan Sarayı’ndan sürpriz bir şekilde helikopterle ayrıldı. Başbakanın nereye gittiğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Sadece Başbakanın özel bir programı olduğu söylendi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler